Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Temnástranasíly To sem mu říkala a on sám že to ví. Že jednou zůstane sama protože je taková povaha a nikomu se nebude chtít podřídit. Jemu to přijde roztomilé
Pán je kapku na hlavu ![]()
@Anonymní píše:
@Lama Lama Děti sním ani s nikým jiným nechci a on taky další dítě nechce. Vím že je to jeho chyba. Vím že sem neměla říct že je jeho dítě cizí, ale ono se ke mě tak chová. Bohužel mi ujeli nervy a v tu ránu sem já ten zlý člověk a víc se neřeší. Nemám chuť ani sílu se obhajovat.
Hele, zkus si přiznat sama sobě - proč s ním jsi? Stojí to za to? pro mě je to jasná známka nerespektu
@Temnástranasíly On sám měl těžké dětství tak se asi snaží to jí vše ulehčit a dovolit jí všechno. Podle mě je to špatně, on si myslí že je to v pořádku.
@Anonymní píše:
@Temnástranasíly On sám měl těžké dětství tak se asi snaží to jí vše ulehčit a dovolit jí všechno. Podle mě je to špatně, on si myslí že je to v pořádku.
Já bych osobně neřešila, proč to děla. Ono ti to koneckoncu muze byt jedno. Problém je jeho az pohrdání tvymi problémy s jeho dcerou a bagatelizovani situace. Smrdí to rozchodem ![]()
@Lama Lama Mám ho ráda, je to pracovitý chlap který nepije, nemá dluhy, nelže a ke mě byl vždycky milý a hodný- pokud nejde o jeho dítě. To je pro mě důležité ve vztahu. Bohužel sem si s ex zažila své.
@Tichošlápek Proto o rozchodu přemýšlím. Je to pro mě zcela zásadní a představa že v těchto podmínkách budu řešit pubertu jeho dcery se mi moc nelíbí. Nechci ztrávit život hádkami a ponižováním.
@Anonymní píše:
@Lama Lama A jak by si to řešila? Už sem se jí několikrát ptala proč se tak chová a odpověď je protože chci, proto. Když ji řekneš že by se takhle chovat neměla tak řekne: no a co?
Zakázat ji nemůžu nic protože mobil to by se zblaznila a otec si to nepřeje a nic jiného jí nebaví. Kdyby se takhle chovalo moje dítě dám zákaz, omezím kapesné atd. U ní tohle možné není.
Neptáš se sice mně, ale konflikty řeším s partnerovým dítětem i s ním přímo - na „No a co?“ bych odpověděla, že to, že se taky můžu vykašlat na to, že ji budu něco chystat, starat se, zajímat se a ať se zařídí, jestli něco bude potřebovat, že nejsem žádna opice na špagátku ani její kámoška, aby se mnou takto jednala. Taky s ní tak nejednám a pak před ní, po návratu otce bych řešila, že se stalo toto, a takto to doma nechci ať navrhne řešení jak se tomu příště vyhnout, případně přijít se svým řešením. Prostě přirozený důsledek toho, že se k němu chovám sprostě je, že ten člověk se mnou nebude trávit čas a mít chuť mi pomoct.
Nicméně, přijde mi zvláštní, že by osmileté dítě jen tak, samo od sebe, bez jakékoli interakce před tím, v pokojíčku o někom prohlásilo, že je hospodářské zvíře. Opravdu to nebyla reakce na to, žes jí něčím naštvala/podráždila? (úklid pokoje, odmítnutí nějaké činnosti, neuvaříš její oblíbené jídlo, tisíc další drobností, které štvou děti každého věku…)? Protože to je úplně jiná situace, kde bych úplně konkrétně pojmenovala nahlas to, co jí štve a důrazně se vymezila s jasným vysvětlením proč to po ní chci a trvám na tom ať si je naštvaná jak potřebuje. Připomenula bych, že jí taky nenadávám, když mne štve tím, že si neuklidí/nesní co je navařeno a pod.
@starfish_at_night Nic sem po ní nechtěla. Šla jsem do pokoje protože sem tam nesla prádlo a jen sem ji řekla jestli by si zvedla to čisté a vyžehlené oblečení co sem ji tam nesla včera z té země a uklidila ho do skříně.
Přítel se chová jakoby se nic nestalo, ještě jí jel koupit sušenky protože si stěžovala že žádné nemá.
@Anonymní píše:
@starfish_at_night Nic sem po ní nechtěla. Šla jsem do pokoje protože sem tam nesla prádlo a jen sem ji řekla jestli by si zvedla to čisté a vyžehlené oblečení co sem ji tam nesla včera z té země a uklidila ho do skříně.
Přítel se chová jakoby se nic nestalo, ještě jí jel koupit sušenky protože si stěžovala že žádné nemá.
Takže jsi po ní přeci jenom něco chtěla
Ne, není to špatně, je to běžná věc, uklidit si věci po vyprání do skříně a máš nárok to po ní chtít. A ona, jako předpubertální dítě má „nárok“ na to mít drzé průpovídky. Zároveň ale má dostat okamžitou zpětnou vazbu, že takhle teda ne a prádlo si u nás do skříně uklízíme, protože se pak může stát, že se to prádlo přestane vyprané v tom pokoji „zjevovat“.
Klidně bych otce konfrontovala se situací po návratu a zeptala se před dcerou, co si o tom myslí a že to ty nehodláš snášet. Pokud je partner natolik „krátkozraký“, že před tebou i dcerou chování schválí, resp. omluví, řešila bych zda chci setrvat, případně zda jsem schopná s partnerem zůstat tak, abych se těmto situacím, pro zachování vlastní pohody, vyhla. (Prádlo vyprané necháš v koupelně a partner se postará dál, dceru mu hlídat bez jeho přítomnosti nebudeš, a pod.)
@starfish_at_night Dobře, chtěla jsem ať uklidí vyžehlené prádlo.
mimochodem to prádlo tam leží doteď a přítel ten to neřeší. Pro mě není normální takhle žít a rozhodně nebudu pořád něco řešit a ani říkat že ji nebudu hlídat. To potom není o rodině, ale spolubydlení a to nechci.
@Anonymní píše:
@Tichošlápek on ji žádné nedá, řekne že k němu si to nedovolí a tím debata končí. Už sem i přemýšlela o rozchodu. Nechci aby se takhle začalo chovat i moje dítě když vidí že je to tolerováno.
Dobrý nápad.
@Veronikakkk píše:
Nemáš se za co omlouvat, to je můj názor.
Taky mám tuhle zkušenost a taky se odhodlávám k rozchodu. Jen je to u mě trochu složitější s tím rozchodem a musím počkat až si vyrovnáme všechny závazky a pak mě už nic nezadrží. Chlap, který je neustále na straně dítěte, i když je nad slunce jasné, že jsem v právu, tak to je kolikrát nesnesitelné. Jakákoliv debata byla marná. A nebudu čekat, až mě to všechno jednou zničí.
Jó, ty jsi sem taky psala, tebe si pamatuju.
Všechny ti to psaly, že máš od toho dát ruce pryč.
Tak hodně štěstí.
@Anonymní píše:
@Temnástranasíly To sem mu říkala a on sám že to ví. Že jednou zůstane sama protože je taková povaha a nikomu se nebude chtít podřídit. Jemu to přijde roztomilé
Taky jsem to tomu mému říkala, že z dítěte vyroste tímhle stylem rozmazlený sobecký člověk a taky to nepomohlo. Snažila jsem se mu vysvětlit, že mi na jeho dceři záleží, aby z ní vyrostla fajn holka, že to není o nějaké zaujatosti, ale že to myslím dobře. A i nám by prospěla větší pohoda doma. Jenže partner si dál jede svou, že mu to takhle vyhovuje
Čímž mi dává najevo lhostejnost vůči mě a s takovou ve vztahu být nejde ![]()
@Zeoli píše:
Jó, ty jsi sem taky psala, tebe si pamatuju.
Všechny ti to psaly, že máš od toho dát ruce pryč.
Tak hodně štěstí.
Děkuju.
Ano, moje situace je dost podobná jako u zakladatelky.
Hlavně v tom přístupu partnera.
Nikdy bych nečekala, že to může být takové ![]()
Je vidět, že někteří chlapi jsou tak zaslepení vůči svým dětem, že tím dokážou naprosto zničit vztah, respektive nechají své dítě zničit vztah.
Jsem v šoku. Dnes přítel zavolal dceru a říká jí, musíš se chovat slušně k tetě. Ona ti dává peníze a kupuje dárky, tak se chovej slušně a budeme všichni spokojený🥴