Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co zkusit starej dobrej pubertalni dopis na rozloucenou? Proste se vypsat. Neco jako sbohem a stejne jsi byl smejd, protoze… Hlavne potom hned znicit!
Bohužel znám také, jak vidíš, je nás spousta, zvláštní. S ex pět let, současný patnáct let, dvě děti,… a stejně mi ty myšlenky občas utečou, naštěstí se nevídáme, takže doufám, že už je hnusný a tlustý ![]()
M
Tak záleží, co je důležité pro tebe. Co ti může nabídnout tvůj ex? Živočišnost, ale není to trochu málo? Na druhé straně máš podle popisu skvělého, hodného, spolehlivého chlapa a otce svých dětí. Navíc už se nejedná jenom o tebe, máš děti, které si myslím momentálně žijí ve spokojené rodině, to by měla být tvoje priorita
Taky jsem kdysi chodila s chlapem, mezi náma byla neskutečná přitažlivost, v posteli skvělé, ale vztah jako takový stál za starou bačkoru..Ještě hodně dlouho jsem na něj vzpomínala a myslela na něj, ale k ničemu to nevedlo. Nejvíc mi pomohlo přerušit všechny kontakty, zahodila jsem starou simku a nové číslo mu nedala, o jeho životě absolutně nic nevím a je to fajn..Mám skvělého manžela, nevyměnila bych jej ani za nic. Moje priority jsou absolutně jinde, vztah založený jenom na živočišnosti bych už nechtěla, takové vztahy ráda přenechám dvacítkám ![]()
Příspěvek upraven 31.10.16 v 12:22
Taky mi s ex funguje chemie mozna lip nez s muzem, jenze si i po vic nez 10 letech jeste stale dobre pamatuji, jaky to byl vul a vubec nemam chut se do toho vztahu ani nahodou vracet. Nastesti ziju uplne jinde, potkame se jednou za dlooooouho (i to jsem z toho vzdy na 14 dni rozhozena)…takze jedina rada - utnout kontakt, vymazat ze zivota…v hlave se ti obcas objevi ale jinak bude klid.
@Anonymní píše:
Anonymní N - ano to je přesné - vysnívám si i když vím, že by pro život nebyl. přesně vím jak by to dopadlo - po vášnivých měsících? možná roce? by opadly růžové brýle a jen bych zírala co je to za vola oproti mému manželovi. Jak jsem psala, logicky to všechno vím, ale jak poručit mozku (srdci?) aby se na něj konečně vykašlal?
svého současného miluješ stejně jako jsi milovala ex?Bondatrova - No fuunguje. Asi ano, ale chtěla bych tu vášeň a jiskry jako mám jenom z blbé pusy od ex…nevím jestli to píšu srozumitelně. Sex je, ale s ex by byl lepší (dokud by se nestal stejným „obyčeným“ sexem jako s manželem - pochopitelně)
S.
Anonym bude asi pochopitelný, taky jsem měla svého „prince“.. A dokonce jsem s ním po 7 letech podvedla manžela..A víš co? Byl to ten nejhorší sex, co jsem kdy zažila..A ta božská chemie tam byla taky
Od té doby jsme kamarádi bez chemie ![]()
I já mám tenhle problém a dlouho jsem to nezvládala kocirovat. První kluk, 2,5 lety vztah (bylo mi 18, když jsme se potkali). Po nástupu do první práce jsem se s nim rozešla, i když jsem toho litovala v podstatě hned. Nesl to špatně, stejně jako já. Od te doby se jednou za cas náhodou potkáme, přes to, ze vlastně nikam nechodím (např ted těhotenství+kojen, skoro dva roky jsem nevytahla paty z domu) on bydlí na druhé straně Prahy. Naposledy uz mi to přišlo až jako osud, potkali jsme se ted v listopadu v baru v centru Prahy. Asi nemusím říkat, jaká je pravděpodobnost, že se potkáme. Byl tam s kamarády, já s bandou holek a oba jsme je nechali a dvě hodiny prokecali na baru o starých časech. Musím říct, ze cas ni pomáhá hodně, pred pěti lety (pred tím, než jsem potkala svého muže) jsem se s nim vůbec nedokázala bavit, vždycky jsem se „roztekla“ nervozitou. S manželem mám dvě děti a nikdy to nebyla TA bezhlavá láska. Jsem spíše materialistka a pragmatička.
Jako přestat být blbá? Uzavřít definitivně svoji minulost. Jak chceš mít klid, když se s ním pořád stýkáš? Pro koho to je dobré? On má vážnou známost, ty manželství a dvě děti… Jaký je přínos toho, že se vídáte?
Proč jsi si manžela brala, proč jsi si s nim pořídila 2 děti, když te to k němu tolik netahne (a ani v minulosti tomu nebylo jinak). I kdybys to se svým ex znovu zkusila, tak by to trvalo chvilku a ukončil by to jako tenkrát, jenže ty už bys mela rozbité manželství a neměla by ses kam vratit. Rozvraceni rodiny chceš obětovat pro někoho, kdo te už tenkrát hodil pres palubu? Tohle já nepochopim a tvého manžela lituju.
@Anonymní píše:
Anonymní N - ano to je přesné - vysnívám si i když vím, že by pro život nebyl. přesně vím jak by to dopadlo - po vášnivých měsících? možná roce? by opadly růžové brýle a jen bych zírala co je to za vola oproti mému manželovi. Jak jsem psala, logicky to všechno vím, ale jak poručit mozku (srdci?) aby se na něj konečně vykašlal?
svého současného miluješ stejně jako jsi milovala ex?Bondatrova - No fuunguje. Asi ano, ale chtěla bych tu vášeň a jiskry jako mám jenom z blbé pusy od ex…nevím jestli to píšu srozumitelně. Sex je, ale s ex by byl lepší (dokud by se nestal stejným „obyčeným“ sexem jako s manželem - pochopitelně)
S.
Soucasneho miluji jinak, nez ex. S exem to bylo presne jak rikas. Z jedine pusy jsem byla nastartovana behem par vterin. Fungovala tam proste strasna chemie a velka vasen. Soucasny takto vasnivy neni, je proste jiny, ale ma proste spoustu jinych vlastnosti, kterych si na nem vazim. A sex se mi s nim moc libi, to zas ne, ze ne. Taky to umi rozjet, ale neni to proste takove to jiskreni od prvni pusy.. Tim jak to od zacatku se soucasnym v sexu nebylo tak, jak s byvalym tak se mi stavalo (aniz bych chtela a i kdyz jsem si to zakazovala), ze jsem proste na byvalyho myslela. Tomu se clovek neubrani. Ale pomuze tomu ten cas, absolutni nekontakt, nezajem, nevyhledavani informaci o nem. Casem jsem si uvedomila, ze ty vzpominky mi asi vzdy zustanou, ze se proste bude stavat, ze obcas nostalgicky zavzpominam, ale da se s tim naucit zit. Stava se mi to hlave ve chvili, kdy mi treba hodne chybi pritel(treba je nekde odjetej) nebo jsme treba pohadani… Jo a taky se vyvaruj tomu, abys mu v alkoholovem opojeni nebo depkach vypisovala smsky ![]()
N.
Nejlepší je, smazat čísla a myslet na jiné věci. Kdybyste spolu měli být, tak spolu jste…
@Meha píše:
Tak to mám štěstí, že mám toho svého Božského doma.
Tak to ti zavidim. ![]()
Ja si ale s tim mym ex vlastne nedokazu predstavit pak normalni zivot. Az ta zivocisnost a sex jak ve filmu kde litaj hadry po byte vyprcha. Nevim jake by to bylo. Opravdu jste i s tim tvym bozskym meli takovyto start? Kdy po jedne puse ukradene nekde ve vytahu jsi byla mokra pomalu az na kolenach?
![]()
Jinak jete dodam, ze negativni stranka cele tady te veci byla ta, ze takovyto „vztah“ cloveku dost svazuje zivot. Jakoby zivot, kde vasen a sexualita naprosto ovlada veskery rozumny uvazovani - to dnes vidim jako dost velkou nevyhodu ![]()
N.
Tvůj úvodní příspěvek by si měla přečíst každá žena, která tu zakládala diskusi na téma :…je hodný, spolehlivý, pracovitý, ale ta živočišná láska tam prostě není - mám s ním zůstat a zakládat rodinu, když je rozumově ve všem nej, ale to srdíčko tam stopro není???
A že tady takových diskusí je.
Já na to vždy píšu, že založit vztah na rozumu je fajn, ale je otázkou času a příležitosti, než se objeví někdo nový (popř. v tomto případě staronový), se kterým tam ta chemie bude. Pak to směřuje jedině k nevěře anebo k velikému trápení a odříkání.
Mne pomohlo setkani po letech. Totalne se mi zhnusij. Chtel milenku, obcas sex, a hlavne aby manzelka nic nevedela
Zkus si svého manžela představit jako cizího chlapa. I mu to třeba navrhni, že si „zahrajete“ na cizí a půjdete spolu na rande, které může - a nemusí - skončit v posteli. Že se oba budete chovat jako cizinci, kteří se teprve poznávají. Láska tam je, ale potřebuje impuls, aby přebila to pobláznění do ex.
Taky tohle znám. Akorát že já kontaktovala svého ex v době (chodili jsme spolu něco přes rok ještě v -nácti), kdy manželství bylo v krizi. Taky jsem se mohla po prvním dítěti rozhodnout pro rozvod a zkusit to s ním, ale neudělala jsem to. Bála jsem se a ex mě v tom ani nikdy nepodporoval. Pomohl mi vyhrabat se z osobní krize a pak mě nechal jít. a já jeho. Měl další známosti, já další dítě s mužem..ale manželství dál v krizi, kterou se bohužel povedlo zvládnout jen zdánlivě. U nás taková idylka jako u vás nebyla. Měli jsme problémy i bez narušení expřítelem. Poradna nepomohla, rozešli jsme se. Dneska jsme rozvedení a s expřítelem rok a půl zae chodím a plánujeme společnou budoucnost. Nadávám si, že jsem to neutla už tehdy, že jsem věřila že manželství má šanci. Ale mám aspoň druhé krásné dítě a jistotu, že s manželem by to opravdu dál nešlo. Zklamal ve všem co mohl, pořád jen stresy, na děti sama a o sex neměl zájem. Pokud bych měla manžela tak ráda jako ty svého a vztah nám klapal, netroufla bych si riskovat návrat k ex. Navíc pokud někoho má. Je to těžké, možná by pomohl odborník. Vyřešit to v sobě. Byla by škoda zacyklit se v minulosti a přijít o přítomnost a budoucnost, která může být krásná. S manželem a dětmi.
K.