Jak navázat konverzaci?

Anonymní
27.6.22 23:14

Jak navázat konverzaci?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli mi někdo neporadí. Jsem velmi uzavřený typ člověka, ale rád se bavím s lodmi, jen neumím začít konverzaci. S lidmi, které znám, to jde, ale jinak moc ne.
Na táboře, kde pomáhám s přípravou, je jeden kluk který mi je sympatycký. Je to převážně dívčí tábor, takže je to tam jediný kluk jakžtakž v mém věku( je asi o 1,5 nebo 2 roky starší). Naposledy když jsme se viděli, tak jsme si vyměnili asi dvě věty, ale začal on. Známe se od vidění dlouho, ale nikdy jsme se nabavili o něčem, co nebylo nutné se o tom bavit, tohle bylo poprvé.
Dala jsem si proto takový cíl, že s ním chci zkusit promluvit, třeba bychom si rozuměli a byli bychom kámoši. Akorát se stydím, možná by mi pomohlo, kdyby jste napsali, jak vy jste na tom s navazováním konverzace s klukem.
Děkuju moc, pokud se někdo ozve, je to pro mě důležité, chtěla bych se zbavit strachu mluvit s lidmi :D.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
229
28.6.22 01:00

Víš o něm něco? Například o jeho zálibách, pokud ano, mohla bys za ním přijít s nějakou otázkou, nebo poznámkou na jeho hobby…Pokud jste oba na táboře, tak děláte spoustu aktivit spolu ne? O to by to mělo být lehčí. :D Komentovat nějakou hru, nějakou činnost, jídlo. Společné přátelé třeba nemáte?

Jinak já se taky neumím moc seznamovat :lol: Takže se neboj, že bys v tom byla sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.6.22 06:08

Až se potkáte, usměj se. Pokud to není pařez, konverzaci začne sám. Když už tě oslovil předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.22 07:21

Vím, že má rád hokej, ale já o hokeji vím jen to, že se hraje na ledě :)
On právě minule začal poznámkou o hře, co jsme hráli, takže to si myslím, že bych mohla zkusit.
Společné přátele nemáme, ono jak je jediný kluk svého věku (jeho kamarád tam letos nebude) tak si moc s nikým nepovídá. Já se mu nedivím, kdybych já byla mezi samýma klukama, tak jsem taky potichu.
Ale právě jak už tam nebude jeho kamarád, tak jsem si říkala, že by byla škoda, kdyby tam neměl nikoho s kým by si mohl povídat…
Myslíte si, že mu nebude vadit, že si s ním chce povídat o 2 roky mladší holka?
Jinak s úsměvem to zkusím, ale jestli nic neřekne, tak si budu připadat jako absolutní blbec, že se na někoho tlemím :D
Jinak moc děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
37058
28.6.22 13:44
@Anonymní píše:
Vím, že má rád hokej, ale já o hokeji vím jen to, že se hraje na ledě :)
On právě minule začal poznámkou o hře, co jsme hráli, takže to si myslím, že bych mohla zkusit.
Společné přátele nemáme, ono jak je jediný kluk svého věku (jeho kamarád tam letos nebude) tak si moc s nikým nepovídá. Já se mu nedivím, kdybych já byla mezi samýma klukama, tak jsem taky potichu.
Ale právě jak už tam nebude jeho kamarád, tak jsem si říkala, že by byla škoda, kdyby tam neměl nikoho s kým by si mohl povídat…
Myslíte si, že mu nebude vadit, že si s ním chce povídat o 2 roky mladší holka?
Jinak s úsměvem to zkusím, ale jestli nic neřekne, tak si budu připadat jako absolutní blbec, že se na někoho tlemím :D
Jinak moc děkuji ;)
Úsměv se dá použít vždycky. Na zasmání je potřeba aspoň minimální příležitost. Ale pokud nebude jen minimální, ale dost jasná, je to příležitost a je možné zkusit porušit jeho osobní prostor a třeba položit svojí ruku na jeho. ;)
Dva roky rozhodně nejsou žádná překážka. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.22 14:39

A ještě jednu věc řeším. Bojím se, že si ostatní budou myslet, že se mi líbí nebo něco takového a budou si ze mě dělat srandu :( V případě, že se odhodlám mu něco říci…
Kámoška si teď našla kamaráda a když jsem viděla jak jí s tím otravovali, tak mě to trochu odradilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
28.6.22 16:11
@Lajlankovičak píše:
A ještě jednu věc řeším. Bojím se, že si ostatní budou myslet, že se mi líbí nebo něco takového a budou si ze mě dělat srandu :( V případě, že se odhodlám mu něco říci…
Kámoška si teď našla kamaráda a když jsem viděla jak jí s tím otravovali, tak mě to trochu odradilo :(

Copak je něco směšného na tom, že se ti někdo líbí, že tě někdo zaujal? Úsměvem opravdu nemůžeš nikdy nic zkazit, každého potěší, když se na něj někdo usměje. Ale jinak se nijak nelámej, nezkoušel ze sebe dělat něco, co nejsi. Nepřetvařuj se a buď taková, jak je ti příjemné. Jestli jsi uzavřená, tak buď uzavřená. Na tom není nic špatného. Opravdu nemusíš být všude slyšet, aby si tě někdo všiml. Ale zdá se mi, že jsi ještě hrozně mlaďounká a necháváš se strhnout tím, co vidíš v okolí, a tím, co si myslíš, že se od tebe čeká. Tak to ale není. Jestli ti dělá problémy komunikace, zkus mu třeba napsat dopísek. A klidně mu napiš rovnou, že se ti líbí a že tohle je způsob, jakým mu to chceš dát vědět. Jestli to není úplný bl.ec, tak mu to udělá radost a ocení to. Jestli ne, tak aspoň včas zjistíš, že máš srdíčko dát někomu jinýmu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová