Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zadek a kolena jsou špičatý, takže projed břicho. Pokud je špička, je to pozadí. Pokud oblý tvar, hlava ![]()
Měla jsem u syna před porodem podobné obavy, ale sama moje gynekoložka i potom primář na příjmu nás utvrdil a uklidnil, že jsou hodně vzácné výjimky, kdy se dítě otočí zpět, když už je hlavou dolů a kor, když je tak velké-Malý měl porodní váhu 3.820 g. Takže bych se tímto asi nestresovala a těšila se na mimčo až bude konečně s tebou
Hodně štěstí u porodu! ![]()
Příspěvek upraven 28.03.23 v 21:03
Já to třeba nepoznala vůbec. Byla jsem přesvědčená, že je něco hlava a on to byl zadek. Plus jak bylo řečeno výe, kolínka, lokty - to všechny si celkem jednoduše spleteš s nohama/rukama. Plus teda já měla malou hlavou dolu od 30tt a stejně jsem škytvku cítila pod žebry. ![]()
Me se to stalo, cca 14 dni pred terminem se otocil. A garantuju, ze byste to poznala, takove bolesti nepreju nikomu. Mam tucha ze jsem z toho i blila, trvalo to tak 20 minut, mela jsem i modriny na brichu.
Těhotná jsem potřetí a nikdy jsem nepoznala jak tam mimčo lezi
tohle třetí buď má diskotéku nebo dělá kotrmelce snad pořád… Ale je už hlavou dolů tak snad tak už zustane
Já to třeba nikdy nepoznala
dcera mě porad dloubala do kyčle a já myslela, ze tam kope a nakonec to byly ruce ![]()
Já jsem měla dojem, že dítě leží horizontálně i břicho tak vypadalo
a ne byla správně hlavou dolů
Nastuduj si Leopoldovy manévry, chce to trochu cviku
Na netu ve skriptech najdeš vyšetřovací postup.
Je to pěkný hnus, v roce 2017 to na mně zkoušel bez upozornění jeden starý doktor. Tato naštěstí ojedinělá zkušenost mě utvrdila, jak moc mám být ráda, že jsem těhotenství prožila a děti porodila v dnešní době, ne třeba před 50. lety.
Teď vážně, jako matce Ti nezbývá nic jiného, než spolehnout se na vlastní intuici.
Poloha plodu se kontroluje před porodem i v průběhu porodu. Že by se dítě obrátilo z polohy PPH do PPKP, se stává velice vzácně. Naopak z PPKP se v poslední chvíli obrátí do PPH dost často.
Mě se dcera otočila v nějakým 36 týdnu v noci až mě to vzbudilo, byl to fakt velký rachot, takže jestli bylo na poslední kontrole hlavou dolů, tak věř že by si to v těchto tydnech těhotenství určitě zaznamenala.
KP se rodí myslím jen do odhadu 3,5 kg.
Já měla sna napříč. To jsem poznala. Vpravo pod žebrem mě tlačila hlava a kopal mě pod levé žebro.
Byla jsem dneska v porodnici na ozvách protože už mám po termínu. A kontrolovala mě doktorka a do zprávy napsala ze hlava je dole. Tak se mi ulevilo. Asi to tedy bude zadeček.
Ahoj, chci se zeptat. Dneska mám termín porodu. Na všech kontrolách bylo miminko hlavou dolů ale teďka se trochu bojím jestli se neotočilo. Když škytá tak to nejvíc cítím v pravo nahoře. A cítím kopání vlevo nahoře. Ale v pravo nahoře taky cítím pohyby a tak si říkám jestli to nejsou ručičky. Docela mě to děsí. První dítě mělo 4 kila a neumím si představit že bych tohle rodila třeba koncem pánevním a bylo též tak velké. A upřímně s císaře mám teda paniku. Nemáte nějaké typy jak poznat jestli má tu hlavu fakt nahore?