Jak podpořit lezení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
10.6.13 14:17
Nechala bych ho :kytka:
@xpisk03 píše:
Já se vám přiznám - chodíme na rehabilitace pořád a já dělám, jako že cvičíme ale necvičíme. byla jsem totiž v těch jeho 7mi měs. ještě u jiné rehab. sestry, která se vojtovku učila od toho Vojty a ta mi říkala, že syn je OK, že by mu vojtovku nedávala, že s nim rozhodně nemusim cvičit 4× denně a že jeden cvik cvičí špatně(já ho držím dobře, ale on si dokáže ulevit)a vlastně to, co nacvičíme 2 cvikama, co cvičíme dobře, tak pak tim jedním zase zkazíme, takže ten ať necvičíme. mno a já jak jsem slyšla, že je OK, tak jsem si řekla, že ho nechám, ať se vyvíjí sám, teď mám ale trochu výčitky svědomí, jestli by třeba už nelezl, pokud bych s ním cvičila dle toho, jak mám :( hlavně když jsme cvičili vojtovku 4× denně (2měs. opravdu poctivě každý den), tak on pořád jen spal, jedl a nebo ležel, ale nic nedělal, protože neměl sílu. teď se sice neplazí/neleze, ale zase je mnohem usměvavější, zvídavější, pohyblivější (těma sudama) takže teď mám takové dilema - začít znovu cvičit, pomoci mu tim aspoň k plazení, nebo ho nechat, ať si vytlemeně válí sudy a čekat, až k plazení dospěje sám :nevim: co byste dělaly vy?? děkuji moc za všechny vaše názory :kytka: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.13 14:21

Já sem si s malým hrála tak, že sem ho chytla za břiško a posiloval ruce jako by dělal kliky :D hrozně se smál dnes je mu 8 měsíců a od soboty sám leze :hug: a dokonce so i sám sedne.. už chodí za ruce zvedá se v o nábytek zachvilku bude i chodit :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
10.6.13 14:22

@xpisk03 to jste na tom jak my. Malá má taky přes 8 měsíců a pouze se plazí dozadu a dělá hodiny…Na rehabku chodíme, tak snad nic nezanedbáme :think:
Já už bych tak chtěla, aby aspon lezla :jazyk: Nejlépe chodila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5428
10.6.13 14:24

Náš syn má 8 měsíců zítra a taky ještě neleze. Otáčí se na bříšku, zvedá se na ručičky, když ho máme na klíně, tak si stoupe, ale neleze. Myslím si, že mají ještě čas, každé détě je jiné, určo bych se zatím nestresovala, já se tedy nestresuju vůbec.. bude to ze dne na den, uvidíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
10.6.13 14:25

@Brooucinda nemůžeš zkusiz zadat znovu odkaz? nejde mi to.
nebo kdy to asi bylo? At si to můžu najít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
10.6.13 14:26
@Brooucinda píše:
@xpisk03 Ahoj, nedávno tady taky ožila diskuze jak podpořit lezení. Bylo to v sama doma a když si tam zadáš v české televizi jménu Eva Kiedronová myslím (ono ti to najde) je tam dost videí kde ukazuje, jak miminku pomáhat zpevnovat svaly typu míč a podkládání nožek.. Začal ajsem občas s malým takhel cvičit asi před dvěma týdny a ted už péruje :andel: Takže už s nim kutálím na míči a nechávám ho být :mrgreen:
:palec: syn je taky pomalejší, přetáčet na bříško se začal až v 7 měs, plazit se začal v 9 měs, v 10 měs teprve péruje na kolínkách a sednul si. Nějak se nestresuju, dávám mu čas a když už mám pocit, že by potřeboval pošťouchnout kupředu, tak vygoogluju Kiedroňovou…její rady jsou pro nás 1000× lepší než Vojtovka (samozřejmě chápu, že v závažných případech je nutné Vojtu cvičit, ale když dítku stačí jen popostrčit, tak ho nebudu zbytečně týrat)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
10.6.13 14:27

@xpisk03 taky jsem plašila, ale mně teda moje mudra řekla, že na lezení je čas do 10 měsíců. Moje malá se dostala teprve v 9,5 měsících na kolínka, 14 dní na to se rozlezla. Předtím se od 8 měsíců plazila. Rozplazila se na mobil položený nedaleko od ní. Pak jsme si lehala na zem, s ní do postele, dávala balíky plen na zem, a ona se snažila to přelézat, což ji motivovalo k dostání s ena kolínka. No a jaks e na ně dostala, tak pak už se asi díky plazení rozlezla rychle, ale bylo ji přesně 10 měsíců. Jako v 8 měsíccíh ani nevěděla, že nějaké kolínka má :lol: :lol: :lol: Zbytečně se nestresuj, dávej na zem překážky, lehej si tam, nech ji přelízat právě i proto, aby posilovala ty ručičky.
No, dnes je malé rok, krásně obíhá nábytek, a je moc šikovná.

• Citovat
  • Upravit
227
10.6.13 14:30
@SatanekTerezka píše:
Já sem si s malým hrála tak, že sem ho chytla za břiško a posiloval ruce jako by dělal kliky :D hrozně se smál dnes je mu 8 měsíců a od soboty sám leze :hug: a dokonce so i sám sedne.. už chodí za ruce zvedá se v o nábytek zachvilku bude i chodit :hug: :hug:

Na chůzi nespěchej, jen ať pár měsíců leze a posílí si ty správné svaly ;) v životě se ještě nachodí až až a vývoj dítěte není závod o to, kdo dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
10.6.13 14:33
@Ang_BK píše:
Na chůzi nespěchej, jen ať pár měsíců leze a posílí si ty správné svaly ;) v životě se ještě nachodí až až a vývoj dítěte není závod o to, kdo dřív

souhlasím. Ideální je, když děti 4-5 měsíců lezou, a pak teprve chodí. S chůzí fakt nespěchat.

• Citovat
  • Upravit
10.6.13 14:33

Já vím jsem hrozně ráda, že leze jenže nevím jak mu mam vysvětlit, že nesmí na nohy protože se ještě neudrží tak dlouho a spadl by :hug: :hug: na druhou stranu bych čas vrátila a měla znova miminko on už je tak velkej :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
10.6.13 14:37
@SatanekTerezka píše:
Já vím jsem hrozně ráda, že leze jenže nevím jak mu mam vysvětlit, že nesmí na nohy protože se ještě neudrží tak dlouho a spadl by :hug: :hug: na druhou stranu bych čas vrátila a měla znova miminko on už je tak velkej :srdce:

to mu nevysvětlíš, ale když ho vodíš za ruce, tak se nediv, že se chce zvedat. Mě by to v 8 měsících ani nenapadlo, malou vodit na ruce. Je to dost nevhodné pro páteř. No zvaž to. Já jsme nechala malou tak jak je, a dělala jen to, na co měla. takže když nebyla stabilní a pokusela se postavit, spadla, ani jsme ji nelitovala, nepomohla, a hned to přestala dělat, a raději když mohla, všude lezla. Když mu dáváš oporu, bude na tio spoléhat a bude dělat věcii, které by jinak nedělal.
Nejlepší je, nechat ty děti, aby samy začaly dělat věci až v době, kdy na to mají.

Příspěvek upraven 10.06.13 v 14:43

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
10.6.13 14:43

@eetel http://www. emimino. cz/…ankovani/12/
Tady na té stránce dolejc je link… okolo desáté minuty.. Jsou tam fakt hezký cviky, uvidíš jak bude za týden na čtyřech 8o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
10.6.13 14:44

No já se z těch odkazů picnu
Najdi si diskuzi : Jaké cviky na podporu lezení?
Na poslední stránce je dooost užitečný link a okolo 10minuty se dozvíš všechno a pak koukej jak ti do týdne bude stát na 4!

• Citovat
  • Upravit
10680
10.6.13 14:55

Ahoj holky, jdu vás podpořit, naše malá se v 8 měsících taky nehnula z místa, jako miminko byla s přetáčením aktivní, na bříško se přetáčela ve 3,5 měsících a pak dlouho nic :) na 8 měsíční kontrole to doktor neřešil, ona pořád rotovala na bříšku občas se nějak posunula, ale plazení to nebylo, začla se plazit v 9,5 měsících, na 10 měsíční kontrole nás doktor poslal kvůli nelezení na rehabku, Vojtovku jsme nedostali, ale takový podpůrný cviky, stavění na všechny čtyři a potom dávání overballu pod bříško a dělání trakaře, docela dobrá rada byla, že jsme vždycky k cvičení poušeli stejnou písničku, no a po nějakém čase, když jsme pustili tu písničku, tak se začla stavět na kolínka sama, prostě si to spojila :) vyndali jsme starý matrace a nadělali překážkovou dráhu, aby se dostávala co nejvíc do kleku, no a pak taky maminka musí bejt s dítětem co nejvíc na zemi :) no a asi v 11,5 měsícíh se teda rozlezla a hnedka si i stoupla, v roce si sedla, obcházela nábytek, teď je jí 14,5 měsíce a pořád leze, obchází, snaž se trochu pustit, ale na chůzi to ještě není, ake už to neřeší, říkaji že je důležitý lezení, tak ať si leze jak chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
10.6.13 14:59

Holky našli jste to?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat