Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, jsem analfabet stran jakékoli elektroniky, tak můj dotaz je možná vážně stupidní
. Mám doma UPC a chci koupit televizi. Jak to udělat, případně napojit na počítač atd. atd., když nechci, aby od krabičky UPC k přístroji vedl kabel? Děkuji ![]()
Internet přes WiFi, jinak od UPC by měla být taková karta na programy co se do TV strčí.
@pikola díky, asi bude nejlepší se zeptat přímo na UPC, internet na wifku máme, ale s tím televizním signálem to prý od krabky k přístroji wifkou nejde ![]()
@Ostružka znám to jen v případě připojení na internet. Pak si doma dáte wifi router a každý přístroj co má wifi (moderní mobil, moderní pc/notebook, apod.) se vzduchem připojí k tomu routeru. Ale sledujete tzv. IPTV - čili televizi přes internet. S klasickou kabelovou TV bezdrátové řešení neznám.
@Dundee2 aha, díky, tak mě napadá IPTV a k tomu počítači připojit televizi…co myslíte? ![]()
Na tohle stačí u UPC objednat tzv. CA modul - conax kartu do televize. Tvá televize ale musí mít označení DVB-C. Podívej se raději do technického popisu, zda má i DVB-C přenos (dnes už to ale určitě bude mít každá TV).
Jediný kabel, který pak povede do televize bude analogový (bílý nebo šedý, výjimečně černý)
@Ostružka píše:
@Dundee2 aha, díky, tak mě napadá IPTV a k tomu počítači připojit televizi…co myslíte?
Pokud máte moderní televizi, co umí i připojení na internet, tak pak ano. A ani to nemusíte připojovat přes počítač (to je zbytečné). Ta TV se připojí rovnou k tomu routeru ![]()
@Dundee2 to jsem si přesně myslela taky, ale v UPC mi řeklí, že to nejde, že ta TV sice má wifi, ale nemá takový hardware (prý žádná), aby byla schopná brát TV signál přímo z routeru, a to ani v případě, že by se jednalo o příjem TV přes internet, já to nechápu, ale fakt mi to takhle řekli ![]()
@Petrusska007 chci se právě vyhnout jakémukoli kabelu, TV bude umístěna tak, že i analog by vedl přes půl bytu a to nechci ![]()
@Ostružka neptal bych se upc, ale přečetl bych si návod k televizi. Nebo zkuste co nejpřesněji naspat typ televize - a třeba nejlepší přítel člověka - google - odpoví ![]()
Pokud by byla pravda to co vám řekli, tak pak televizi použít jako monitor (čili kabel mezi pc (ale k pc kabel vést nemusí) a tv
(nemám ta moderní tv, ale když lze připojit datový projektor přes pc k internetu a promítat online TV třeba na plátno na zahradě (to jsem si zkusil), tak by to mělo jít i s TV