Dcera hrozně zlobí v 1. třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
káťa
6.2.14 13:18

Ona také minule dostala za nadávání a praní ve škole na zadek, až mě pálila ruka až do večera. A újmu nemá. Jen to jaksi nemá ten účinek, aby to příště neudělala. :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
5826
6.2.14 13:18
@káťa píše:
Přítel s námi nebydlí, bydlíme od sebe 10 km a vidíme se tak obden, ale dost času spolu trávíme.

Takže u vás nepřespává, neobědvá, nevečeří, prostě nežije s vámi, nežijete jako rodina? Tak to by snad nemělo mít takový vliv, jestli se jenom ob den na chvíli sejdete a pak si jdete každý do svého :nevim: Zkus si s ní o tom promluvit. Já to se synem probrala a prodiskutovala, než jsem si se svým současným mužem začala, naštěstí byl v pohodě a kluci si padli do oka hned od začátku, tak jsem byla moc ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.2.14 13:19
@wandilek píše:
@concetta strašní dramatici tady. jakoby tu byli všichni ty spořádané děti. mladá se v životě neztratí a myslím, že se svojí povahou bude mít líp jako ty vlezprdelky. každopádně sprostá slovíčka by ještě používat neměla.

Jo, ono to z dalky vypada fakt zabavne. Tak snad to nikdy nebudes muset resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
6.2.14 13:19

@concetta to je takový to… Ještě nikoho nezabil, počkáme až někoho zabije, pak ho teprve zatkneme :jazyk: to jes amozřejmě extrém, ale to nemění nic na faktu, že to dítě je spratek a mělo by vědět, co si může a nemůže dovolit pod ‚nějakým‘ trestem… Ale proč by to měnilo, když matka by se z toho nehroutila :roll: ač teda zakladatelku to trápí-to není výtka na ní.. No nic, jdu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5453
6.2.14 13:20

@Kies ja to vygumovala, samo tak vehementne, az jsem to prodrela :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@asha no já teda raději budu za průbojnější dítě jako za vlezprdelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730

@káťa To, co popisujes sedi na tu kamosky holku. Ona dostane (domluva, trest), omluvi se, vsechno pochopi…a udela to zas. Zkus toho psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.2.14 13:22
@wandilek píše:

Vsak je ti prano. Jen te upozornuju, ze i pro spoustu deti jsou takovyhle exemplare casto celkem nesnesitelny.
A ona je prubojnost a prubojnost. Ja mam rada prubojny deti, mam takovy. Ale ty to nerozlisujes od drzosti a frackovitosti.

Příspěvek upraven 06.02.14 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
6.2.14 13:22
@káťa píše:
Ona také minule dostala za nadávání a praní ve škole na zadek, až mě pálila ruka až do večera. A újmu nemá. Jen to jaksi nemá ten účinek, aby to příště neudělala. :nevim: :zed:

To je přesně ono, jak píšeš. Zadek jsem mu zmydlila, vyhrožovala, zakazovala, tresty dávala, zaracha dávala a dělám to do dnes a efekt žádný, ty poznámky nosí stále, už 6 let. A blbý na tom je to, že se to s ní potáhne pořád :( Jednou se tam zapsala jako zlobivá, drzá, agresivní holčička :nevim: Je to blbý, znám to. Myslím si, že ty děti z toho musí prostě vyrůst :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
6.2.14 13:23

Osobní zkušenost nemám, čeká nás první třída až příští rok, ale vím, že sprostá slova děti chytají snadno a snaží se použít aniž vědí, co to znamená…což se tady stalo. Já svojí dceři vždy řeknu, co to slovo znamená a vysvětlím, že nechci, aby ho říkala, že to není hezké, ať radši použije jiné, které jí poradím. Říkám, že se mi to nelíbí a přeji si, aby ho nepoužívala, říkám, že se to neříká. Je možné říci, že ve škole se to říkat nesmí. Je třeba vysvětlit, že k lidem se musí chovat slušně a uctivě, a co to znamená, vysvětlit, co je na paní učitelce a vychovatelce dobré a proč si zaslouží úctu. Chovám-li se já k někomu ošklivě, může se pak on chovat i ošklivě ke mně a to nechci.
Dále si myslím, že vychovatelka udělala obrovskou chybu, jestliže řekla, že příště může píchnout nožem, to by si neměla dovolit. Měla by být vzdělaná v oblasti psychologie a tohle jí určitě nikde neučili. Pravděpodobně byla rozčilená a ujelo jí to, jenže dítě to takhle nevnímá, bere to jako radu, jak se chovat. Mělo by se říci co konkrétně se nám na jejím chování nelíbí a navrhnout, jak to dělat jinak. Pochválit, pokud to dělá správně.
Je třeba se zamyslet nad tím, proč to dělá, třeba se opravdu snaží jen získat více pozornosti, jak píše Téra87. Děti často používají násilí za tímto účelem, je to rychlejší a efektivnější, než zdlouhavě něco vysvětlovat, když třeba ani vyjadřovací schopnosti na to nestačí. Ve školce bijou nejvíc ty děti, které špatně mluví.
Pokud neznáš knížku Respektovat a být respektován, vřele doporučuji, tam je přesný návod, jak postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
6.2.14 13:29

@kamikaa po teto zkusenosti jsem byla ‚chytrejsi‘ a spatne znamky psala tornadem. Ty pak vyzmizikovala a prepsala propiskou :mrgreen: spokojenost na obou stranach 8) :lol: :oops:

• Citovat
  • Upravit
3368
6.2.14 13:31

@wandilek takže podle tebe, když malá holčička učitelce řekne, ať drží hubu a že je zmr. aná, tak je průbojná? 8o

káta osobně mi to taky připadá, že spíš upoutátá pozornost. Může se to v ní všechno prát, celkem nedávno přišla o tatínka, pak o dědečka. Může mít i vnitřní strach, aby taky nepřišla o tebe. Navíc jak říká, že je na ní tvůj přítel zlý… Nevím, možná bych opravdu zvážila návštěvu psychologa, ten důvod může být hlubší.
A násilím bych to asi neřešila, aby se pak nezasekla :think:
S tím judem mi to přišlo jako fajn nápad, dcera je evidentně divočejší a tam by se mohla naučit i vnitřní disciplíně a nějakým pravidlům…

Příspěvek upraven 06.02.14 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
6.2.14 13:32

@Kies :mrgreen: :mrgreen: za nas nic takoveho nebylo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
6.2.14 13:36
@káťa píše:
Ahoj, prosím o radu, už jsem pomalu zoufalá.
Dcera (příští měsíc 7 let) chodí do první třídy a strašně tam zlobí. Učivo jí jde, učitelka říká, že proti ostatním dětem je chytrá, bystrá, ALE…
Ona je dračice a vztekloun a pokud jí někdo vytočí, majzne ho, nadává, vyrušuje, zbila spolužáka, který na ní něco helekal, co se jí nelíbilo a jako vrchol včera řekla družinářce, ať drží hubu a že je učitelka zmr. aná (to slovo jsem u ní nikdy neslyšela a prý se jej naučila od druháků a neví, co znamená).
Takže zase moje návštěva u učitelky. Doma je vzteklá, občas neposlouchá, ale nadávat si nedovolí, protože ví, že by dostala na zadek. Včera dostala vyhubováno, psala trest, má zákaz PC a řekla jsem jí, že ještě jeden incident a dám jí do zvláštní školy.
Jinak chodí na vesnickou malotřídku a všichni se tu známe, takže ostuda. Družinářce, kterou má mimochodem moc ráda a je hrozně hodná, už se omluvila, ale i tak :zed: Nevím, co s ní. Nějak mi to přerůstá přes hlavu.
Jsem na ní sama, jsem asi celkem benevolentní, ale na zadek jí dát v případě, že už to přežene, taky umím. Její táta zemřel před 2 lety, babičky rozmazlují, ale není tam zase tak často. Jediný, z koho má vítr, je můj přítel,. který je hodně přísný, na můj vkus až dost, ale asi to na ní zabírá. V jeho přítomnosti je hodná a poslouchá. Mě třeba neposlechne hned, odmlouvá, ale nadávat by si nedovolila. Co s ní??? Přemýšlím o dětském psychologovi.

Ja to vidim tak, ze je toho na ni pres prilis. Fyzicke tresty, vynadano, dalsi tresty, vyhruzky zvlastni skolou, smrt otce, velmi prisny tvuj pritel, ktery je prisny vic, nez sama uznavas za vhodne, navic pises ze jsi na ni sama, takze to nebude zas tak blizky clovek pro dceru. Psychologa spise pro rodinu jako celek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
6.2.14 13:39
@wandilek píše:

Průbojnější dítě a sprosté drzé dítě je něco úplně jiného. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí