Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pajinkapajinka píše:
@Sandra Malá83 nechapu proc pani hned strasite nemocema. Malej podle popisu je zdrave, zvidave batole. Ja mam skoro 20 ti mesicni dvojcatka a jsou taky k nezastaveni. A nemyslim si ze by byly holky nejak postizene… podle me ze dite zkouma svet je v poradku a taky, kazde dite je jinaci. Nektere klidnejsi a druhe vztekle a zivejsi…
@beruska9 píše:
Deti se obecne chovaji „nejhur“ v pritomnosti vlastni matky (resp. cloveka, ktery o ne primarne pecuje, coz byva nejcasteji matka), na to jsou odborne studieTim se uklidnuji, kdyz me dite privadi k silenstvi
Takze skolku a cokoliv jineho bych neresila, tam se muze chovat uplne jinak.
Jinak mi to prijde jak normalni batole, radu moc nemam…na navstevach asi zkouma novy prostor, mozna bojuje o tvoji pozornost, stejne jako kdyz je nekdo u vas. Zkusit ho nejak konstruktivne zabavit, to tak mozna…a ja teda asi mam kolem sebe same „nevychovane“ deti, na slovo poslouchajiciho dvouletaka snad ani neznamTak jestli nekdo ma navod, rada si taky poctu
Ano, je to presne tak, takovych diskuzi se tu najde spousta, jde o obdobi vzdoru, tzv. Prvni pubertu… Chce to trpelivost a hranice, vecer sklenku vina
…bude lip ![]()
Ja uz mam prvni vzdor za sebou, ted se vrham do druheho
![]()
@pajinkapajinka píše:
@Sandra Malá83 nechapu proc pani hned strasite nemocema. Malej podle popisu je zdrave, zvidave batole. Ja mam skoro 20 ti mesicni dvojcatka a jsou taky k nezastaveni. A nemyslim si ze by byly holky nejak postizene… podle me ze dite zkouma svet je v poradku a taky, kazde dite je jinaci. Nektere klidnejsi a druhe vztekle a zivejsi…
Presne tak a dokonce si myslim, ze mas jeste hodne a zdrave dite
![]()
Čím víc jseš vzteklá a zakazujes mu něco tím spíš to bude dělat a bude mít z toho srandu. Říct mu to dvakrát a potřetí ho ignoruj on uvidí že není středem pozornosti a přestane. U nás to funguje ![]()