Jak poznám v jaké je miminko poloze v břiše?

Anonymní
28.3.23 20:50

Jak poznám v jaké je miminko poloze v břiše?

Ahoj, chci se zeptat. Dneska mám termín porodu. Na všech kontrolách bylo miminko hlavou dolů ale teďka se trochu bojím jestli se neotočilo. Když škytá tak to nejvíc cítím v pravo nahoře. A cítím kopání vlevo nahoře. Ale v pravo nahoře taky cítím pohyby a tak si říkám jestli to nejsou ručičky. Docela mě to děsí. První dítě mělo 4 kila a neumím si představit že bych tohle rodila třeba koncem pánevním a bylo též tak velké. A upřímně s císaře mám teda paniku. Nemáte nějaké typy jak poznat jestli má tu hlavu fakt nahore? :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.3.23 21:00

Zadek a kolena jsou špičatý, takže projed břicho. Pokud je špička, je to pozadí. Pokud oblý tvar, hlava :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.23 21:02

Měla jsem u syna před porodem podobné obavy, ale sama moje gynekoložka i potom primář na příjmu nás utvrdil a uklidnil, že jsou hodně vzácné výjimky, kdy se dítě otočí zpět, když už je hlavou dolů a kor, když je tak velké-Malý měl porodní váhu 3.820 g. Takže bych se tímto asi nestresovala a těšila se na mimčo až bude konečně s tebou :hug: Hodně štěstí u porodu! :srdce:

Příspěvek upraven 28.03.23 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1420
28.3.23 21:02

Já to třeba nepoznala vůbec. Byla jsem přesvědčená, že je něco hlava a on to byl zadek. Plus jak bylo řečeno výe, kolínka, lokty - to všechny si celkem jednoduše spleteš s nohama/rukama. Plus teda já měla malou hlavou dolu od 30tt a stejně jsem škytvku cítila pod žebry. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.23 21:05

Me se to stalo, cca 14 dni pred terminem se otocil. A garantuju, ze byste to poznala, takove bolesti nepreju nikomu. Mam tucha ze jsem z toho i blila, trvalo to tak 20 minut, mela jsem i modriny na brichu.

• Citovat
  • Upravit
433
28.3.23 21:13

Těhotná jsem potřetí a nikdy jsem nepoznala jak tam mimčo lezi :mrgreen: tohle třetí buď má diskotéku nebo dělá kotrmelce snad pořád… Ale je už hlavou dolů tak snad tak už zustane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
28.3.23 21:19

Já to třeba nikdy nepoznala :D dcera mě porad dloubala do kyčle a já myslela, ze tam kope a nakonec to byly ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78224
28.3.23 21:29

Já jsem měla dojem, že dítě leží horizontálně i břicho tak vypadalo :mrgreen: a ne byla správně hlavou dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44227
28.3.23 21:46

Nastuduj si Leopoldovy manévry, chce to trochu cviku :mrgreen: Na netu ve skriptech najdeš vyšetřovací postup.
Je to pěkný hnus, v roce 2017 to na mně zkoušel bez upozornění jeden starý doktor. Tato naštěstí ojedinělá zkušenost mě utvrdila, jak moc mám být ráda, že jsem těhotenství prožila a děti porodila v dnešní době, ne třeba před 50. lety.

Teď vážně, jako matce Ti nezbývá nic jiného, než spolehnout se na vlastní intuici.
Poloha plodu se kontroluje před porodem i v průběhu porodu. Že by se dítě obrátilo z polohy PPH do PPKP, se stává velice vzácně. Naopak z PPKP se v poslední chvíli obrátí do PPH dost často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36321
28.3.23 21:54

Mě se dcera otočila v nějakým 36 týdnu v noci až mě to vzbudilo, byl to fakt velký rachot, takže jestli bylo na poslední kontrole hlavou dolů, tak věř že by si to v těchto tydnech těhotenství určitě zaznamenala.
KP se rodí myslím jen do odhadu 3,5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3750
29.3.23 10:48

Já měla sna napříč. To jsem poznala. Vpravo pod žebrem mě tlačila hlava a kopal mě pod levé žebro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.23 13:03

Byla jsem dneska v porodnici na ozvách protože už mám po termínu. A kontrolovala mě doktorka a do zprávy napsala ze hlava je dole. Tak se mi ulevilo. Asi to tedy bude zadeček.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky