Jak odnaučit slovo nechci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3509
25.6.14 14:40

@Agáta13 :think: :potlesk: presne! Ja to vidim u svy Agaty :D, je to miminecko, ale osobnost uz od narozeni. To nejde lamat nebo predelavat. Proste toho dudlika nechce, ji nezajima, ze chci aby ho mela, protoze vim, ze s nim lip usne. Az ho bude chtit, tak si zaveje. :mrgreen: Stejne jako mamina rika to uz je zase u prsa? Jo je a bude tam pokud si rekne proste. :roll: Ja neverim tomu, ze se clovek rodi jako nepopsana deska. Samozrejme neco do nich vrejem, ale osobnosti uz to jsou od narozeni. Chce to diskutovat s tema detma a ne diktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
25.6.14 14:56

@Pincenza To já říkám pořád a snažím se vychovávat, ale hlavně respektovat. Možná to s tou mojí jde a s živějším dítětem ne, ale já tu svou už od narození respektuji a do ničeho ji nenutím. Na všem se s ní snažím domluvit a ptám se ji co chce dělat, co papat a jek si chce hrát, co si chce obléct. To jenom náš táta má ten pro mě zastaralý názor na výchovu, žádná diskuse, jen poslouchat a dělat to co chce táta a pak se diví, že ho neposlouchá :lol:. Marně mu vysvětluji a přadvádím, že s tou naší se dá krásně na všem domluvit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.6.14 15:00

@Pincenza jj.. nejtěžší podle mě je to vybalancovat, protože zase nějaké hranice potřeba jsou.. a děti je potřebujou. Ale pokud jsou nastavené správně, pak nemají problém je dodržovat- i malému dítěti dojde, že zákaz skákat do silnice jsem si nevymyslela pro srandu králíkům ;-)

Nejvíc si stejně odnesou z toho, JAK jsme s nimi jednali, jestli mohli dát najevo svůj názor, jestli je někdo vyslechl - i když třeba pak nemohlo být po jejich. Já se řídila a řídím tím, že co bych nechtěla já aby mi někdo dělal (třeba mě bil nebo poučoval, nebo neposlouchal, co mu říkám), tak nedělám ani tomu dítěti. Vše úměrně věku, samozřejmě :-)

A máš pravdu, už miminko si řekne, co potřebuje. A miminečko do půl roku si ještě neumí plánovitě vymýšlet. Pohlazení Agátce, určitě je ráda, že má takovou vnímavou maminku! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.6.14 15:04

Lena Nell : Přesně.. samozřejmě je na rodiči, z čeho dá vybrat- k obědu asi nebude volba mezi zmrzlinou a tatrankou, ale jestli bude baštit mrkev, nebo hrášek, je mi srdečně fuk.. asi tak.. ani mně by se nelíbilo, kdyby mi někdo přesně diktoval, co mám jíst, co si obléknu a podobně (jakorodič rozhodnu, jestli triko s krátkým nebo dlouhým rukávem, dítě si vybere barvu- a spokojení jsou všichni) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
25.6.14 15:05

@Agáta13 jojo zrovna je u prsu a drzi se za hlavu. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
25.6.14 15:07

Ja tu už chodím dlouho, a nekde v diskusi jsem četla že tak maleho ditete se nemá človek ptat ale oznamovat, když dava matka na vyber muže i s obou veci vyjit zle a dite je stale nespokojené, nakonec oznamenim nebo jednanim zjistí že to vlastně, to dítě chce, tak kde je vlastně chyba? :nevim: Ja myslela že tohle forum je založené na radách a podpoře maminek ktere si nevi rady, nikdo nespadnul s nebe učeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
25.6.14 15:18

@Kofinka20 jako me to taky nikdo neucil, jak s tou malou fungovat. Jako urcity veci oznamovat jakoze ted budes obedvat, ale jak to uz klidne necham na ni. :dance: Jezis jak ja se na to tesim, az bude jogurt vsude a ma prsa si odpocnou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
25.6.14 15:26
@Agáta13 píše:
Lena Nell : Přesně.. samozřejmě je na rodiči, z čeho dá vybrat- k obědu asi nebude volba mezi zmrzlinou a tatrankou, ale jestli bude baštit mrkev, nebo hrášek, je mi srdečně fuk.. asi tak.. ani mně by se nelíbilo, kdyby mi někdo přesně diktoval, co mám jíst, co si obléknu a podobně (jakorodič rozhodnu, jestli triko s krátkým nebo dlouhým rukávem, dítě si vybere barvu- a spokojení jsou všichni) :-)

Přesně tak jsem to myslela a u nás to parádně funguje. Posloucháme se navzájem, ale rodič jsem pořád já. A taky mám od ní respekt získaný posloucháním a respektem, né poučováním a diktováním, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.6.14 15:27
@Kofinka20 píše:
u dedečka je binec, pac on ji fakt da třebas ten jofurt samotny ja ji ho davam s rohlikem at to ma hustejši a lip se to nabira, ta vařecha je možna drasticka ale učinna i když je nepoužita a na male nedotknuta, ja zkratka nemužu byt v pohotovosti 24h non stop taky musím jit jak sem psala na uřady apod a když požadam přitele at ji da najest tak ona mu zkratka nejedla ani sama, zkratka nikoho nerespektuje krome me, jo znami mi řikaji si jeji mama, jsem to ano, ale když nekam musím bez ni přece si nemužu stale lamat hlavu zda neco snedla když byla s rodinou bezemně sama :think: jak to pak dopadne ve školce?

A myslíš, že by jí ublížilo, kdyby se prostě pro jednou nenajedla? Nebyla by to pro ni mnohem lepší škola? (Nejíš, nejez…) Než vyhrožovat? :think: :nevim:

Podle mě to zbytečně hrotíš, já (podle popisu), nejsem tak přísná máma jako ty. Ale děti právě fungujou s „cizíma“ lidma dokonce líp, než se mnou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
25.6.14 15:31

@Pincenza Ja se chci jen vyhnout zbytečnym histerakum např. odchod do školky, že nepouslechne učitelku neboli vychovatelku, ty naroky v dnešni dobe na dítě ktere jde do školky či jestli jsou hrozné i pro me, ditě musí prakticky vše zvladnout samo a je jim jedno jestli díteti jsou 2 či 3 roky prostě to musí umet jinak nepřijmou do školky či jestli :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
25.6.14 15:37
@kate02 píše:
A myslíš, že by jí ublížilo, kdyby se prostě pro jednou nenajedla? Nebyla by to pro ni mnohem lepší škola? (Nejíš, nejez…) Než vyhrožovat? :think: :nevim:Podle mě to zbytečně hrotíš, já (podle popisu), nejsem tak přísná máma jako ty. Ale děti právě fungujou s „cizíma“ lidma dokonce líp, než se mnou… :think:
:think: psala jsem že ano, už jsem tohle i na ni vyzkoušela a jak sem psala nechtela, nedala jsem ji, zkusila pozdeji nechtela, jen cele dny vypila tak 2 litry pití :? ale i podle meho nazoru je to obdobi vzdoru a dite zkouší kam až muže dojít. A jak píšeš jo vyhraje si s nima apod, ale ona u babičky, dedečka vi že si u nich vykřičí misto obeda neco sladkeho jako jogurt apod. I když ví že me se tento přistup nelibi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.6.14 15:46

@Kofinka20 ale tím, že po ní budeš „šlapat“, se to stejně nenaučí. Nejúčinnější a nejlogičtější je vycházet z přirozených situací a nechat je pocítit důsledky jeho rozhodnutí(jak tu někdo psal-„nejíš-ok, budeš mít hlad do dalšího jídla“. Nebo s oblékáním- můžeš využít toho, až bude chtít ven a bude v jejím zájmu se obléct, pak jí jen pomoz a bude to, naučí se to tak nějak mimochodem). Děti jsou takové opičky a mají přirozenou potřebu se učit, není potřeba kolem toho dělat divadýlko a moc to hrotit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.6.14 15:49

@Kofinka20 jo k té školce - učitelka si ji dokáže srovnat, neboj :-) A příklad ostatních dětí dělá divy, mláďata mají něco jako stádní chování, takže se nechtějí moc lišit od ostatních. Nevěřila bys, čeho všeho jsou v kolektivu schopné (oblékat se bez řečí, jíst mrkev a podobné sci- fi.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.6.14 15:52
@Agáta13 píše:
@Kofinka20 jo k té školce - učitelka si ji dokáže srovnat, neboj :-) A příklad ostatních dětí dělá divy, mláďata mají něco jako stádní chování, takže se nechtějí moc lišit od ostatních. Nevěřila bys, čeho všeho jsou v kolektivu schopné (oblékat se bez řečí, jíst mrkev a podobné sci- fi.. ;-)

Můj syn měl období, kdy se nechtěl oblékat do školky, i když to uměl (bylo mu 4 a půl). Debaty a vysvětlovánínepomáhaly, já do toho měla miminko a stavěli jsme. Jednou jsme spěchali na stavbu, já mu řekla, že pokud nebude oblečený, bude muset do školky v pyžámku a pak se oblékat před holkama až tam. Zkusil to- jel v pyžamu. Od té doby čekával vzorně oblečený u dveří 5 minut před odchodem:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
25.6.14 16:34

@Agáta13 no hlavne pokud se sama nebude umet obliknout, tak ji do ty skolky ani nevezmou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí