Jak naučit kousat 14měsíční?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sad 1
25.10.13 13:14
@NikysekR píše:
Tak notebook je u nás něco jako magnet na moje dítě. A akvárium s chuděrou rybičkou to samo :roll:. Stokrát denně říkám NE, ale na tyhle dvě věci to zatím moc nezabírá. Jinak poslechne, i když se někdy pěkně vzteká.Co se týče spaní, tak musím zaklepat, u nás to je bez problémů. Měl jednou takový období, kdy v postýlce nechtěl být, ale rychle to přešlo. Jinak ho dávám do postýlky až když je hodně unavený.

jsou věci, které zpravidla děti pochopí časem. Pokračovala bych v NE, a uvidíš, že časem nebude sahat automaticky. Jednak zase bude mít jiné zájmy, a taky to bude mít už vštípené. Moji malou to bralo taky dlouho, a když jsme u ní nebyla, zkoušela, ale pak už se naučila, že prostě takové věci na hraní nejsou, a vyspěla. A taky je fakt poslušná, jde vidět, že ze mě respekt má, i přesto, že slovo NE u ní občas vyvolá vztek a řvaní, ale prostě to respektuje. ty děti v tomhle věku hodně zkouší, co jim povolíme.

• Citovat
  • Upravit
2017
25.10.13 13:30

Našemu malému začaly růst později zoubky, teď v 1,5 roce má 5 zubů, ale kousat umí déle. Zkoušela jsem mu dávat kukuřičné křupky, rohlík, kůrku od chleba nebo piškoty. Nejprve to jenom žužlat a pak se to postupně naučil. S jídle to teda bylo horší, ale když jsem viděla, že kouše křupky nebo rohlík, tak jsem prostě přestala mixovat a jen rozmačkala nebo pokrájela. No nebylo to hned a občas jsem měla pocit, že to dítě snad padne hladem, protože než kousky, tak radši nejedl, ale naučil se to. Nejlépe se teda rozjedl až na „dospěláckém“ jídle, samozřejmě v dětské verzi (méně koření, soli atd.)
Tak přeji mnoho zdaru, protože jsme s tím taky bojovali, ale chce to přestat mixovat a vydržet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.10.13 23:31

@maminkas
Já nevím, no, ale každé dítě je fakt jiné, vůbec bych to nijak nehrotila. V první třídě už ani jedno dítě nejí mixované ;-), prostě to časem přijde. Tahle doba se už nikdy nevrátí, a dítě nejvíc potřebuje lásku bez ohledu na to, co mu jde a co ještě ne.
Na druhou stranu, nechala bych ho víc průzkumničit, ať se to prostě naučí sám. Banán do ruky klidně, rohlík klidně, ať si s tím poradí anebo ať to zahodí nebo rozpatlá, to je fuk, ale bez zkoušení se nenaučí nic. A taky bych vsadila na napodobování, to jde dětem nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí