Jak omezit styk expřítele s dítětem kvůli alkoholu

ArankaC.
17.8.12 13:23

Jak omezit styk s dítětem kvůli alkoholu

Ahoj lidi, tak už zase mám problémy s bývalým přítelem, se kterým mám syna. Dřív jsem mu ho v pohodě dávala na hlídání, jenže poslední dobou stále více pije a je v lihu už skoro nonstop. Dát mu ho na pár hodin pro mě znamená obrovský strach. Nechci mu ho brát, ale chtěla bych mu omezit styk, že bych třeba řekla u soudu, že pije a že v jeho přítomnosti nesmí pít nebo si ho brát opilý, jenže jak mu v tom zabránit, což zatím neudělal, ale z té představy mi běhá mráz po zádech, nebo že ho třeba nesmí vídat, pokud se nebude dobrovolně léčit atd. Máte s tím někdo zkušenosti? Už jednou byl na ambulantní léčbě, ale přerušil to, že už je v pohodě… :roll: Jak se to řeší? Jo a stýká se s individuama, dá se to i proto omezit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
17.8.12 13:32

Hned co mě napadlo, že jestli je v lihu, tak bych mu dítě v žádným!! případě nesvěřila. Nevím, jestli máte soudne upravený styk, myslím si, že asi ne. Dojdi si na OSPOD dle tvého trvalého bydliště a tam podej návrh na úpravu styku. Pokud biologickému otci, chceš dítě opravdu půjčovat, tak bych volila nějaké neutrální místo a byla s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
17.8.12 13:33

Já myslím že nato musíš mít hodně dobré důkazy aby s tím něco soud začal dělat. ale zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
17.8.12 13:39

Aranko to bych se bránila hodně vehementně. Zašla bych na OSPOD určitě, tam Ti poradí co a jak. A okamžitě bych podala návrh na předběžné opatření a úpravu styku jen pod Tvým dozorem :cert: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
17.8.12 13:40
@jaaajaa píše:
Já myslím že nato musíš mít hodně dobré důkazy aby s tím něco soud začal dělat. ale zkušenost nemám.

A nestačilo by třeba svědectví mojí mamky, že sem chodí často opilý? :nevim: Já mu ho nedávám, když je opilý, ale někdy tu otravuje, tak to by poznal i slepec, že si vypil…

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
17.8.12 13:42
@Mogwai píše:
Aranko to bych se bránila hodně vehementně. Zašla bych na OSPOD určitě, tam Ti poradí co a jak. A okamžitě bych podala návrh na předběžné opatření a úpravu styku jen pod Tvým dozorem :cert: :mavam:

Ale jako zas si představte, že trávím každou neděli s ním, protože hlídá malého, no vy byste chtěli takto dozorovat bývalému?

• Citovat
  • Upravit
13837
17.8.12 13:43

@ArankaC. jo, chtěla bych mu dozoravat!, ani náhodou bych ho nechala s někým, kdo má dost vypito. Hele zajdi hned na OSPOD. Myslím si, že máš právo nedat dítě někomu, kdo má evidentně vypito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
17.8.12 13:44
@ArankaC. píše:
Ale jako zas si představte, že trávím každou neděli s ním, protože hlídá malého, no vy byste chtěli takto dozorovat bývalému?

Asi Ti nic jiného nezbyde, jinak by Tě mohl žalovat, že bráníš ve styku s dítětem. Minimálně bych na OSPOD podala hlášku, že se to děje, asi určitě Ti poradí zasvěceněji, než my tady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
17.8.12 13:46

@ArankaC. to nevím zda by to stačilo, možná se obrať na sociálku jak by jsi to měla prokázat jestli máš nekomu zavolat aby to viděl i na vlastní oči a dokázal to pak u soudu myslím že mamka vypovídat může ale až do jaké míry to budou brát nevím. Určitě bych mu ho v takovém stavu nedávala a kdyby se domáhal volala bych policii ať si proněj přijednou že mu dítě nedáš a tím pádem budeš mít i svědky oni to sepíšou a bylo by o asi nejlepší. pak můžeš před soud aby omezyli styk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.8.12 13:56

No, jestli jsi připravená na vše, tak asi odmítnout vydat dítě a zavolat k tomu policii :nevim: To bych asi udělala já… :nevim:… minimálně kvůli tomu záznamu pro případný budoucí soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
17.8.12 14:16

@Emilie To není špatný nápad, akorát, že když příjde střízlivý a ožere se pak, jak by hlídal malého, tak je to stejnak na nic.

• Citovat
  • Upravit
20518
17.8.12 14:43
@ArankaC. píše:
@Emilie To není špatný nápad, akorát, že když příjde střízlivý a ožere se pak, jak by hlídal malého, tak je to stejnak na nic.

To je jasný. To leda zase naopak vyzvednout dítě za asistence policie. Ale nic to nemění na faktu, že bych na to taky neměla nervy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
23.8.12 09:35

Holky, tak jsem se rozhodla nakonec po tom, co jsem se dnes doslechla od extchána, že udělám něco tak radikálního, co jsem nechtěla udělat nikdy. Zkusím mu ve styku zabránit úplně, alespoň dočasně. Nemůžu dovolit, aby se s ním za takových okolností syn stýkal. Počítám, že v nejbližších dnech zajdu na socku a poptám se, co a jak je třeba. :(

• Citovat
  • Upravit
203
23.8.12 09:39

Ono je lepší je občas bacit lopatou po hlavě, aby se probrali… Na OSPODu Ti určitě poradí, nech si udělat předběžné opatření, můžeš si vyžádat psychiatrický posudek… Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
23.8.12 11:18
@Mogwai píše:
Ono je lepší je občas bacit lopatou po hlavě, aby se probrali… Na OSPODu Ti určitě poradí, nech si udělat předběžné opatření, můžeš si vyžádat psychiatrický posudek… Držím pěsti :hug:

To je dobrý nápad, asi se domluvím s jeho psychiatrem, co se tam neuspěšně ambulantně léčil, to by mohlo hodně pomoct. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová