Jak o sebe pečujete?

2453
13.5.12 10:06

Jak o sebe pečujete?

Ahoj holky,

v nějaké diskusi jsem četla (a už si nemůžu vzpomenout, kde a kdo to psal), že někdo má péči o sebe rozloženou do jednotlivých dní, např. PO - manikúra, ÚT - pedikúra…

Děláte to tak? Nese to ovoce? Mám poslední dobou strašně málo času a chci najet na nějaký účinný systém, tak hledám tipy, co se osvědčilo.

PS: kvůli hned prvnímu příspěvku edituji: prosím, toto není diskuse o tom, jak máte kvůli dětem málo času a předhánění se v tom, kdo o sebe míň pečuje. Já o sebe pečuju dost a ráda a ne - mé dítě kvůli tomu netrpí. Takže prosím jen tipy a rady k tématu, děkuji :kytka:

Příspěvek upraven 13.05.12 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
13.5.12 10:08

8o já o sebe pečuju když mám čas,a určitě každý den nestojím před zrcadlem.

• Citovat
  • Upravit
13.5.12 10:11

Taky bych uvítala nějaký FUNKČNÍ systém…jediné co mám já pravidelné,je,že každý čtvrtek a neděli chodím cvičit i kdyby trakaře padali…na manikúře a pedikúře jsem snad 10 let nebyla,dělám si nehty po nocích jak mi to čas dovolí… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
13.5.12 10:12

Taky když mám čas a když je potřeba, nemám to nijak po dnech. Nicméně mně „péče“ zabere tak deset minut dennně celkově - pleťová voda, krém, učesat se..
Nechápu -ehm- slečny, co musí být denně zmalované, dlouhé nehty, make-up.. Já ten čas raději věnuju prckovi nebo domácnosti. Ale každého věc, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030

já o sebe pečuju taky když mám čas + cca jednou za 6 týdnů vyrazím na kosmetiku.. Vlasy si zastřihnu sama (nebo manžel), nehty si taky upravím jednou za čas sama.. No a čas od času, když mě to chytne, tak si třeba udělám pleť.masku.. Ale jinak fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453

@rezetovad jasně, přesně to myslím. Nemyslí to, že budu v pondělí chodit k manikérce, ale že si dám nehty do provozuschopného stavu. I když zrovna manikúra jednou týdně je málo si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.12 10:17
@ana11 píše:
@rezetovad jasně, přesně to myslím. Nemyslí to, že budu v pondělí chodit k manikérce, ale že si dám nehty do provozuschopného stavu. I když zrovna manikúra jednou týdně je málo si myslím.

Mně by se hroooooooooooozně líbio mít gelové nehty a pořád nad nima uvažuji…každý si je chválí,vypadá to hezky a upraveně a myslím,že vydrží měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.5.12 10:18

Já to mám v tomhle docela jednoduché :mrgreen: , orientuji se pracovní vytížeností partnera. Tzn. když je dva dny mimo doma a třetí se vrací, tak třetí přichází na řadu právě zmiňovaná pedikůra, manikůra, popř. pleťové masky apod. péče. (vychází to většinou dvakrát, třikrát v týdnu )
Každodenně se holím, myju si vlasy, fénuju, používám čistící gel, pleť. vodu a krém na obličej i tělo. Ale takové ty obtěžující procedury, které zaberou čas, nechávám na poslední chvíli než přijede muž, abych byla krásná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.5.12 10:19

Tak já to tak nedělám, a asi jako většina pustím se do „obnovy“ něčeho podle potřeby a času. Kámoška to ale praktikuje podobně jak píšeš - u růžovky (ordinace v růžové zahradě :mrgreen: ) si dělá nechty (běží to myslím dvakrát týdně? :think: ) atd. (já si to už nepamatuji, každopádně ke každému seriálu byla jedna činnost, každý den jeden seriál..takže ví, že když začne např. kriminálka anděl, je čas oholit si nohy - fakt jen příklad, nevím ani seriály ani činnosti- skleróza :mrgreen: ). Tak možná by Ti takový systém pomohl, já na to moc nejsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.5.12 10:20
@rezetovad píše: Mně by se hroooooooooooozně líbio mít gelové nehty a pořád nad nima uvažuji…každý si je chválí,vypadá to hezky a upraveně a myslím,že vydrží měsíc

Mně se gelové nehty nelíbí. Buď jsou hnusné tlusté, nebo jsou po 14 dní odrostlé (vlastní zkušenost) a pak teda taky hnusné. Mám svoje, myslím si, že hezké. Ale to je samozřejmě o vkusu každého. Kdybych našla nějakou šikovnou nehtařku, která by dělala fakt pěkné a nestálo to tolik času najednou, tak je taky zvažuji. V tuhle chvíli bohužel o nikom v okolí nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
13.5.12 10:21
@ana11 píše:
Ahoj holky,

v nějaké diskusi jsem četla (a už si nemůžu vzpomenout, kde a kdo to psal), že někdo má péči o sebe rozloženou do jednotlivých dní, např. PO - manikúra, ÚT - pedikúra…

Děláte to tak? Nese to ovoce? Mám poslední dobou strašně málo času a chci najet na nějaký účinný systém, tak hledám tipy, co se osvědčilo.

PS: kvůli hned prvnímu příspěvku edituji: prosím, toto není diskuse o tom, jak máte kvůli dětem málo času a předhánění se v tom, kdo o sebe míň pečuje. Já o sebe pečuju dost a ráda a ne - mé dítě kvůli tomu netrpí. Takže prosím jen tipy a rady k tématu, děkuji :kytka:

Příspěvek upraven 13.05.12 v 10:11

hahaha moc se mi líbí ten druhý odstavec, to je přesné :-)

s těmi dny mě to nikdy nenapadlo, na to musí být povaha, já musím mít náladu.

já o sebe pečuju tak :

každý den sprcha, oholení celého těla na mokro, mytí vlasů + maska, krásně to voní, používám tuhle s keratinem a je fakt skvělá http://www.rodina.cz/…15902352.htm

potom samoopalovací krém, no a nezbytně nalakované nehty na nohou buď černou barvou, nebo bláznivě barevné. nehty na nohách si stříhám obrácenýma nůžkama úplně rovně a s tou barvou to vypadá super, to každý ocení.

takhle pro začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.5.12 10:23

Já teda vypíšu, o co mi jde. Jinak běžnou hygienu do toho samozřejmě nepočítám, to je automatické.

Manikúra
Pedikúra
Peeling + maska
zábal na vlasy
obočí + vous (mám po stranách asi 3 chloupky, které beru pinzetou současně)
víc mě teď nenapadá, asi si i vzpomenu.

kosmetička měla úraz, takže teď jsem půl roku bez a vypadá to, že se ještě chvíli bude rehabilitvat. K jiné se zatím objednávat nechci, ale nejni to vono s brežněvem, no :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
13.5.12 10:31

Rozhodně míň, než před dětma :lol: .
Ale zhruba takto:
1-2× denně krém na obličej + večer čištění pleti gelem
1× týdně cvičení (v sobotu - je víc šancí na hlídání dětí)
1× za dva měsíce kadeřnice (krátký sestřih, vlasy mi rostou pomalu, jen stříhat, žádné barvy)
1× za 3 měsíce kompletní kosmetika (asi 2 hodiny) + odvoskování nohou, na léto i rukou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
13.5.12 10:32

já byla jednou u kosmetičky, protože mi to koupila ségra jako dárek a ona mi vytrhala obočí, jak padesátiletý bábě před deseti lety..takový ten tvar, uprostřed jako by štěteček a pak hned do úzka a do konce. no já vypadala ! dřív jsem nosila obočí spíš užší, více vytrhané, ale jen takovou postupně zužující linku, teď dle nových trendů spíš širší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.5.12 10:35
@dada12 píše:
já byla jednou u kosmetičky, protože mi to koupila ségra jako dárek a ona mi vytrhala obočí, jak padesátiletý bábě před deseti lety..takový ten tvar, uprostřed jako by štěteček a pak hned do úzka a do konce. no já vypadala ! dřív jsem nosila obočí spíš užší, více vytrhané, ale jen takovou postupně zužující linku, teď dle nových trendů spíš širší.

Taky nosím širší, k mému obličeji by ani „namalovaná linka“ nešla. Ale nějak se mně do toho samotné nechce, to je pro mě nejhorší procedura ze všech. Kosmetička to má za chvilku hotové, doma se s tím trápím, ale nedá se nic dělat. Upravené obočí obličej fakt pozvedne a naopak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková