Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Tichošlápek 8 let. Teď sem v situaci kdy on se cítí dotčen a řekl mi že si hlídání pro cizí dítě zařídí sám. Cítím se jako největší nelida
Ale ne, toto utni, jsme lidi, mne nějaké dítě titulovat krávou, tak je z toho pěkný bengal. Víc by mi ale vadila ta reakce partnera. Jinak fungujete dobre?
@Tichošlápek pokud nejde o dítě tak ano. On říká že je malá a hotovo. Jenomže ona bude za chvíli v pubertě a co potom?
@Anonymní píše:
@Tichošlápek pokud nejde o dítě tak ano. On říká že je malá a hotovo. Jenomže ona bude za chvíli v pubertě a co potom?
Tím spíše by si toto neměla dovolit. Mam zhruba stejne staré syny a moc dobre vědí, co říkají. Ne. Trvala bych na nastavení hranic a následném trestu, byť symbolickém.
Tušíš odkud se to v ní bere?
@Tichošlápek nevím jak se zachovat. Přijdu si teď hrozně a on místo aby to řešil tak řekne hlídání si zajistím a je to.
@Anonymní píše:
@Tichošlápek nevím jak se zachovat. Přijdu si teď hrozně a on místo aby to řešil tak řekne hlídání si zajistím a je to.
Mno a v tom bude jádro pudla. Holcicka cítí, ze je otec na její straně a dovolí si tě takto titulovat.
Ale toto musí řešit hlavně autorita - rodič. Proto bych začala u partnera. Ano, teď je nastvany, to se dá pochopit, nicméně budete to muset vyřešit. Sedla bych si s ním a probrala to. Hranice prospějí i dceři - bude lepe zvládat emoce. Nebo se do budoucna zblaznis
@Tichošlápek on ji žádné nedá, řekne že k němu si to nedovolí a tím debata končí. Už sem i přemýšlela o rozchodu. Nechci aby se takhle začalo chovat i moje dítě když vidí že je to tolerováno.
@Anonymní píše:
@Tichošlápek on ji žádné nedá, řekne že k němu si to nedovolí a tím debata končí. Už sem i přemýšlela o rozchodu. Nechci aby se takhle začalo chovat i moje dítě když vidí že je to tolerováno.
Takže tě nebere jako plnohodnotneho partnera. Na rovinu bych mu řekla jak se cítím i to, ze zvažuji rozchod. Myslím, ze jeho reakce ti řekne celkem jasně, jak na tom vlastně váš vztah je
@Tichošlápek Asi to tak udělám. Nechci se cítit jako dnes ani nechci abych byla nepříjemná na něj, ale dnes mi zase ukázal že mě nebere jako partnera.
@Anonymní píše:
To je hrozné, cítím s tebou. Taky mám s tímto bohužel zkušenosti, kdy je dítěti ze strany otce vše povoleno, žádné hranice a dítě toho zneužívá a pak my macešky jsme nejhorší, když si dovolíme cokoliv říct na adresu dítěte, i kdyby nám bylo jakkoliv ubližováno. Začínám mít pocit, že dost dětí z rozpadlých rodin jsou až nezdravě obhajovány. ![]()
@Veronikakkk Já to teda přehnala vím to, ale ona mě neslyšela. Nechápu kam až sem se dostala ![]()
@Anonymní píše:
@Tichošlápek Asi to tak udělám. Nechci se cítit jako dnes ani nechci abych byla nepříjemná na něj, ale dnes mi zase ukázal že mě nebere jako partnera.
Jestli bych mohla doporučit - chvíli bych vychladla, řekla mu, ze chci mluvit o něčem důležitém, naplánovala si co říct, aby to dávalo smysl a pak si s ním sedla v klidu.
Chápu tě, toto není zdrave rodinné prostředí ![]()
@Veronikakkk píše:
To je hrozné, cítím s tebou. Taky mám s tímto bohužel zkušenosti, kdy je dítěti ze strany otce vše povoleno, žádné hranice a dítě toho zneužívá a pak my macešky jsme nejhorší, když si dovolíme cokoliv říct na adresu dítěte, i kdyby nám bylo jakkoliv ubližováno. Začínám mít pocit, že dost dětí z rozpadlých rodin jsou až nezdravě obhajovány.
Myslím, ze je to pocitem viny otce. Pak jim projde skoro cokoli
@Tichošlápek To už sem zkoušela tolikrát. Asi to prostě nemůže fungovat, vždyť to není poprvé a vždy jediný kdo to odnese jsem já. Neříkám že nedělám chyby, ale tohle mě tak vyčerpává.
@Tichošlápek 8 let. Teď sem v situaci kdy on se cítí dotčen a řekl mi že si hlídání pro cizí dítě zařídí sám. Cítím se jako největší nelida