Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechápu, co řešíš. Evidentně za tebe mají záskok, tak mu prodlouží smlouvu na další tři roky.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mám takovou depku. Tento rok naší malé budou v dubnu 3 roky. Já bych se nějak v březnu měla vrátit do práce. Minulý týden jsem zjistila, že jsem těhotná. Chtěli jsme druhé, ale že se nám to takto brzy povede, jsme nečekali. Víme, jak to může někdy trvat… Ráda bych ale přešla z rodičovské na nemocenskou. Gyndař mi to sám navrhl, což je blbost asi se vracet na pár měsíců do práce, ještě k tomu na směny do fabriky a když je Vám blivno.. To se mi nechce.
Chtěla bych Vás poprosit, jak to mám v práci říct. Je mi to blbý a navíc jsem těžký introvert. Bude stačit napsat to personální do mailu? Mám strach, že na mě ušijou nějakou boudu, když už teď vím, že půjdu na ně marodit. Mám na neurčito. Nemůžou mě vyhodit třeba nebo něco zkomplikovat? Asi blbý otázky ale jsem takový debílek. Navíc to samé se stalo me kolegyni. V květnu minulý rok měla nastoupit z RD a šla marodit, když už si vyběhávala doktory na nástup z5…čekala také druhé. Tak mi je blbý, že jim to teď udělám taky. Díky za odpovědi děvčata.
Tak nejspíš doktor pošle zaměstnavateli neschopenku, ne? Tak v podstatě nic oznamovat nemusíš, ja to tak měla taky, asi na měsíc a pul mi vyšla neschopenka, uz si ani nijak nepamatuju jestli jsem to nějak spesl oznamovala.. Nejspíš jsem do práce odnesla neschopenku, tenkrat si ještě dostala do ruky papír, to uz jaksi bylo vidět, že jsem těhotná, takže jsem to tam i oznámila a pak si sla zařídit papírově mateřskou.. Nic extra. A o tri roky později mi nevzali dítě do školky, v práci uz nový ředitel a ja si i přesto vyřídila zkraceny uvazek a rida mi ještě zařídil školku
jinak by se mi dítě dostalo asi az ted od září jako předškolák. Nedělala bych z toho drama, většina ženských si to plánuje takhle aby mely mateřskou v kuse a pro zaměstnavatele mi to přijde i lepší, než se vrátit třeba na rok a pak zas jít na mateřskou.
Počkej do toho dubna, nebi aspoň do druhého trimestru, ve fabrice si asi nedělala nějakou praci, kde bys byla nenahraditelna ne? Proste oznam pak před nástupem těhotenství, uvidíš jak se k tomu oni postaví, možná ti najdou nějakou snazší práci
na neschopenku můžeš jít vždycky, ale ctvrt roku předem bych jim o neschopence nerikala, to zavání podvodem.
Jo a ještě stejně musíš písemně žádat o rodičovskou dovolenou, ikdyz je tovje formalita, tak myslim, ze není moc co řešit, zvlášť ve fabrice
Já bych za nima šla a řekla jak se věci mají… Určitě to pochopí… Přesně tohle mě teď čeká taky… Jsem ve stejné situaci jako ty, ale až na to, že zaměstnavatel nemá práci a tak mi oznámil, že se asi nebudu moct vrátit…Ještě teda neví, že čekáme druhý… Takže mi jedině teď zbyde vybehat neschopenku… Nelam si s tím hlavu 😊Přece si jim to neudělala schválně… Každý rozumný člověk to pochopí… Držím ti palce, ať ti to vše dobře dopadne…
Ahoj holky. Mám takovou depku. Tento rok naší malé budou v dubnu 3 roky. Já bych se nějak v březnu měla vrátit do práce. Minulý týden jsem zjistila, že jsem těhotná. Chtěli jsme druhé, ale že se nám to takto brzy povede, jsme nečekali. Víme, jak to může někdy trvat… Ráda bych ale přešla z rodičovské na nemocenskou. Gyndař mi to sám navrhl, což je blbost asi se vracet na pár měsíců do práce, ještě k tomu na směny do fabriky a když je Vám blivno.. To se mi nechce.
Chtěla bych Vás poprosit, jak to mám v práci říct. Je mi to blbý a navíc jsem těžký introvert. Bude stačit napsat to personální do mailu? Mám strach, že na mě ušijou nějakou boudu, když už teď vím, že půjdu na ně marodit. Mám na neurčito. Nemůžou mě vyhodit třeba nebo něco zkomplikovat? Asi blbý otázky ale jsem takový debílek. Navíc to samé se stalo me kolegyni. V květnu minulý rok měla nastoupit z RD a šla marodit, když už si vyběhávala doktory na nástup z5…čekala také druhé. Tak mi je blbý, že jim to teď udělám taky. Díky za odpovědi děvčata.