Jak na nevlastní dcerku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Svetluska55
28.11.23 08:52
@ludmilaadamkova píše:
Ono taky asi záleží jak je to dítě staré když k tomu přijdeš. Mám známou co se dala dohromady s vdovcem (ona rozvedená) jedno malé dítě on taky jedno malé dítě obě děti do 3 let. A to jeho dítě normálně osvojila a dělala mu maminku se vším všudy.

Tak tam uz se stavas matkou, to je jina situace.
U nevlastnich deti, ktere maji vlastni bio rodiče a neni potreba ani žádouci, aby jim rodice nekdo nahrazoval, jedes fakt v módu pomuzu, postaram se, resim primou interakci s ditetem (rekne mi dite, ze jsem krava? To resim hned), ale nemam za dite celkovou odpovednost, to maji rodice. Rodicovske schuzky, skolni prospech, krouzky, zivotni smerovani ditete, to je na rodicich..
Nekteri next chteji ukazat, jak jsou lepsi nez ex a vrtaji i do tohohle nastaveni..a tam casto sklidi bouri, coz se nedivim.

• Citovat
  • Upravit
378
28.11.23 08:54

@Svetluska55 Opravdu záleží na situaci. U nás teda řešíme oba všechno a můj ex když měl přítelkyni tak ji děti taky poslechly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 08:54
@ludmilaadamkova píše:
Ono taky asi záleží jak je to dítě staré když k tomu přijdeš. Mám známou co se dala dohromady s vdovcem (ona rozvedená) jedno malé dítě on taky jedno malé dítě obě děti do 3 let. A to jeho dítě normálně osvojila a dělala mu maminku se vším všudy.

Když chce a když otec zajistí podmínky, že to dítě respektuje tu ženu, tak si dovedu představit, že to klapne. Pokud otec tento základní předpoklad nesplňuje ( a on je odpovědný za to, aby dítě toho partnera respektovalo), tak by mi bylo uplně jedno jestli je dítěti měsíc nebo 17. Dovedu si představit lecjaký model, ale pokud to někomu nevyhovuje, přijde mi logický vrátit se k základním faktům - ty máš dítě, je to tvoje odpovědnost, cokoli jiného lze, pokud se na tom dohodneme a pokud mi budou podmínky vyhovoat. Ty si rozmysli, zda je pro tebe přijatelnější si zajistit všechno sám nebo zařídit, abych já se v tom modelu cítila příjemně a pak ti já pomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 08:56

@Lama Lama S tím souhlasím. Je to o domluvě a o tom jak to všem vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
28.11.23 08:56
@Pejskarkaa píše:
@jita22 ale on otec většinou pracuje a myslíš že když chodí domu večer tak kontroluje boty pubertální mu synovi? Já nevím proč se pořád řeší moje děti, tvoje děti. Jednou s někým žiju tak se staráme společně o děti a neřeším moje tvoje.

A on puberťák nepozná, že nemá v čem chodit?
A matky pubertaku nechodí do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
28.11.23 08:57
@Pejskarkaa píše:
@jita22 ale on otec většinou pracuje a myslíš že když chodí domu večer tak kontroluje boty pubertální mu synovi? Já nevím proč se pořád řeší moje děti, tvoje děti. Jednou s někým žiju tak se staráme společně o děti a neřeším moje tvoje.

Tak pubertalni syn si o boty rekne sam..
A pokud si otec poridi pritelkyni, aby se mu kompletne postarala o deti a ji to vyhovuje, je to na nich.
O boty a obleceni nevlastnatka se nestaram, to dela jeho matka a dokupuje manzel. Ostatne manzel konci v praci vecer stejne jako ja, nevim, proc bych ja ve stejne casove dotaci nela kompletne obstarat svoje dite a on svoje ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81500
28.11.23 08:58
@Pejskarkaa píše:
@Svetluska55 Opravdu záleží na situaci. U nás teda řešíme oba všechno a můj ex když měl přítelkyni tak ji děti taky poslechly.

Poslechli znamená přímá interakce s dítětem. Stejně tak poslechnou učitelku, vedoucího kroužku, babičku nebo i průvodce v muzeu.

Ale ani průvodce v muzeu, ani vedoucí kroužku, ani učitelka se nemaj sr. át do toho, jestli dítě bude chodit na fotbal nebo na gymnastiku, řešit, jestli bude studovat zdrávku nebo půjde na konzervatoř, bude pařit hry do půlnoci nebo vůbec. Tím spíš, pokud jejich názor nikoho nezajímá a oni se mají potřebu do toho montovat jen proto, že si myslí, že jejich názor je lepší, než biologických rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
28.11.23 09:07
@Lama Lama píše:
Poslechli znamená přímá interakce s dítětem. Stejně tak poslechnou učitelku, vedoucího kroužku, babičku nebo i průvodce v muzeu.Ale ani průvodce v muzeu, ani vedoucí kroužku, ani učitelka se nemaj sr. át do toho, jestli dítě bude chodit na fotbal nebo na gymnastiku, řešit, jestli bude studovat zdrávku nebo půjde na konzervatoř, bude pařit hry do půlnoci nebo vůbec. Tím spíš, pokud jejich názor nikoho nezajímá a oni se mají potřebu do toho montovat jen proto, že si myslí, že jejich názor je lepší, než biologických rodičů.

Chtela jsem to okomentovat, ale byla jsi rychlejsi a napsala jsi to maximalne vystizne :)

• Citovat
  • Upravit
378
28.11.23 09:07

@jita22 A matky puberťáku které snimi nežijí to řeší?;

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 09:09

@Lama Lama Pokud s dítětem žijou a plnohodnotně se starají tak ano mají právo řešit spoustu věcí. To že má někdo někde bio matku nebo otce neznamená že se o ně starají. Celkem by mě zajímalo kolik z Vás to tady zažilo že to tady tak pěkně komentujete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 09:10
@Pejskarkaa píše:

Pracuje stejně jako kdokoli jiný. :nevim: Ve většině rodin rodiče pracují, zvládaj kontrolovat a pořizovat vlastním dětem boty. V rozvedené rodině se nic na situaci nemění - dítě má furt dva rodiče, nevidím důvod proč by to nemohli zvládnout bez angažované nextky. Zejména v situaci, že tito rodiče o její pomoc nejeví zájem a ona to prostě chce prosadit.
Tvoje moje - hele, ty na to koukáš z pohledu té nextky. Představ si to v situaci těch biorodičů v pozici ex. Přijde nový partner tvého ex, kterého sis nevybrala a pasuje se do role - nerozlišuji moje tvoje, prostě je můj a přivlastnuji si všechny rodičovská práva, protože mě se to tak líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 09:15

@Lama Lama Ale já jsem v pozici ex a to že se přítelkyně mého bývalého muže starala o děti je v pořádku. Jednou spolu žili tak je to v pořádku. Ona byla normální, hodná ženská a já s tím nemám problém. Vážně mi přijde až zcestný jak se mě snažíš přesvědčit že je špatné něco co praktikuji pár let a je vse v pohodě. :P Ne každý má s novou partnerkou bývalého problém :potlesk:
Mimochodem víš co znamená slovo domluva? Pokud se ty dva domluví tzn nová žena bio otce tak je to v pořádku. Pro mě je společný pohled na výchovu důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 09:19
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Pokud s dítětem žijou a plnohodnotně se starají tak ano mají právo řešit spoustu věcí. To že má někdo někde bio matku nebo otce neznamená že se o ně starají. Celkem by mě zajímalo kolik z Vás to tady zažilo že to tady tak pěkně komentujete :D

Znovu opakuji.- celou dobu píšu o situaci, kdy oba rodiče žijí, s dětmi se pravidelně stýkají. Jestli ty žiješ v nějaké extrémní situaci, kdy tvůj partner není schopný svému pubertálnímu dítěti přes svoje pracovní nasazení koupit boty a vybral si pro své děti nějakou asociální matku, která je uplně na děti prdí… tak extrémní situace vyžaduje extrémní řešení. Já bych v něčem takovém žít nechtěla.

U nás má chlap děti, se synem se ted denně připravuje na přijímačky na SŠ, obšeli dny otevřených dveří, Školu pragensis, když potřebují pomoct, předám jim své zkušenosti, když se zeptaj na názor na školy, tak ji ho řeknu. Ale fakt do toho nevrtám. Přípravu jsem si se svými odkroutila a necítím se povinná to zajištovat na třetí kolo s nevlastními. Když jeho děti potřebujou oblečení/boty, tak s nima zajde do obchodu. Mým dětem nakupuji hadry já a jejich otec, případně už nakupují samy. Nemám problém naházet inzeráty na prodej vybavení po sezoně pro všechny, ale musí si to hlídat chlap, co už je na prodej a co ne, pokud mi zadá míry a váhy a velikosti dětí, najdu vhodné inzeráty lyže/kola/běžky a přepošlu. Hudební nástroje jim zařizuje sám… ( to jen tak z aktuálního dění moje-tvoje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 09:21

@Lama Lama Já sem, ale nepsala že to je u nás s těmi botami a jestli se s nevlastními dětmi učit nechceš je to tvá věc. U tebe je znát že je prostě pořád bereš jako děti tvého muže. Promiň víc to řešit nebudu. Máš jiný názor tak ho měj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 09:35
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Ale já jsem v pozici ex a to že se přítelkyně mého bývalého muže starala o děti je v pořádku. Jednou spolu žili tak je to v pořádku. Ona byla normální, hodná ženská a já s tím nemám problém. Vážně mi přijde až zcestný jak se mě snažíš přesvědčit že je špatné něco co praktikuji pár let a je vse v pohodě. :P Ne každý má s novou partnerkou bývalého problém :potlesk:
Mimochodem víš co znamená slovo domluva? Pokud se ty dva domluví tzn nová žena bio otce tak je to v pořádku. Pro mě je společný pohled na výchovu důležitý.

Spíš bych definovala, co není domluva a opakují se tu stesky těch partnerů dnes a denně:
dítě paří od rána do večera hry na počítači, matka v tomto směru pravidla nenastavuje, otci je to jedno, partner matky se vehmentně domáhá toho, že takle to nejde a puberťákovi nastavuje limity na wifině a uděluje tresty v podobě omezení na wifi za špatné známky.
Dítě žije ve střídavce u otce a matky, dítě bordelář, otci je to fuk, nextka se rozhodne to utnout a tady spílá na dítě, že neuklízí, v pokoji bordel, neustláno, dítě na ní prdí, otec na ní prdí a ona je z toho zoufalá. Proč? Jeho pokoj, jeho bordel. ¨
Nexkta tu nadává na exku, s tisíci stížnostmi, že koupila moc velké boty, dítě má oblečení s flekem, oblečení s krátkými rukávy… Proč se do toho montuje? Matka to tak evidentně chce, otec s tím nic nedělá, proč jí to tůruje a má potřebu to řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí