Jak na výchovu 9letého chlapce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
3.4.16 13:12

A na pr.del už dostal? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
3.4.16 14:14
@hanka.br. píše:
Vzhledem k tomu, že zakladatelka řeší stejně vzpurné chování hlavně doma, kde se mu nikdo neposmívá, nemá smysl vymýšlet zástupné omluvy chlapcova chování. Je na místě si přiznat, že kluk má problém, a řešit ho čím dřív, tím líp.

Ale ano, o tom je tu celou dobu řeč, že by se to melo resit. Nic se neděje bez příčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.16 16:54
@stock píše:
Ano, mas pravdu, ale on se ten třileták, zcela v souladu s vývojem, hrne do vseho a chce pomáhat. Moje 2,5 léta vnucka me chce i obouvat a fouká mi na horke jidlo :D. Nevím jestli ho mají v péči od narození nebo se o něj začali starat jako o „nekolikaleteho“. Ony se ty stare návyky „lamou“hur, než se zavadeji nove. :kytka:

No prave, s tema staryma navykama je to horsi. Nejhorsi je, kdyz navyky nejsou zadny. Kdyz na takove veci neni zvykly od sve vlastni matky, tak ja se ted s pritelem musime snazit s tim neco udelat. A s chlapcovou matkou je to nekdy tezky, prijde mi, ze se o nej nikdy moc tak nezajimala a ze se mu nikdy moc nevenovala, ale pritel mi rika, ze jo, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.16 17:00
@zuzouš píše:
A na pr.del už dostal? :lol:

Urcite dostal, ode mne ani od pritele ne, ale babicka, jakoze matka jeho mamy, ta nejde pro ranu asi daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
3.4.16 17:29
@paťule792006 píše:
No prave, s tema staryma navykama je to horsi. Nejhorsi je, kdyz navyky nejsou zadny. Kdyz na takove veci neni zvykly od sve vlastni matky, tak ja se ted s pritelem musime snazit s tim neco udelat. A s chlapcovou matkou je to nekdy tezky, prijde mi, ze se o nej nikdy moc tak nezajimala a ze se mu nikdy moc nevenovala, ale pritel mi rika, ze jo, tak nevim.

To se asi stejne nikdy nedozvís, nezila jsi s nima. Ale na to se vykašli, to je minulost, ktera Ti s budoucností nepomůže. Bud rada, než blby návyky, tak radši žádný. Budeš muset začít od „scratch“. Nedalo by se s klouckem prodiskutovat jak by si to představoval on? Ne nějak zle nebo ironicky. Treba nad hrnkem kafe a sklenici limonady :) A dohodnout se s nim na určitých pravidlech, kdy Ty i on trosku ustoupite.

Dítě je, ale ne malinky, a určitě se s nim da v klidu mluvit, ale jeho mozek není jäste natolik vyvinuty, aby si uvědomil nasledky neučení, odmlouvání učitelce, neděláni úkolů atd. To az tak kolem 16-17 roku. A pokud se na to s přítelem necítíte, tak opravdu pozadejte o nějakou prof. pomoc. Ale myslím, že s Tvým zájmem o něj to zvládnete.
A jeho biologicka matka ho vida často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.16 17:59

@stock Popravde receno je kluk ve stridave peci a tam se obavam, ze se mu moc nevenuji a ze se tam kluk nudi a pak jim tam dela neporadek a zlobi je tam a ona si pak na nej stezuje. Snazim se s tim neco delat neco vymyslet, jak mu pomoct, tak snad ta moje snaha k necemu bude. Moc rada bych to nejak zacala resit, protoze vim, ze pritel je z toho nestastnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
3.4.16 19:23
@paťule792006 píše:
@stock Popravde receno je kluk ve stridave peci a tam se obavam, ze se mu moc nevenuji a ze se tam kluk nudi a pak jim tam dela neporadek a zlobi je tam a ona si pak na nej stezuje. Snazim se s tim neco delat neco vymyslet, jak mu pomoct, tak snad ta moje snaha k necemu bude. Moc rada bych to nejak zacala resit, protoze vim, ze pritel je z toho nestastnej.

Tak to si asi vy všichni dospěli budete muset dát rande a vyresit to mezi sebou. Ona asi ta jeho byvala tvrdí to samé o vaši výchově. Pokud se nedohodnete a nebudete dodržovat dohodnute u vás a u nich, bude v tom dite litat a dost mu ublížite. Tim, že pritel je nešťastný, diteti nepomůže. Klouček to taky vidí, že táta není celej stastnej, děti mají antény kolem cele hlavy, ale sám s tim nic nemůže udělat, je to přeci jen malý dite na takhle velky problém. Je to zkrátka na vás dospelych.
A babicka není od toho, aby vnouče placala, ale od toho, aby vnoučeti u ni bylo dobre a cítilo se u ni jistě i kdyby se celý svět zblaznil. Tu babičku bych na to rande pozvala taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.16 19:57

@stock Tezko rict, jaky ma pritelova byvala na nasi vychovu nazor, asi nasemu zpusobu vychovy moc neveri. Ta jeho babicka totiz byva nekdy na navsteve u nich a jak kluk udela neco spatne, tak to schyta a myslim, ze ta pani by nemela problem srovnat do late i nas, tak nevim jak by fungovala ta domluva s ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
3.4.16 20:25
@paťule792006 píše:
@stock Tezko rict, jaky ma pritelova byvala na nasi vychovu nazor, asi nasemu zpusobu vychovy moc neveri. Ta jeho babicka totiz byva nekdy na navsteve u nich a jak kluk udela neco spatne, tak to schyta a myslim, ze ta pani by nemela problem srovnat do late i nas, tak nevim jak by fungovala ta domluva s ni

Právě proto bych se přičinila o to, aby se toho babicka povinné zúčastnila. Ono srovnat dite do late je srabarna. Ale vy, jako dospěli, se jejímu srovnavani docela určíte ubranite. Ten kluk, díky „třísměrné“ výchově, muze Mít pěkný zmatek v hlavě. A Tvůj pritel by měl babičce durazne vysvětlit, že si nepřeje, aby mu babicka placala syna. To je mi hodně blbej způsob výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.16 22:02
@stock píše:
Právě proto bych se přičinila o to, aby se toho babicka povinné zúčastnila. Ono srovnat dite do late je srabarna. Ale vy, jako dospěli, se jejímu srovnavani docela určíte ubranite. Ten kluk, díky „třísměrné“ výchově, muze Mít pěkný zmatek v hlavě. A Tvůj pritel by měl babičce durazne vysvětlit, že si nepřeje, aby mu babicka placala syna. To je mi hodně blbej způsob výchovy.

No, tak můžeme se pokusit přizvat k tomu i babičku, uznávám, že by to bylo dobré, ale těžko říct jestli si bude babička dát říct. Řekla bych, že kluk má i ještě více stranou výchovu, protože když je u nás, tak se ho dotýká ještě výchova druhá babičky (přítelovi matky), ta je pravým opakem té první babičky. Ona je takový ten typický vzor rozmazlovací babičky, jako že by mu dala nejraději všechno co potřebuje a o co si řekne. To je fakt, že ten kluk pak z toho všeho musí mít v kebuli pěkný zmatek. No a protože neví co s tím, tak pak zlobí, snaží se na sebe upoutat pozornost a ukázat tak, že má nějaký problém. Už jsem přítelovi naznačovala, že chlapec s něčím asi bojuje, že tohle není jen tak, že u matky když je, tak jim tam třeba něco provádí a u nás to nedělá a zase jsou věci co dělá tu a u nich ne. přítel si myslí, že to dělá naschvál a nebo že v některých případech za to může lenost, ale já bych v tom hledala asi něco víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
3.4.16 22:05
@paťule792006 píše:
No, tak můžeme se pokusit přizvat k tomu i babičku, uznávám, že by to bylo dobré, ale těžko říct jestli si bude babička dát říct. Řekla bych, že kluk má i ještě více stranou výchovu, protože když je u nás, tak se ho dotýká ještě výchova druhá babičky (přítelovi matky), ta je pravým opakem té první babičky. Ona je takový ten typický vzor rozmazlovací babičky, jako že by mu dala nejraději všechno co potřebuje a o co si řekne. To je fakt, že ten kluk pak z toho všeho musí mít v kebuli pěkný zmatek. No a protože neví co s tím, tak pak zlobí, snaží se na sebe upoutat pozornost a ukázat tak, že má nějaký problém. Už jsem přítelovi naznačovala, že chlapec s něčím asi bojuje, že tohle není jen tak, že u matky když je, tak jim tam třeba něco provádí a u nás to nedělá a zase jsou věci co dělá tu a u nich ne. přítel si myslí, že to dělá naschvál a nebo že v některých případech za to může lenost, ale já bych v tom hledala asi něco víc.

A ty si pořád myslíš, že je dobrý nápad se pokoušet situaci zvládnout bez odborné rady? Vždyť vy nejste schopni se domluvit a v zájmu toho dítěte se ve výchově sjednotit, tak co chcete dělat za další pokusy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.16 22:57

@hanka.br. Tak vzhledek k tomu, že tipuju, že k takovým odborníků se čeká nějakou dobou než se vůbec dostane člověk na řadu, že ten termín na který se tam člověk objědná nebude hned. Tak za ten pokus zkusit to doma bez nějaké odborné pomoci člověk nic nedá. A myslím, že když se trochu sebereme, domluvíme se s přítele a s nějakým jednotným a konstruktivním řešením dojdeme i za chlapcovou mámou, tak by to mohlo fungovat nebo by jsme to pomohli aspoň posunout k lepšímu. Myslím, že tím, že s tím zkusíme aspoň něco udělat doma, tak tím nic nezkazíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
3.4.16 23:14
@paťule792006 píše:
No, tak můžeme se pokusit přizvat k tomu i babičku, uznávám, že by to bylo dobré, ale těžko říct jestli si bude babička dát říct. Řekla bych, že kluk má i ještě více stranou výchovu, protože když je u nás, tak se ho dotýká ještě výchova druhá babičky (přítelovi matky), ta je pravým opakem té první babičky. Ona je takový ten typický vzor rozmazlovací babičky, jako že by mu dala nejraději všechno co potřebuje a o co si řekne. To je fakt, že ten kluk pak z toho všeho musí mít v kebuli pěkný zmatek. No a protože neví co s tím, tak pak zlobí, snaží se na sebe upoutat pozornost a ukázat tak, že má nějaký problém. Už jsem přítelovi naznačovala, že chlapec s něčím asi bojuje, že tohle není jen tak, že u matky když je, tak jim tam třeba něco provádí a u nás to nedělá a zase jsou věci co dělá tu a u nich ne. přítel si myslí, že to dělá naschvál a nebo že v některých případech za to může lenost, ale já bych v tom hledala asi něco víc.

Jo lenost, ale pritelova (tatova). A taky trochu pohodlnej, nechce se mu do toho sahnout. Vypadá to, že Ty v tom máš jasno, tak ted to ujasni taky jemu. A vysvětlí mu, že čas bezi a ze by mu taky mohl ujet poslední vlak, co se tyče výchovy syna a synovi důvěry k němu. Stejně tu rodinnou radu se bude muset pokusit svolat on. Tady jde fakt o to se sjednotit, ne proti klukovi, ale v názorech na jeho vychovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.16 23:47
@stock píše:
Jo lenost, ale pritelova (tatova). A taky trochu pohodlnej, nechce se mu do toho sahnout. Vypadá to, že Ty v tom máš jasno, tak ted to ujasni taky jemu. A vysvětlí mu, že čas bezi a ze by mu taky mohl ujet poslední vlak, co se tyče výchovy syna a synovi důvěry k němu. Stejně tu rodinnou radu se bude muset pokusit svolat on. Tady jde fakt o to se sjednotit, ne proti klukovi, ale v názorech na jeho vychovu.

S tou leností máš asi pravdu. Nebo možná to není vyloženě lenost, ale spíš rezignace na to s tím něco dělat. Takový to, že on už na něj zkoušel po dobrém i pozlém a nic nefunguje, tak na to rezignuje a řekne ať to řeší matka chlapce. A Taky mě mrzí to, že je dost lhostejnej k tomu, že mu babička bije syna, mě je kluka někdy fakt líto. Já si to asi dokážu srovnat, protože já už jsem o tom trochu přemýšlela než jsem sem vůbec napsala a už jsem začala přemýšlet, že ten kluk fakt potřebuje pomoct, ale přítel o tom přemýšlí jinak. Přítel to bere jako, že mu to kluk dělá schválně a že ho chce zničit, tak teď bude asi největší boj přesvědčit přítele a ukázat mu, že tak to rozhodně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
4.4.16 00:43
@paťule792006 píše:
S tou leností máš asi pravdu. Nebo možná to není vyloženě lenost, ale spíš rezignace na to s tím něco dělat. Takový to, že on už na něj zkoušel po dobrém i pozlém a nic nefunguje, tak na to rezignuje a řekne ať to řeší matka chlapce. A Taky mě mrzí to, že je dost lhostejnej k tomu, že mu babička bije syna, mě je kluka někdy fakt líto. Já si to asi dokážu srovnat, protože já už jsem o tom trochu přemýšlela než jsem sem vůbec napsala a už jsem začala přemýšlet, že ten kluk fakt potřebuje pomoct, ale přítel o tom přemýšlí jinak. Přítel to bere jako, že mu to kluk dělá schválně a že ho chce zničit, tak teď bude asi největší boj přesvědčit přítele a ukázat mu, že tak to rozhodně není.

Co se tyče te bijici babičky, tam bych fakt tvrdé zakročila. Nemá právo bit jiného člověka a dite už vůbec ne a k tomu vlastni vnouče?
Jinak ono dite v 9 letech prochází novou fázi vyvoje, kdy se pomalu připravuje na "opuštění " dětství. Sebevědomí je nulový, dite se obává, že se před někým znemožní. Přitom ale rado zpochybňuje všechny dospělý, rodiče a učitele. Přitom ale potřebuje, aby dospěli byli při ruce, pomáhali, respektovali a vůbec se zajímali. Dítě se hledá, hledá svojí identitu. Byt velký se jednu chvíli zda byt napinavy a za chvíli to desi. Dítě jednu chvíli křičí, odmlouvá, zpochybnuje a argumentuje a za chvíli place, chce sedět na kline a vůbec cítit, že ho má člověk rád.
Tohle by si měl jeho táta uvědomit, nejen on, a troch mu to ulehčit tim, že všichni budete táhnout za jeden provaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí