Jak na nevlastní dcerku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
27.11.23 18:28
@starfish_at_night píše:
Vůči dítěti bych se vymezila na místě - útočí na mou osobu, ať to plyne z čehokoli (je rozmazlená, zkouší hranice, neví jak zpracovat nějakou emoci lépe, nebo se jen předvádí,…) Nadávat mi nikdo nebude, a pokud se partnerovi nelíbí, že jsem se vymezila, ať se vyjádří. Vymezila bych se ve vší slušnosti s tím, že jsem slyšela, že mne nazvala tímto výrazem, zeptala bych se proč a požádala, aby si to pro příště odpustila, protože mi to vadí a také jí nenadávám, ikdyž mne něčím naštve. Takto se to prostě mezi lidmi, kteří se mají rádi, nedělá. Pokud bych důvod tušila, zeptala bych se rovnou na ten (Řeklas to, protože jsem tě před tím poslala si do pokoje uklidit?).
S partnerem bych celou situaci probrala, jako vyřešenou, až se vrátí domů a nijak zvlášť bych to už potom nerozmazávala, pokud by s dcera „zastyděla“.
Vím, že je to nepopulární názor, ale i partnerka otce může děti vychovávat/usměrnit, pokud o ně sama pečuje.Pokud si toto otec nepřeje, tak ať své partnerce nesvěřuje své dítě.

Já si to myslím taky. Žijí spolu jako jedna rodina, kdybych zabezpečovala chod a pohodlíčko této rodiny, tak bych si zavedla i svá pravidla. A bylo by mi jedno, jestli bych musela nastavit hranice svému dítěti, cizímu dítěti nebo chlapovi :nevim:. S tím, že bych měla i pochopení pro děti. Pro ně cizí teta vůbec není snadné sousto. Tak ale cizí necizí, jednou by byli u mě, byli by tam i má pravidla. Sice s pochopením, ale zásady by se dodržovali.

• Citovat
  • Upravit
81500
27.11.23 18:42
@Capelucia píše:
Já si to myslím taky. Žijí spolu jako jedna rodina, kdybych zabezpečovala chod a pohodlíčko této rodiny, tak bych si zavedla i svá pravidla. A bylo by mi jedno, jestli bych musela nastavit hranice svému dítěti, cizímu dítěti nebo chlapovi :nevim:. S tím, že bych měla i pochopení pro děti. Pro ně cizí teta vůbec není snadné sousto. Tak ale cizí necizí, jednou by byli u mě, byli by tam i má pravidla. Sice s pochopením, ale zásady by se dodržovali.

Souhlas. Jenže problém je, že pořekadlo, že nextka nemá kecat do výchovy se spíš odvíjí od jejich přehnané aktivity a že se se.rou často i do toho, co se jich vůbec netýká - jaké maj boty, kam půjdou do školy, jaké budou dělat sporty, jestli se učí nebo neučí, co jí, co nosí na sobě… Současně s tím samozřejmě nezapomenou zkritizovat bio-matku, která jim to nemožné oblečení pořídila, přihlásila je na blbej kroužek, nenaučila je mýt si ruce, zdravit, živí je salámama.. Takže já furt řikam, at se každej hledí svýho nextka neřeší exku pod záštitou lásky k dítěti, exka at neřeší nextku s dojmem, že musí kontrolovat uplně všechno na světě.. a svět bude nádherný, růžový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 07:46

@Lama Lama S tím nesouhlasím. Myslíš si že bio matka která se o děti nestará má větší právo než nevlastní která je s nimi denně, vozí je do školy, k lékaři, učí se atd? Bohužel osobní zkušenost že ne každá bio matka se stará a o děti zajímá - případně se zajímá jen když se to hodí. Taky když se dnes podívám třeba u dcery ve škole, tak není nic výjimečného že má otec děti v plné péči a stará se o ně ta nevlastní matka. Která potom samozřejmě řeší veškeré věci co se jich týká spolu s otcem dětí. Jako v normální rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
28.11.23 07:52
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama S tím nesouhlasím. Myslíš si že bio matka která se o děti nestará má větší právo než nevlastní která je s nimi denně, vozí je do školy, k lékaři, učí se atd?

Předpokládám, že Lama vycházela ze standardního modelu, kdy se starají oba rodiče, případně víc bio matka. Pak se fakt nextka extra angažovat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 07:56

@jita22 Angažovat jak a v čem. Ani nevlastní dítě bych nenechala chodit v roztrhaných botech..To je o nastavení každé rodiny. Někdy mi spíš přijde že ex dělá problémy jen kvůli tomu že si její bývalý muž našel novou ženu :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 08:15
@Pejskarkaa píše:
@jita22 Angažovat jak a v čem. Ani nevlastní dítě bych nenechala chodit v roztrhaných botech..To je o nastavení každé rodiny. Někdy mi spíš přijde že ex dělá problémy jen kvůli tomu že si její bývalý muž našel novou ženu :mrgreen: :lol:

Pokud proti tomu nic nemají vlastní rodiče, tak proč bych to měla spasit já? Upřímně řečeno, od takovýho zoufalce bych brala nohy a rameno, nechápu, proč se s ním zahazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 08:30

@Lama Lama 😀 Od zoufalce? Žila si n někdy v takové rodině? Myslím abys byla nevlastní matka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
28.11.23 08:34
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama 😀 Od zoufalce? Žila si n někdy v takové rodině? Myslím abys byla nevlastní matka??

Ale Lama myslela, že by měl řešit roztrhané boty otec, klidně s pomocí nové partnerky, pokud ji o to požádá. Pokud to nevadí otci, je to zoufalec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 08:37
@jita22 píše:
Předpokládám, že Lama vycházela ze standardního modelu, kdy se starají oba rodiče, případně víc bio matka. Pak se fakt nextka extra angažovat nemusí.

Přesně tak. Chápu, že v situaci, kde jeden rodič nefunguje (vůbec nebo skoro vůbec) převezme větší iniciativu často partner. Ale i tam se stále domnívám, že : jednak by měl být primární pečující osobou a osobou s hlavní zodpovědností bio rodič. Druhak- stále považuji za základní nastavení - tvoje dítě, tvoje odpovědnost, já pomohu jako partnerka, ale za podmínek, které já nastavím - pokud ty nespolupracuješ na tom, že mi dítě bude respektovat, já se nestarám. Já osobně bych klidně dál uvařila ( je jedno jestli vařím 4 nebo 5 porcí), vyprala. Ale už bych neměla žádný problém prostě naházet z prádlo ze sušáku do prádelního koše a dál se o něj nestarat, oznámit chlapovi, že odpoledne začnu chodit na angličtinu a na cvičení a at si zajistí jiné hlídání pro dceru… A že se můžeme vrátit k původnímu modelu za situace, kdy nejen, že se budou plnit potřeby jeho, dítěte, ale i mé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 08:38
@Pejskarkaa píše:

Jistě. Kdyby nebyl schopný svému dítěti pořídit nové boty, tak ho považuji za zoufalce a fakt s ním nejsem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.11.23 08:44
@Lama Lama píše:
Jistě. Kdyby nebyl schopný svému dítěti pořídit nové boty, tak ho považuji za zoufalce a fakt s ním nejsem. :nevim:

Ono taky asi záleží jak je to dítě staré když k tomu přijdeš. Mám známou co se dala dohromady s vdovcem (ona rozvedená) jedno malé dítě on taky jedno malé dítě obě děti do 3 let. A to jeho dítě normálně osvojila a dělala mu maminku se vším všudy.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
28.11.23 08:45

Jako ex i next souhlasim s lamou.
Muj oblibeny priklad jsou vlasy. Neprudim a neresim, jestli se nevlastnatko češe (o vlasy se stara nerad, ale chce je mit delsi, uz je pubertak).
Manžel se tomu smeje a neresi to, jeho rozhodnuti. Kdyz jdeme vsichni na oslavu k me rodine, neucesane dite s mastnymi vlasy s nani nepujde, tam jedine prudim. Ale jinak, at si delaji, co chteji. Nebudu tlacit na dite, ze si ma umyt hlavu a rano se ucesat, kdyz me v tom manzel nepodpori. Nemusim ho spasit, ze ho donutim si myt hlavu.
Na druhou stranu, prima interakce, jasne. Dodrzovani domacich pravidel, je jedno, jestli u neodneseneho talire upozornim ja nebo manzel.
Ale obleceni? celkova hygiena? Krouzky? Prospech ve skole? Vec rodicu.

• Citovat
  • Upravit
11698
28.11.23 08:45
@ludmilaadamkova píše:
Ono taky asi záleží jak je to dítě staré když k tomu přijdeš. Mám známou co se dala dohromady s vdovcem (ona rozvedená) jedno malé dítě on taky jedno malé dítě obě děti do 3 let. A to jeho dítě normálně osvojila a dělala mu maminku se vším všudy.

Tak to je ale úplně jiná situace, tam už to pak nebyla nevlastní matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.11.23 08:47

@jita22
Tak jasný, ale stejně si nemyslím, že automaticky každá žena by si osvojila „cizí“ dítě.

Avjasný pak jsi papírově vlastní matka. Se všemi právy ale i povinnostmi.

• Citovat
  • Upravit
378
28.11.23 08:51

@jita22 ale on otec většinou pracuje a myslíš že když chodí domu večer tak kontroluje boty pubertální mu synovi? Já nevím proč se pořád řeší moje děti, tvoje děti. Jednou s někým žiju tak se staráme společně o děti a neřeším moje tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí