Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@jakanas já třeba recenze nedávám, hrozně mi vadí e-mail s tím jak se vám u nás nakupovalo, jediný kdy jsem dala, když mi moc příjemný pán zavolal omluvil se, že ruší a poprosil o recenzi a byl ochotný vyslechnout i to co se mi nelíbilo
@jakanas Na netu nakupuju několikrát měsíčně, recenze na heurece jsou strašný opruz. mě by motivovala asi jen vtipně napsaná žádost, třeba při potvrzení objednávky. Abych měla pocit, že jsem někomu pomohla, že je za tím obchodem někdo konkrétní, komu tím udělám radost. Kdyby aspoň ta recenze byla otázkou napsat „spokojená, vše OK“ a klik. Ale vyplňovat asi deset položek mě fakt neba, zvlášť když si po 10 dnech půlku toho nepamatuju.
Jo, a nesnáším slevové kupony na další nákup. Nevím, co dělám špatně, ale vždy koupím, co potřebuju a nemám potřebu do tří měsíců nakupovat znovu (pokud to nejsou potraviny).
@Elenloth to e fakt heureka má protivný dotazníky a mám z nich pocit že sou bytečný
Přiznám se že tam kde mě do hodnocení nějak tlačí, tak jim schválně hodnocení nenapíšu.
Víš proc nedávám hodnocení? Protože konkrétně na heurece to je jako psát slohovku. Bambilion otázek na vse možné a pak jeste abych to shrnula vlastními slovy. Diky ne. Ja kdyz píšu hodnocení (pochvalu, poděkování, nespokojenost…) tak dané firmě, do mailu, konkrétní osobě.
Hodnocení dávám jen někdy, musí tam být něco co mě mile překvapí. Takže ted vím že jednomu eshopu recenzi napíši. Už jsme tam objednávala několikrát a vždy super přístup. Paní ještě ten den píše aniž by musela, jednu věc neměli tak mě poslala fotky podobného zboží a omlouvala se že dřív než za týden to nebude, bylo tam rytí jména a telefonu tak jsem jí psala že je čas. Pak mě psala číslo balíku a ještě že tak. Od pošty ani sms, ani mail, ani papír takže kdyby mě paní neposlala odkaz na stránky pošty kde je balík nic nevím
Ale rozhodně nepíšu na každou objednávku
. Navíc ty žádosti chodí do hromadných a ty já automaticky mažu ![]()
@jakanas píše:
No to znamená volat deseti lidem denně a otravovat je. Dost lidem vadí když je obchod do něčeho příliš tlačí a můžou dát z trucu negativ.
Mne to treba vadi a otravovalo by mne to. Osobne nakoupim a spokojena neresim, pouze v pripade negativni zkusenosti bych asi recenzi napsala. Jinak ohledne recenzi, ctu si recenzi primo vyrobku od uzivatelu, ne obchodu. Nakoupim pak ve velkych a overenych obchodech. Nejakou stovku nebo postovne zdarma, co by mi nabidl no name obchod neresim.
@Marie432875 píše:
Víš proc nedávám hodnocení? Protože konkrétně na heurece to je jako psát slohovku. Bambilion otázek na vse možné a pak jeste abych to shrnula vlastními slovy. Diky ne. Ja kdyz píšu hodnocení (pochvalu, poděkování, nespokojenost…) tak dané firmě, do mailu, konkrétní osobě.
hmm tu si může ale akorát tak vytisknout a pověsit na zeď v kanclu. Bohužel heureka je postavená na hodnocení.
Máme teda 4 eshopy a z heureky jsme odešli před šesti lety, protože se tam kumulují problémoví zákazníci. Bohužel pro ten slevový server je to ideální prodejní kanál i přes tu děsnou provizi. No na nic jsem nepřišel. Posílání slev za recenzi přímo zakazuje heuréka, lidi to vyplňovat nechtějí, recenzím dávají při nákupu velkou váhu… ![]()
Nepomohlo by hodit se na hledejceny.cz ? Nemaj ten system hodnoceni trochu lepsi?
@Šarlota4 píše:
Nepomohlo by hodit se na hledejceny.cz ? Nemaj ten system hodnoceni trochu lepsi?
to myslím taky patří pod heureku… ale hlavně se přes ně nic neprodává
@jakanas píše:
to myslím taky patří pod heureku… ale hlavně se přes ně nic neprodává
Nepatri to pod heureku. Koupit vylozene prostrednictvim ne, ale jsou tam recenze na produkty a na eshopy.
Pokud používám heureku, tak si čtu hodnocení produktu, který kupuji, eshop moc nezkoumám - rozkliknu jen v případě, že mají opravdu mizerné hodnocení, abych viděla, s čím jsou problémy a podle toho se rozhodnu.
Pravdou je, že se mi snad ještě nestalo, že bych si musela kvůli špatnému hodnocení eshopu vybírat nějaký jiný pro dodání a zatím se mi také nestalo, že by mě nějaký eshop provedl něco, kvůli čemu bych si tam už nenakoupila… ![]()
Jinak některé eshopy mají třeba bodový systém za recenzi zboží nebo služeb, body se pak dají použít na slevu na zboží, což není špatné. Přeci jen zákazníka vyplnění recenze stojí čas.
Jsem také ochotná napsat recenzi sama od sebe, pokud mě obchod opravdu nadchne, třeba nadstandardním přístupem k zákazníkovi. Obvykle se však omezuji na hodnocení zakoupeného zboží.
Mě žádost o hodnocení přijde vždycky mailem a skoro pokažé ho vyplním.
Hele mozna uplna kravina, ale jakym zpusobem se pak dela ta recenze? Jde to jednoduse? Kdyz ti rotu reknu z pohledu zakaznika - ja pisu pozitivni recenze v pripade, ze jsem fakt spokojena, kdyz mam pocit, ze ten e-shop byl vyborny, tj pokud to probehne jen „normalne,“ tak nepisu. No a minule - e-shop moc pekne udelany, objednavka vyrizena rychle, vec moc fajn, k tomu paradni tracking, prijde email s prosbou recenzi, tak ze jo, si zaslouzi…kiknu na to odkazodkaa a nemuzu (s prominutim za vyraz) za Bohato najit, kde muzu tu recenzi zadat. Zkusim znova, stejny, hazi mema to akorta na stranku toho zbozi, zadne recenze nevidim, ani nic, kde jde zadat, odchazim, maji smulu…Bohuzel, doba je rychla, kdyz to nejde najit za max 20 vterin, koncim…nemuze byt problem tam?
Ale jinak opravdu je to tak, ze s dobrou zkusenosti se „obtezuje“ malokdo, se spatnou vsichni…to proste fakt.
A jeste teda dodam, ze me jako zakaznika me motivuje opravdu spis ta sluzba nebo. produkt, nez nejake slevy…jsem totiz z tech, co v naproste vetsine pripadu objednavaji jen slevnene zbozi, gakze dalsi sleva mi je vetsinou nanic, pac obvykle jde pouzit jen na zbozi za plnou cenu
Pripadne hodne pisu recenze paradoxne pokud je nejaky problem a vyresime ho k me spokojenosti (teda vlastne paradoxne ne, to nas taky ucili na marketingu, ze to je jeden z vybornych zpusobu, jak ziskat nadseneho zakaznika
)