Jak naučit vycházet dítě s malým koťátkem?

272
6.2.14 21:10

Jak naucit vychazet dite s malym kotatkem

Ahoj, poradite?
Pred tydnem jsme si poridili kotatko, mame uz pejska a kocku jsme meli, ale pred rokem umrela. A kde je problem, nase dvouleta dcera, opravdu moc hodna a mila, vzdy k detem i zviratkum moc mila, zvirata se ji libi, ma je rada. Od doby kdy jsme prinesli kote domu je jak vymenena, chce kocku mazlit, tahat, jenze to neumi a koteti spis ublizuje, bohuzel uz i kdyz ji to zakazuju, tak na me kouka, co se stane, kdyz ji vytahne z pod stolu(z drbadla, ze zidle, jen tak ulovi), chapu, ze ji chce chovat a mazlit a nema cit v rukou poradne, jenze ona uz to dela evidentne schvalne… A to chodim ucim ji, jak ji ma hladit, delat mala, nebyt divoka, pritulna kocka pred ni samozrejme zdrha a ji je to lito… Ja neustale chodim a vysvetluji, pamlsky ji dava jen dcera, zradlo do misky take, ja si kocky moc nevsimam, aby nezarlila, jenze kocka za mnou chodi, protoze asi citi bezpeci… No a dcera neustale za ocas, za hlavu, za krk.. kocka uz ji i skrabla i temer kousla, protoze ji mala moc zmackla asi, ale ona si z toho nic nedela. Navic dnes do ni kopla(!!!) nase dcera(!!!) to u ni neznam vubec… Nevim co uz, je mi to lito, uz jsem ji dala i na zadek a stejne to nepomohlo a to predem rikam, ze ji opravdu jinak vubec nebiju, az se mi chce brecet… je mi lito dcery i kocky… vysvetlit ji, ze k ni cica prijde kdyz ji nebude honit je nadlidsky ukol… pritom je opravdu moc chytra, doted podobne situace chapala a chovala se podle toho…,Uz nevim co s tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
315
6.2.14 21:22

Mam rada deti, ted cekam holcicku a taky miluji kocky. A asi bych nikdy neporidila maly kotatko, kdyz mam dite, protoze jak rikas, deti na hlazeni a mazleni nemaji jeste cit. Takze misto hlazeni „mala“ kotatku ublizuje, i kdyz nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
6.2.14 21:23

Myslím si, že týden je krátká doba. Máme doma kočky 3. Kotě přestane být za chvilku pak malé, dcerka si ho přestane tolik všímat. Asi bych se pokusila kotěti zajistit místo, kam se dítě nedostane a bude tam mít klid. Časem to bude určitě lepší a lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
6.2.14 21:25

Chudák kotě, myslím, že jste ho neměli pořizovat, až bude dcera větší, pro ní je to něco nového a malého a chce ho tahat, to víš s vaší bývalou kočkou byla od mala tak to brala jinak, jen mám pocit aby z koťátka nevyrostla zlá kočka, co se bude bránit, škrábat a kousat, schovávat se a útočit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
6.2.14 21:27

@renda81 Naprosto souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
6.2.14 21:28

Renda: vloni na jaře jsme pořídili taky kotě, dcera v té době 4 roky, syn rok a kousek. Taky se o něj ze začátku strašně zajímali, nakonec to přestalo být tak horké. Z kocoura je mazel, který se nechá vozit v kočárku a dávat si čepičku :D

Myslím, že je potřeba zvládnout ty první 2 měsíce a pak to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7167
6.2.14 21:28

Určitě bych koťátku zajistila klidné místo kam na ni dcerka nebude moci a kde se před ní bude moct schovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
6.2.14 21:29

Zakladatelko píšeš, že ho dcera tahá ze židle, škrabadla pod stolem, nemáte kočičí strom, tam by si vylezlo nahoru a mělo by klid a bylo by v boudičce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
6.2.14 21:32
@Saxana22 píše:
Renda: vloni na jaře jsme pořídili taky kotě, dcera v té době 4 roky, syn rok a kousek. Taky se o něj ze začátku strašně zajímali, nakonec to přestalo být tak horké. Z kocoura je mazel, který se nechá vozit v kočárku a dávat si čepičku :DMyslím, že je potřeba zvládnout ty první 2 měsíce a pak to bude lepší.

ano ale prostě to dítě nenechat, aby se tak chovalo k tomu zvířeti, prostě ale to kotě je tam chvíli v novém prostředí, bez mámy kočičí, a ještě se musí schovávat ono stačí že je jinde a samo - no já jsem někdy blázen já šíleně miluju kočky :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
6.2.14 21:33

U nás jsme zavedli pravidlo, že pokud kočka u dětí mňouká, tak jde ven… teď už stačí říct, slyším mňoukat kočku a děti je nechají být. Co tedy zaměnit „jde ven“ za jde do jiné místnosti? Vím, že by se mělo trestat dítě a ne kotě, ale je to vlastně trest pro dítě - nemá kotě a kotě má zase klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
6.2.14 21:34

Renda81: taky nenechám děti zvířatům ubližovat, to jsem psala jen jako reakci na to, aby z kotěte nevyrostla ustrašená číča. Ono se s tím přechodem od maminky musí vyrovnat, myslím, že se to zvládnout dá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
6.2.14 22:03

No jsou to méžná dva měsíce, co jsme si pořídili kotě - naše dvojčata měli dva v srpnu, takže dosti podobná situace jako u vás. I průběh to mělo hodně podobný. Popravdě první týdny jsem si hodně nadávala, že jsem udělala takovou hloupost.
Jinak prakticky: postupuju hodně podobně jako ty. Vysvětluju, ukazuju. Když dítko moc mačkalo, vysvětlila jsem, když to nepomohlo tak jsem milé dtítko zmáčkla co nejpodobněji. Ne jako trest, vzala jsem je a řekla mu, že kočičce dělá něco, co ji moc bolí a že mu ukážu jak moc. U dcery to mělo docela odezvu, ale musela jsem zopakovat víckrát.
Teď už děcka rozlyšují, kdy kotě vrní a tedy je spokojené a kdy žalostně mňouká a tedy je s ním něco špatně - to mi jej dost často nesou, obvzlášť když sami nejsou schopni pochopit co jako zase dělají špatně.
Taky kotě zesílilo, snadněni jim uteče, ale musím říct, že si do jisté míry i zvyklo. Rádo si s nimi hraje. Děti objevily hry, které jej baví - např. házení malých věcí (nepřejte si vidět jak to u nás vypadá). Prostšě už su klidnější. Vidím, že pro děti to nakonec je přínos ( i když občas pláčou, že jim kočička utekla, či je škrábla) a kotě je pořád přítulné a často se vyloženě dobře baví.
Snad to bude podobně i u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
6.2.14 22:12

@Evianka my máme dva kocoury, pořídili jsme je když bylo dceři kolem 2 let - máme je ted půl roku a je to pořád stejný :zed: ona na ně není zlá prvoplánovitě, ale pořád je chce chovat, chce aby si s ní hráli, když spí, tak je budí, pořád je někam přenáší (a je jí úplně jedno za co a jak je drží). Tedka mi přijde, že je „masí“ ještě trochu víc ve smyslu toho, že už si „umí“ hrát, takže na ně třeba fouká kocour se otřepe a ona se strašně směje a zkouší to znova, nebo by e chtěla vodit za pacičky - nedělá to ve zlém úmyslu, ale mě je těch koček vážně líto. Pravda je, že oni se jí nijak nevyhýbají, spát chodí zásadně na gauč, kde ona na ně může přímo, tak nevím :nevim: čím jsou kocouči starší, tím víc je na nich vidět, že jim třeba něco vadí - ona třeba na ně mluví a říká jim „čičičičiččky, naše kočičky“,ale říká to písklavým hlasem že to tahá za uši mě a ty kocouři musí být chudáci z toho na palici…Já se pořád snažím, zabraňuju když je chce budit, když je chce nosit, ale nic u nás zatím nepomáhá. Zkouším to i opačně - kočičku můžeš pohladit, má ráda tohle a tohle - jo, tak když to řeknu, tak je opravdu hezky pohladí, ale za mintut už ho táhne v náručí pryč :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
6.2.14 22:27

Jak rikam, dcera byla vzdy tak mila na zviratka, ze me tohle proste nenapadlo, urcite jsem nechtela slyset, ze jsme si ji nemeli porizovat, uz ji mame… Jinak diky! Taky chodim, ukazuji, i jsem zkusila zmacknou, tak jako to ona dela cice, no zatim mi to prijde jen horsi, chvilema zas dobry… :-) Taky tedy spoleham na to, ze kocka vyroste a zajem po case odpadne… Kocici strom ma, ale zatim se ji tam moc nechce, asi nevi proc by se mela schovavat, je to silena hodna a mazliva kocicka, kote, co si jeste rado hraje a skotaci… ted tu sedi priplacla na me a vrni :-) Za dcerou taky chodi, kdyz ji hladi, tak vrni, tahat se necha - do urcite miry, jak jsem psala uz… Urcite si nemyslim, ze by ni vyrostla ustrasena kocka, vsichni se k ni chovaji pekne, az teda chvilema na dceru, dokonce i navstevy ma rada a je orachlejsi cim dal vic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
6.2.14 22:32

Mimochodem uz si kocka zvykla i na psa, na ktereho prvni tri dny jen prskala, sycela a chtela ho dodrapat a prave v tuhle chvili tady spokojene chrapou naplacnuty zadkama na sebe, hlavne, ze muzou lezet na me :-) Spis mi slo o to, jestli nema nekdo radu na to me detatko…ale asi fakt jen ta trpelivost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí