Jak na nevlastní dcerku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
26.11.23 22:42
@Anonymní píše:
@Tichošlápek To už sem zkoušela tolikrát. Asi to prostě nemůže fungovat, vždyť to není poprvé a vždy jediný kdo to odnese jsem já. Neříkám že nedělám chyby, ale tohle mě tak vyčerpává.

Pak radu nemám, pokud partner nemá zájem situaci řešit, tak je to pro mne víceméně konečná. Protože i když se pretrhnes, sama nic nevyresis. Jal bych v takovem vztahu nezustavala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.23 22:44

@Tichošlápek Proto přemýšlím o rozchodu. Kdyby to netrvalo už tak dlouhou dobu tak bych možná se ještě omluvila.

• Citovat
  • Upravit
220
26.11.23 23:07
@Anonymní píše:
@Tichošlápek Proto přemýšlím o rozchodu. Kdyby to netrvalo už tak dlouhou dobu tak bych možná se ještě omluvila.

Nemáš se za co omlouvat, to je můj názor.
Taky mám tuhle zkušenost a taky se odhodlávám k rozchodu. Jen je to u mě trochu složitější s tím rozchodem a musím počkat až si vyrovnáme všechny závazky a pak mě už nic nezadrží. Chlap, který je neustále na straně dítěte, i když je nad slunce jasné, že jsem v právu, tak to je kolikrát nesnesitelné. Jakákoliv debata byla marná. A nebudu čekat, až mě to všechno jednou zničí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
26.11.23 23:11

Vůči dítěti bych se vymezila na místě - útočí na mou osobu, ať to plyne z čehokoli (je rozmazlená, zkouší hranice, neví jak zpracovat nějakou emoci lépe, nebo se jen předvádí,…) Nadávat mi nikdo nebude, a pokud se partnerovi nelíbí, že jsem se vymezila, ať se vyjádří. Vymezila bych se ve vší slušnosti s tím, že jsem slyšela, že mne nazvala tímto výrazem, zeptala bych se proč a požádala, aby si to pro příště odpustila, protože mi to vadí a také jí nenadávám, ikdyž mne něčím naštve. Takto se to prostě mezi lidmi, kteří se mají rádi, nedělá. Pokud bych důvod tušila, zeptala bych se rovnou na ten (Řeklas to, protože jsem tě před tím poslala si do pokoje uklidit?).
S partnerem bych celou situaci probrala, jako vyřešenou, až se vrátí domů a nijak zvlášť bych to už potom nerozmazávala, pokud by s dcera „zastyděla“.
Vím, že je to nepopulární názor, ale i partnerka otce může děti vychovávat/usměrnit, pokud o ně sama pečuje. Pokud si toto otec nepřeje, tak ať své partnerce nesvěřuje své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
27.11.23 06:57
@starfish_at_night píše:
Vůči dítěti bych se vymezila na místě - útočí na mou osobu, ať to plyne z čehokoli (je rozmazlená, zkouší hranice, neví jak zpracovat nějakou emoci lépe, nebo se jen předvádí,…) Nadávat mi nikdo nebude, a pokud se partnerovi nelíbí, že jsem se vymezila, ať se vyjádří. Vymezila bych se ve vší slušnosti s tím, že jsem slyšela, že mne nazvala tímto výrazem, zeptala bych se proč a požádala, aby si to pro příště odpustila, protože mi to vadí a také jí nenadávám, ikdyž mne něčím naštve. Takto se to prostě mezi lidmi, kteří se mají rádi, nedělá. Pokud bych důvod tušila, zeptala bych se rovnou na ten (Řeklas to, protože jsem tě před tím poslala si do pokoje uklidit?).
S partnerem bych celou situaci probrala, jako vyřešenou, až se vrátí domů a nijak zvlášť bych to už potom nerozmazávala, pokud by s dcera „zastyděla“.
Vím, že je to nepopulární názor, ale i partnerka otce může děti vychovávat/usměrnit, pokud o ně sama pečuje. Pokud si toto otec nepřeje, tak ať své partnerce nesvěřuje své dítě.

Ač jsem velký zastánce tvé předposlední věty, tedy že nevlastní nemaj vychovávat, tak zrovna todle mi přijde naprosto ukázkový příklad toho, kdy jednoznačně řešit, ihned. A nejen nevlastní, ale kdokoli- učitelka, sousedka, vedoucí kroužku… Prostě přímá interakce s dítětem, vymezení vlastních hranic. Vžd nejlepší řešit hned a ne žalovat rodiči- ten problém vznikla tady a ted mezi mnou a dítětema je třeba ho tady a ted řešit s ním. To je uplně něco jiného, než když se macecha se.re do toho, jestli má Pepík chodit na plavání, nedává pozor na angličtině, kouří ve škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.23 07:03

@starfish_at_night Je těžké se vymezit nebo snad pokoušet se podílet na výchově když to otec sabotuje a dítě může cokoliv. Téměř sem nespala a závěr je pro mě jediný. Nemůžu žít v rodině kde jsem dobrá na to o vše se starat, ale jinak mám mlčet a když už mi ujedou nervy je to otočeno proti mě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.23 07:08

@Lama Lama A jak by si to řešila? Už sem se jí několikrát ptala proč se tak chová a odpověď je protože chci, proto. Když ji řekneš že by se takhle chovat neměla tak řekne: no a co?
Zakázat ji nemůžu nic protože mobil to by se zblaznila a otec si to nepřeje a nic jiného jí nebaví. Kdyby se takhle chovalo moje dítě dám zákaz, omezím kapesné atd. U ní tohle možné není.

• Citovat
  • Upravit
81500
27.11.23 07:22
@Anonymní píše:
@Lama Lama A jak by si to řešila? Už sem se jí několikrát ptala proč se tak chová a odpověď je protože chci, proto. Když ji řekneš že by se takhle chovat neměla tak řekne: no a co?
Zakázat ji nemůžu nic protože mobil to by se zblaznila a otec si to nepřeje a nic jiného jí nebaví. Kdyby se takhle chovalo moje dítě dám zákaz, omezím kapesné atd. U ní tohle možné není.
Vymezila bych se, ze takle teda ne. Pokud by on mel na haku moje potreby ( moje hranice, že se ma chovat ke me slušně), tak bych ja mela na haku jeho (servis, vyvarovani)
Hele, ale tady nevychazi prpblem z dítěte. Ty fakt chceš jednou mit dítě s clovekem, ltery takto vychovava sve dítě? Ty chceš žít s clovekem, ltery dovoli svemu dítěti s tebou takle jednat?
Ono jistou nevýhodou nevlastnich děti je, ze je nemuzeme vychovávat ( nebo muze v omezene míře). Ale obrovskou vyhodou proti vlastním je, ze si je můžeme zase vybrat, nejsme za jejich vychovu zodpovědní a že se jich tedy můžeme ze dne na den se jich zbavit. Takže pro me by bylo reseni jasné
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.23 07:28

@Lama Lama Děti sním ani s nikým jiným nechci a on taky další dítě nechce. Vím že je to jeho chyba. Vím že sem neměla říct že je jeho dítě cizí, ale ono se ke mě tak chová. Bohužel mi ujeli nervy a v tu ránu sem já ten zlý člověk a víc se neřeší. Nemám chuť ani sílu se obhajovat.

• Citovat
  • Upravit
2727
27.11.23 07:42
@Anonymní píše:
@Lama Lama Děti sním ani s nikým jiným nechci a on taky další dítě nechce. Vím že je to jeho chyba. Vím že sem neměla říct že je jeho dítě cizí, ale ono se ke mě tak chová. Bohužel mi ujeli nervy a v tu ránu sem já ten zlý člověk a víc se neřeší. Nemám chuť ani sílu se obhajovat.

Podle mě je rád, že má zázemí pro své dítě, vyváříš, staráš se, a až tak jako partnerku tě nebere.
Pokud ho budeš tlačit a konfrontovat s touhle situací, pravděpodobně tě vymění a najde si jinou. Takže buď budeš splachovací a pojedete ve stejném módu nebo konec.
Tohle si rozmysli. Mám stejný názor jako ostatní, na mě by teda tohle nebylo. To radši nic. A určitě se nenech vmanipulovat do toho, že ty jsi ta zlá! Nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.23 07:49

@Sylvania 333 Jo asi to tak je. Jsem prostě služka. Je mi to líto a vůbec nevím jak to řešit teď před svátky. Mám taky svoje dítě a zkazit mu svátky stěhováním není to pravé ořechové.

• Citovat
  • Upravit
6699
27.11.23 07:58

Holky psaly vymezit se, tzn přímo zakročit a konfrontovat dítě.
Dítě si tohle dovolí, ale když bys přišla a řekla že tohle ne, bude koukat (teda většina).

Nepsaly nic o tom, že máš vymyslet tresty. Já bych jeste tohle zkusila.
A když on je takový napučenec, řekla bych ok, takže servis okolo dcerunky si zajisti, až budeš řešit její chování jsem tu miláčku.. a prostě bych to přes Vánoce pobaveně pozorovala, zvláště pokud jsi rozhodnutá odejít. Za tento pokus už nic nedáš, usmívat se, nechat ho pečovat a jinak být milá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.23 08:00

@Temnástranasíly Jak sem psala vymezit a zakročit je bezvýznamné. Udělala jsem x krát a výsledek žádný. Jí je to jedno, ví že má zastání u otce a je tak vychovávaná od mala takže se není čemu divit.

• Citovat
  • Upravit
6699
27.11.23 08:04
@Anonymní píše:
@Temnástranasíly Jak sem psala vymezit a zakročit je bezvýznamné. Udělala jsem x krát a výsledek žádný. Jí je to jedno, ví že má zastání u otce a je tak vychovávaná od mala takže se není čemu divit.

Dobře, ono je rozdí ptát se dítěte na názor a zahartusit že to vůči tobě dělat nemá. Ale ty sama víš co jsi zkusila :kytka:

Beruška v životě pěkně narazí, to bych asi ještě chlapovi zkusila vysvětlit, že ji nebude chránit nonstop a dělá jí medvědí službu.

Asi bych to nějak rozsekla až po vánocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.23 08:06

@Temnástranasíly To sem mu říkala a on sám že to ví. Že jednou zůstane sama protože je taková povaha a nikomu se nebude chtít podřídit. Jemu to přijde roztomilé :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky