Jak přestat prudit dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
21.6.18 00:07
@Lenka_Hal píše:
Ja neprudim, nekdy si az nad nasledky reknu, kam jsem dala hlavu, ze jsem to dovolila, ale to je uz stejne pozde, no, co uz, hlavne kdyz si deti uziji. Prudi u nas tatinek…zrovna vcera syn prisel s tim, ze vitaminy nebudeme regulerne vkladat do ust, ale budeme si je navzajem hazet do pusy, trefovat se…ja se toho hned chytla, byla sranda, ale tatinek zase brblal… :roll: :lol:

Tak ted jsem si v duchu rekla - tohle by mi navadilo. A pak jsem si uvedomila, ze mozna, ze by mi zo vadilo :zed: Ty jo, jdu se nad sebou vazne zamyslet a od zitra snizuji pruzeni o minimalne 50 procent :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
21.6.18 00:47
@Limi123 píše:
Tak ted jsem si v duchu rekla - tohle by mi navadilo. A pak jsem si uvedomila, ze mozna, ze by mi zo vadilo :zed: Ty jo, jdu se nad sebou vazne zamyslet a od zitra snizuji pruzeni o minimalne 50 procent :mrgreen:

Jo jo, včera jsem synovi vynadala kvůli tomu, že si vyndal žvýkačku do ruky a chodil s ní po bytě, a pak jsem si vzpomněla na sebe v dětství, jak schovaná za garáží lížu ze špinavé ruky Vitacit a pak utírám ruku do kalhot, no bylo mi ho až líto a šla jsem s ním postavit nejvyšší věž z lega na světě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.6.18 00:58

Ja jsem nekde mezi…treba bordel z tvurcich aktivit se snazim moc neresit, ale asi casto vidim nebezpeci i tam, kde moc neni, takze mozna diteti obcas „branim“ v objevovani a zkouseni nekterych veci. No a plus samozrejme, mama je casto na udrzbu, vetsi sranda je s tatou (ten je rozhodne odvaznejsi i „hravejsi,“ jen ja musim obcas odejit, abych to nevidela :lol: ) Ale jako zase manzel pak bez kecu uklidi nebo fouka „zraneni“, ktere z toho vznikaji. Co fakt zasahuji je, pokud mi prijde, ze vymysli neco, co muze druhemu ublizit. Treba u toho foukani kulicek bych trvala na tom, ze nesmi mirit na lidi, jen do volneho prostoru (a z praktickeho hlediska ne tam, kde mame koberce, v kuchyni a obyvaku na dlazbu/podlahu) klidne. Proste tak nejak s rozumem…ale jo, nekdy tu zabavu kazim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
21.6.18 04:46

Tak já mám asi opačný problém, že dítěti dovolím v rámci jeho rozvoje věci až moc, ale jen pokud mu to něco přináší. Takže nemám problém, když 10 měsíční mincí vyndá celou skříň oblečení, protože trénuje stabilitu, koordinaci rukou apod.,když dvouleté dítě vyndá stejnou skříň a věci si na sebe obléká, protože se tím učí samoobsluze, ale pokud by to dvouleté dítě tu skříň jen vyházelo a šlo pryč jako to 10 měsíční, tak to bych již zasáhla. Neokrikuji za kamínky, písek, klacík v puse, protože bych nedelala nic jiného, jen dítěti říkám, že já bych si to do pusy nedala, že by mne to bylo nepříjemné. Ale říkám si, zda nejsem benevolentní až moc. Co zakazuji jsou činnosti, při kterých se něco ničí, někomu ubližuje a tak. V podstatě se snažím řídit pravidlem, že co nesmí dítě jednou, nesmí nikdy a naopak co jednou smí, smí pokaždé. Takže o těch zákazech musím být přesvědčena, ne aby záležely na mě aktuální náladě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
21.6.18 06:13

Ja to mam přesně obracene. Dovolím prakticky vsechno, často se přidám, a az pak řeším nasledky…no nebudu lhát, někdy se pak tlucu do hlavy, co jsme to zas vyvedli. Ale hrozne me bavi ten dětskej svět, ta bezprostřednost, žádné ,,coby kdyby”…Proste tady a ted, sponntanost a legrace. Uklidit se da fakt vsechno…a plastelína se kdyztak pořídí nova… :hug:

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
21.6.18 06:14

@Cuddy pod to bych se podepsala. Skvělý přístup :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21.6.18 06:20

Ja se teda musim priznat, ze se obcas necham unest s ditetem a blbnu jako mala, ale potom se taky proklinam kdyz to musim uklizet :lol: Pak ale staci kdyz prijedeme k me mamce a ta nasadi svuj vychovny pristup, kdy koriguje a usmernuje uplne vsechno co dcera udela a ja si vzdycky rikam, ze nikdy nesmim a nechci byt takhle pruderni :mrgreen: takze potom zase blbnem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.6.18 06:48

Já prudím často. Nějaké hranice byt musí a zrovna plivani modeliny mi prijde nechutné - byt brckem. Stejne jako házení si vitamínu do pusy - s jídlem se nehraje. Tečka. O takových věcech nediskutuji. Kluci vědí, ze blbosti mohou dělat venku. Doma ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.6.18 07:49

Dcera 5let porad neco vyrabi,vystrihuje,lepi,dela pokusy a octem,vodou atd. Nechavam je,kdyz delaji bordel venku a uklidi si to po sobe. Tuhle byli se synem hodinu v klidu na pisku. Vyplencali lahev tekuteho mydla,pry myli auta. Cert vem mydlo a bordel,kdyz to bylo venku.

Doma s uklidem prudim vic,ale jinak je nechavam tvorit. Kolik uz zmarnili kostkovych mydel ve vane na pokusy,bych nespocitala

• Citovat
  • Upravit
8506
21.6.18 08:10
@Ariadne píše:
Dcera 5let porad neco vyrabi,vystrihuje,lepi,dela pokusy a octem,vodou atd. Nechavam je,kdyz delaji bordel venku a uklidi si to po sobe. Tuhle byli se synem hodinu v klidu na pisku. Vyplencali lahev tekuteho mydla,pry myli auta. Cert vem mydlo a bordel,kdyz to bylo venku.Doma s uklidem prudim vic,ale jinak je nechavam tvorit. Kolik uz zmarnili kostkovych mydel ve vane na pokusy,bych nespocitala

Na pokusy? Mame doma zbytecne zasoby mydla, nechame se radi inspirovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
21.6.18 08:42

@Limi123 Já to mám někdy podle nálady, ale dost často přemýšlím hodně dopředu - což tatínek neumí :D - nad tím, jak to dítě ovlivní jinde, kde to může udělat/říct jinde a nebude se to hodit.
Srandu s děckama umím udělat, ale má to své meze. A děti snad umí už rozlišovat, co se kde hodí a co ne. Aspoň ty starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
21.6.18 09:37

Mám to podobné. Jako necháváme ji dělat víceméně co chce, ale blbnout s ní neumím, to umí táta. Mě třeba hrozně nebaví si hrát s barbinama 8) ale taky si prostě přijdu, že já jsem ten zlý policajt, muž ji vychází ve všem vstříc aby byl klid, když se jí nechce domu tak je s ní venku třeba do devíti :roll: tuhle jsem je musela volat z půl desátý z návštěvy u kamaráda z hřiště, protože on nechtěl aby brečela když půjdou domu, ale že už jde hostitel spát jim bylo úplně jedno :lol: nepořádek mi tak nějak nevadí, to se uklidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.6.18 11:13
@pikola píše:
Mám to podobné. Jako necháváme ji dělat víceméně co chce, ale blbnout s ní neumím, to umí táta. Mě třeba hrozně nebaví si hrát s barbinama 8) ale taky si prostě přijdu, že já jsem ten zlý policajt, muž ji vychází ve všem vstříc aby byl klid, když se jí nechce domu tak je s ní venku třeba do devíti :roll: tuhle jsem je musela volat z půl desátý z návštěvy u kamaráda z hřiště, protože on nechtěl aby brečela když půjdou domu, ale že už jde hostitel spát jim bylo úplně jedno :lol: nepořádek mi tak nějak nevadí, to se uklidí

„SE“ jo? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35792
21.6.18 11:14
@Ariadne píše:
„SE“ jo? :mrgreen:

Většinou to nevydrží a uklidí manžel :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.6.18 11:14
@Limi123 píše:
Na pokusy? Mame doma zbytecne zasoby mydla, nechame se radi inspirovat…

Na streamy v sekci pohadek jsou PokusiQ. Tam toho je dost,ale jim staci mydlo rozebrat,rozpustit s cimkoli a matlat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML