Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
omlouvám se, ale strááášně mě to rozesmálo
ty děti jsou prostě úžasné v každém věku.
nevím jak poradit, třeba ji zkusit ukázat nějakou holčičku co nemá moc ráda a říct jí, podívej, takto přesně vypadáš ty, když zlobíš a nadávaš škaredě.
držím palečky. mě to za 6 let čeká taky ![]()
@káťa V prvni rade bych nevyhrozovala necim, co nemuzu splnit…to je cesta do pekla.
Jinak asi moc neporadim. Kamaradka ma neco podobnyho, taky je s dcerkou sama, taky v prvni tride, je nerizena strela, moje dcera je z ni casto na mrtvici… radi se se skolnim psychologem.
Mě by to taky rozesmálo, kdyby na mě včera v družině již nečekali učitelky a neřešilo se tam chování mojí dcery
.
Jo, a její učitelka mi včera na uklidněnou řekla, ať jsem ráda, že je chytrá, zdravá a v životě se neztratí. Ale že jí prostě mám důrazně domluvit, že oni jí dát na zadek nemůžou. Že prostě dříve jedná a potom teprve přemýšlí. A když jí družinářka řekla, že by taky příště mohla jí rovnou píchnout nožem, tak odpověděla, že tam tak ostré nože nemají
.
Fakt nevím, co s ní. Ostatní holčičky jsou hodné, poslušné, snaživé, hltají učitelky a jsou servilní. Kromě té mojí.
@asha píše:
@káťa V prvni rade bych nevyhrozovala necim, co nemuzu splnit…to je cesta do pekla.
Jinak asi moc neporadim. Kamaradka ma neco podobnyho, taky je s dcerkou sama, taky v prvni tride, je nerizena strela, moje dcera je z ni casto na mrtvici… radi se se skolnim psychologem.
A co radí ten psycholog, nevíš???
My ve škole žádného nemáme, máme tu celkově 20 dětí a 2 učitelky.
@wandilek No me to tedy moc smesne a uz vubec ne uzasne neprijde ![]()
Zakl. je dobre, ze to ucitelky snazi resit. On ten skok je pro prvnacky asi hodne veliky ze skolky.Nez se trosku,,zajedou". Navic dovedu si predstavit, co okouka od starsich deti. Nenavadi ji treba nekdo? Nepostrcuje?
Urcite byt dusledna, prisnejsi se vyplati. Je dobre, ze je pritel prisnejsi, ono se to nestrati. A mmch. skoda, ze uz nemuzou ucitele majznout jednu p zadku jako za nas ![]()
@káťa píše:
A co radí ten psycholog, nevíš???
My ve škole žádného nemáme, máme tu celkově 20 dětí a 2 učitelky.
To je jedno no, ja chtela hlavne rict, ze psychologem nic nezkazis. Vyber nejakyho podle referenci a uvidis.
Příspěvek upraven 20.02.14 v 18:22
@CokeLady píše:
Probůh, co tě ta stráááášně rozesmálo a co je úžasného na vzteklém dítěti, co ti řekne ať držíš hubu? Jsi porouchaná?
presne ![]()
@káťa píše:
A když jí družinářka řekla, že by taky příště mohla jí rovnou píchnout nožem, tak odpověděla, že tam tak ostré nože nemají.
Máš fantastickou dceru, je to moje hrdinka. Ale chápu tě, z chování té své (zatím 4 roky) mám pocit, že nás to za pár let čeká taky. Třeba někdo něco poradí. Já na tou svou zatím vyzraju - a to jen občas - jen velkou přísností.
@CokeLady rozesmálo mě to, když jsem si v tom všem představila to, jaké jsme byly se setrou my. strašně dramatizujete. a ti co mě tu osočují by se měli zamyslet nad sebou, já aspoň zakladatelce zkusila poradit variantu zatím co vy opět došli jen do někoho vyrypovat. ![]()
@wandilek píše:omlouvám se, ale strááášně mě to rozesmálo
ty děti jsou prostě úžasné v každém věku.
nevím jak poradit, třeba ji zkusit ukázat nějakou holčičku co nemá moc ráda a říct jí, podívej, takto přesně vypadáš ty, když zlobíš a nadávaš škaredě.
držím palečky. mě to za 6 let čeká taky
rozesmálo? Moje dítě říct učitelce ať drží hubu, tak malej přes tu „hubu“ dostane
![]()
@wandilek píše:
@CokeLady rozesmálo mě to, když jsem si v tom všem představila to, jaké jsme byly se setrou my. strašně dramatizujete. a ti co mě tu osočují by se měli zamyslet nad sebou, já aspoň zakladatelce zkusila poradit variantu zatím co vy opět došli jen do někoho vyrypovat.
Ale to neni vyrypovani, nas jen prekvapila tva reakce
Ja rict hubu na zakladni skole, tak me mamka sereze jak kone
A dnes moje dite rict ucitelce takt, tak udelam to same. Nelibi se mi tvuj pristup k veci, pak se divime, ze ucitelky malem pravdu po te hube od decek dostavaji, kdyz rodice k problem pristupuji asi takhle: oooo no ty si ale nas budlinek, to je srandy kopec. ![]()
@káťa U nás nepomohlo nic a to to ani nebylo v takové míře, jako je to u vás. To bylo pořád družinářky, učitelky, pořád něco. Já nevyhrožovala zvláštní školou, ale dětským domovem, dokonce jsem dělala, že tam opravdu volám
Psal tresty a to fakt třeba musel 200× opsat nějakou větu. A nic. U nás nebyl problém s agresivitou nebo nadávkami, ale spíš v drzosti, vyrušování. Nic příjemného. Dneska je mu 12, učení je stále v pohodě, do loňska měl samé jedničky, letos ten přechod na 2.stupeň je znát, ale pořád v pohodě, ale ty poznámky nosí dál. Vyrušuje, hraje na mobilu hry během vyučování, svačí při vyučováni a tak podobně
Mám pocit, že ho to nepřejde ani v devítce ![]()
Já jsem měla něco podobného se synem…ale on je zase nepořádný a rád dělá opičky, ve družině řekl Zkurvenej pátek (film o kterém mu řekl kamarád) a kamarádovi ze školky natáhl takovou facku, protože mu dělal naschváli. Učitelka taky říká, že je hrozně chytrej, ale ta neposlušnost…Taky nevím co s ním, ale uč. řekla, že si to vyřídí sama.
To co vy sem píšete o dcerce to já něco podobného začala dělat ale až ve 14…a bylo to proto, aby si mě rodiče všimly…Měla jsem nevlastního tátu a dvě sestry které měla matka s otčímem…Byla jsme na posledním místě a tak jsem se jim za to mstila… Má vaše dcera ráda přítele??? Nebere ho třeba jako vetřelce, nemyslí si třeba, že je na ní zlý??? Nebo třeba děti…Má kamarády?? Každé dětské chování má svůj důvod…Nejsem psycholog, ale nevěřím tomu, že by to dělala jen tak bez důvodu…
Ahoj, prosím o radu, už jsem pomalu zoufalá.
Nevím, co s ní. Nějak mi to přerůstá přes hlavu.
Dcera (příští měsíc 7 let) chodí do první třídy a strašně tam zlobí. Učivo jí jde, učitelka říká, že proti ostatním dětem je chytrá, bystrá, ALE…
Ona je dračice a vztekloun a pokud jí někdo vytočí, majzne ho, nadává, vyrušuje, zbila spolužáka, který na ní něco helekal, co se jí nelíbilo a jako vrchol včera řekla družinářce, ať drží hubu a že je učitelka zmr. aná (to slovo jsem u ní nikdy neslyšela a prý se jej naučila od druháků a neví, co znamená).
Takže zase moje návštěva u učitelky. Doma je vzteklá, občas neposlouchá, ale nadávat si nedovolí, protože ví, že by dostala na zadek. Včera dostala vyhubováno, psala trest, má zákaz PC a řekla jsem jí, že ještě jeden incident a dám jí do zvláštní školy.
Jinak chodí na vesnickou malotřídku a všichni se tu známe, takže ostuda. Družinářce, kterou má mimochodem moc ráda a je hrozně hodná, už se omluvila, ale i tak
Jsem na ní sama, jsem asi celkem benevolentní, ale na zadek jí dát v případě, že už to přežene, taky umím. Její táta zemřel před 2 lety, babičky rozmazlují, ale není tam zase tak často. Jediný, z koho má vítr, je můj přítel,. který je hodně přísný, na můj vkus až dost, ale asi to na ní zabírá. V jeho přítomnosti je hodná a poslouchá. Mě třeba neposlechne hned, odmlouvá, ale nadávat by si nedovolila. Co s ní??? Přemýšlím o dětském psychologovi.