Jak moc trvat na porodním plánu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3511
10.1.17 11:08

@saadet já v Podolí rodila 2× a oba porody úžasné. Porodní asistentky skvělé. Na vše se ptali, jestli to mohou udělat. U drohého to bylo i bez nástřihu. Oba jsem mohla hned po porodu přiložit, žádný problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
10.1.17 11:10
@saadet píše:
@Fjodorka ja bych treba v podoli nerodila ani za nic. Rodila jsem u apolinare a na porod mam krasny vzpominky. A co se podepisovani papiru v podoli tyce, to nevim, ale jestli je to pravda, vibec se jim nedivim. Chrani se prave diky tomu co se deje…

A u Apolináře lze rodit přirozeně? Bez chemie, zvolit polohu, dotepání pupečníku, žádné měření dítěte, bonding? Nepíchají vodu, nevyvolávají porod jen kvůli kalendáři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
10.1.17 11:14

@Fjodorka

Já si na porod v Podolí nemůžu stěžovat, neudělali nic co bych jim nedovolila, komunikovali se mnou a v ničem nebyl problém. Do Podolí jsem se dostala úplně bez problemu a bez úplatků. Mě osobně jediný co zarazilo tak parkovného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
10.1.17 11:15

@Kejdík ja jsem tim nemyslela „prirozenost“ porodu. Verim, ze pro matku je to tam komfortnejsi, ale me slo v prve rade o mimco. A novorozeneckou peci maji proste nejlepsi u apolinare. A to nemluvim o tom, co vim, ze se v podoli zpackalo. Ja to mela jak ty popisujes u apolinare ;) a to jsem zadny porodni plany a podobne nesmysly neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
10.1.17 11:17
@Natálka26 píše:
@FjodorkaJá si na porod v Podolí nemůžu stěžovat, neudělali nic co bych jim nedovolila, komunikovali se mnou a v ničem nebyl problém. Do Podolí jsem se dostala úplně bez problemu a bez úplatků. Mě osobně jediný co zarazilo tak parkovného.

To máš štěstí. To neznamená, že když někdo to štěstí nemá, tak je idiot, který má potřebu buzerovat personál. Se mnou v porodnici nikdo nekomunikoval a na mé žádosti reagovali negativně, takže jsem pro porodní plán, mít to černé na bílém, podle tebe jsem hysterka, co chce buzerovat personál. Když chci třeba dotepání pupečníku nebo své dítě mít u sebe, ne na novorozeneckém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
10.1.17 11:22

@Fjodorka ano lze tam rodit prirozene. Ovsem za predpokladu, ze je vse v poradku a zenska spolupracuje. Ja nemela problem absolutne s nicim. A reci typu porod kuli kalendari radeji nekomentuju a myslim, ze dal uz nemame co resit. Tvoje nazory nesdilim a doted se snazim slusne odpovidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
10.1.17 11:26

@saadet Pokud vyvolávají porod jen kvůli tomu, že je žena na začátku 42. týdne, tak na tom není nic přirozeného. Že se u Apolináře dá rodit bez zásahů a v jiné poloze, než na zádech, to je jedině dobře. Dá se rodit jen s PA?

Nevím, proč ten negativismus, já tě nijak nenapadám, jen jsem zvědavá a nechápu, proč ti činí problém odpovídat slušně na můj dotaz ohledně toho, jak se u Apolináře dá rodit přirozeně. Já se zeptám, jestli tam píchají vodu a tobě se kvůli tomu otevírá kudla v kapse? Klid, ženská.

Příspěvek upraven 10.01.17 v 11:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
10.1.17 11:31
@Black Cat píše:
@maminka0713 No tak hlavní je ten porodní plán sepsat… a trvat na jeho podepsání při příjmu.
Já ho měla dost stručný. S tím, že jsem personál slušně požádala, aby mi podrobně vysvětlili všechno, co se mnou hodlají dělat, co a hlavně PROČ mi chtějí ordinovat, seznámit mě s léky, které hodlají podávat a proč. Podání oxytocinu jen přes můj výslovný souhlas… a pak jsem na konci tohoto jim popřála hezkou službu. :nevim:

OT
Proč by to měl někdo podepisovat? Stejně to k ničemu nezavazuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
10.1.17 11:32

@Fjodorka ja prave v klidu jsem ;) a pokud umis cist, jak jsem jiz zminila, reagovala jsem hlavne na tvou narazku na porod a kalendar… :roll: a obecne znam tve nazory z jinych diskuzi…a myslim, ze slusne odpovidam.

A hlavne nechapu, co te zajima. Jelikoz jsi prvne psala, ze v Praze se nikde prirozene rodit neda, z cehoz jsem usuzovala, ze mas zkusenosti ze vsech prazskych prodnic :nevim:

A abych tedy dodrzela postup. Rodila jsem pouze s PA a rodily tam tak vsechny, lekar chodi pouze na kontrolu, event pokud je problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
10.1.17 11:38

@saadet Tak to Apolinář chválím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
10.1.17 11:50

@Shaari90 bohužel to není zapšklost, ale zkušenost (mám informace z první ruky od porodní asistentky) :( Že tam často přijdou ženy s až přehnaně rozepsaným plánem a trvají na jeho dodržování, i když je to proti zdraví dítěte či matky a matka si vůbec neuvědomuje, že od toho je tam PA či doktor, aby důsledky, které matka nedohlédne, vyřešili.
Hádat se s rodičkou, jejíž dítě potřebuje pomoc ven, že nechce léky, nechce nástřih, nechce vax a co jako oni tam s ní… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
10.1.17 12:01

Osobně tyhle poporodní plány moc nechápu. :think: Myslím si že na všem se dá domluvit i bez papíru. U nás třeba dítě když se narodí bez komplikací pokládají automaticky na břicho a hned co ho zváží a obléknou přikládají k prsu. Informovala jsem se na tohle už před porodem jak to u nich probíhá. Žádný plán jsem nepotřebovala. Oxytocin mi také chtěli píchout během porodu, měla jsem málo kontrakcí ale poprosila jsem je zda by ještě chvíly nepočkali, nebyl problém..Epidural ani nějakej rajskej plyn mi taky nenutili a nástřih jsem měla. Ale byla jsem prvorodička a neviděla na tom nic špatného. Co mi ale přijde docela trapný když si maminka napíše do porodního plánu že odmítá klystýr a vyholení :nevim: nepochopim.Je dobré se informovat dopředu a snažit se v průběhu komunikovat i když v těch bolestech to bude nic moc :D Já měla tedy porod krásný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
10.1.17 12:02

@Fjodorka

Vždycky je to o lidech a tam nikde ti podepsaný porodní plán nepomůže. Nikde o tobě ani o žádné jiné nepíšu že jste hysterky, to jen pro upřesnění. Já si myslím, že vykomunikovat se to dá při porodu a ne se spoléhat na kus papíru.

@Shaari90

Prosím tě umíš číst? Já jsem o tobě nepsala ani slovo tak se uklidni. Znám z praxe i odsud jak jsou ženský umanuty s tím svy porodním plánem. Je mi srdečně jedno kde a jak jsi rodila ty, já psala o těch, které si stoji za nějakým vysnenym papírem a pokud to tak není tak je všechno špatně. Takže než začneš plácat tyhle nesmysly pořádně cti co ostatní píši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
10.1.17 12:03

@Shaari90 uz jsem si rikala, kdo prijde s narazkou, te jsem lekarka - nejsem. ;) jakoby zenska nemohla mit selsky rozum bez lekarske fakulty.

A ono se automaticky rodi s epidurálem 8o nebo dite matce seberou po porodu? 8o

Toto je presne ono, jsou veci, ktere jsou absolutne bezne i bez nejakeho planu. Pa i lekari i sestry se na vse ptaji a vetsinou nekolikrat. Ovsem chapu jejich rozhorceni a nechut, kdyz posleze o sobe ctou jaci jsou reznici a urychluji porody a s matkou jednaji tak ci tak…

Dobre to popsala @Mar__tanka1983 matka ma v planu, ze nechce nic, leky, vax, kleste nic a pres to vlak nejede pak zacne hystercit jecet a co s ni?

Ja bych vazne prala temto damam porod nekde jinde, na zapad na vychod je to jedno. Tady se akorat nadava a niceho si nevazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
10.1.17 12:08

Zvážila bych jinou porodnici. Já si porodní plán sepsala a bylo mi na kontrole řečeno, že zbytečně, že všechno, co tam píšu, se při BEZPROBLÉMOVÉM průběhu porodu dělá/nedělá automaticky. Fakt je, že když na to došlo, křičela jsem na kamarádku, co se mnou byla u porodu, že seu na porodní plán a chci ten zasanej epidurál (nedali mi ho :D mrchy se toho plánu drželi!) Bohužel další body plánu kvůli komplikacím prostě nešly a rozhodně to nepovažuju za nevstřícnost porodního personálu, naopak jsem vděčná, že jsme já i dítě v pořádku, i když jsem byla nastřižená, i když mi pomáhali decentním stlačením břicha (ale jen lehce a jen při kontrakci) - jinak by třeba malá šla kleštěma, a už takhle ji rozdýchávali, takže přiložení se nekonalo, já byla při vědomí jen napůl… suma sumárum, změň porodnici, najdi si takovou, kde budeš personálu důvěřovat a pak se nemusíš ptát, jak moc trvat na plánu. ;) když to půjde, budou se ho držet a když ne, budeš ráda, že vědí, co dělat. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí