Dcera hrozně zlobí v 1. třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3368
6.2.14 14:15

@Bábrdl @rozmary drsná reakce? Ona jí jen odpověděla, že tam nic takového nemají. Nebo měla dát družinářce přednášku o tom, že to se neříká a nedělá? Kdyby to bylo naopak, tak je to hodně drsné, nicméně tady to opravdu vidím na obrovskou chybu družinářky a logickou odpověď malý holky.
Ale myslím, že toto není hlavní bod diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
6.2.14 14:31
@káťa píše:
Já sama jsem taky zlobila a učitelku poslala kamsi, ale to jsem byla v sedmé třídě. Táta mi pak zmaloval zadek a bylo. Dneska jsem slušná, pracuji ve státní správě a trestám „lumpy“…
Jen prostě si nějak nevím rady s tou mojí dcerkou, ale asi navštívím toho psychologa. On nám před 2 lety nejdříve zemřel můj táta (její milovaný dědeček), za 3 měsíce na to její táta a za dva měsíce na to náš pes, se kterým byla od malička. Zvládla to všechno relativně dobře, ale bůh ví, co se jí v té makovici honí. Je pravda, že mi už několikrát říkala, že nechce, abych jí taky umřela. :(

8o Ty jo to je neuvěřitelná náhoda u nás to samé tak na 90% 8o Synovi bylo také 5 let, když mu ale nejdřív zemřel otec, můj manžel, za 12 dní na to dědeček, můj taťka a za 3 měsíce pes. U nás to bohužel ještě pokračovalo za 9 měsíců prababičkou, mojí babičkou a za dalších 26 měsíců babičkou, mojí maminkou :( Syn se s tím srovnal vcelku dobře myslím, je tak trošku flegmouš :) Ale prostě jsem k sobě nikoho nechtěla a také jsem se já sama musela se vším srovnat a na chlapa jsem neměla ani pomyšlení a fakt jsem nevěděla, jak by kluk na nového „tatínka“ třeba hned po roce zareagoval :nevim: Proto jsem si počkala a syn je také spokojený. To pro mě bylo rozhodující. Kdyby si s mužem nesedli, ze vztahu bych vycouvala, protože ten kluk si toho za pár let života už užil tolik, že bych ho nestresovala ještě cizím chlapem, se kterým by si nerozuměl. Tím jsem chtěla říct, že než půjdete k nějakému psychologovi, jestli o tom uvažuješ, tak si s ní promluv o tom svém příteli. A my jsme si pak sedli všichni 3 a fakt jsme si hodně povídali o tom, jak budeme spolu žít, že budeme rodina atd. Ptala jsi se někdy dcery, jestli jí to nevadí, že máš přítele, jestli jí nevadí, že u vás spí, jí… Aby v tomhle nebyl zakopaný pes a kor, jestli je na ní hodně přísný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.2.14 14:36

My jsme s jejím tátou byli od jejích 2 let rozvedení, takže s tímto přítelem už jsem byla i když její táta ještě žil. Bydlel u přítelkyně a dcerku si normálně brával tam.
Jinak to je náhoda jako blázen. 8o Tuhle mi dcerka povídala, že jí mrzí, že jí umřel tatínek, ale mnohem víc se jí stýská po Areskovi (pes). Občas si vezme starý fotoalbum a zaslzí nad jeho fotkou. Doma ještě máme další dvě feny, ty zbožńuje.

• Citovat
  • Upravit
857
6.2.14 14:38

Já si taky myslím, že o vás nechce přijít a přítele bere jako vetřelce navíc jestli je na ní přísný, tak děti to berou úplně jinak… třeba za to nemůže, jen se brání…já nevím, ale já bych asi nesnesla, aby můj chlap byl na mé dítě přehnaně přísný, ale to je jen můj názor…Dítě autoritu potřebuje, ale v mezích normy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
6.2.14 15:06

Aha tak to se omlouvám tak to asi nebude přítelem…myslela jsem, že když tatínek zemřel byli jste spolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
6.2.14 16:59

@káťa Nó tak to je hustý 8o co bych dělala já vedlejší, ty to začni řešit protože jinak ti to přeroste přes hlavu a jak se holčička zapíše tak se na ni bude pohlížet po celou ZŠ.

• Citovat
  • Upravit
19609
6.2.14 19:25

@káťa
Mně přijde, že má dcera problém s pochopením autority. Evidentní je, že fyzický trest nepomáhá a sama asi vidíš, že je to jen začarovaný kruh zákazů a trestů.

Teď to možná vypadá srandovně, ale v budoucnu by to mohl být velký problém i do života.

Vzhledem k tomu úmrtí v rodině bych návštěvu psychologa neodkládala, možná není od věci pochopit, co se v té malé hlavičce honí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí