Jak převedu obrázek do wordu?

17013
2.11.12 07:11

Jak převedu obrázek do wordu?

Pomoc, jak převedu obrázek do wordu? jde to nějak? Když oskenuju dokument na tiskárně, do pc se mi uloží jako obrázek. Ale já potřebuji k tomu oskenovanému dopsat několik vět, tak jak? Do obrázku nic nedopíšu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Naty91
2.11.12 07:14

Stačí přetáhnout soubor (obrázek) ze složky do otevřeného dokumentu ve wordu.

• Citovat
  • Upravit
38179
2.11.12 07:16

Ve Wordu klikneš na Vložit - Obrázek - Ze souboru a pak si jen najdeš ten obrázek v počítači. On se ti vloží na stránku a kolem můžeš psát co potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.12 07:17

To jí moc nepomůže, psát do toho stejně nepůjde. Bude to obrázek vložený do wordu :nevim:

Aby z toho byl normální textový soubor, to asi jen tak jednoduše nepůjde, možná jsou nějaké šílené programy, co to umí, ale žádný neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naty91
2.11.12 07:22

Proč nepomůže? Chce k oskenovanému napsat pár vět, tak je napíše po/nad obrázek. Kdyby to chtěla psát do, tak by se jí to tam asi stejně moc nevlezlo. Pokud je to jinak, tak asi špatně položila otázku a já to špatně pochopila, nevim ;-) Pokud chcete ale teda psát do obrázku, tak na to stačí i obyč. malování.

• Citovat
  • Upravit
35029
2.11.12 07:23

A ty skenuješ dokument a chceš ho jako „nastavit“ a nebo jen obrázek, který chceš popsat? K první možnosti jsem kdysi používala OCR (tuším, že se to tak jmenovalo), dokázalo to rozluštit text a ten pak byl ve wordu přímo jako „text“, jen se to muselo překontrolovat a opravi, občas některá slova „přečetl“ špatně.. a jestli tu druhou možnost, tak to už radily holky nahoře, popř. jestli potřebuješ dopsat něco jako do obrázku, tak v malování to také jde… jde o to, co přesně potřebuješ :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
2.11.12 07:26

Matne si vzpominam, ze v praci slo pri skenovani nastavit skenovat jako text. Bylo to potom v pdf, ktere se ale dalo editovat. Ovsem asi zalezi na programu i scaneru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
2.11.12 07:26

Můžeš psát buď okolo obrázku nebo dát text i přes něj. Stačí když zvolíš ve variantách obtékání textu- před textem Nebo jestli je to jen něco maličkýho, dá se to napsat i jako titulek a vložit pod nebo nad obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.11.12 07:49

No jo, tak to přetáhnutí nic neřeší, potřebuji to co mám oskenované upravit. Oskenovaný dokument a v něm opravit několik vět… Tak nevím jak na to. V tom malování to ale asi půjde, jen jsem chtěla něco jednodušího :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
2.11.12 07:52

Jestli to není formulář, ale prostý text, tak bych to radši přepsala. To malování je taky šance, ale bude to asi dost na dlouho a možná bude vidět rozdíl mezi původním a novým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.11.12 07:55
@janine24 píše:
Jestli to není formulář, ale prostý text, tak bych to radši přepsala. To malování je taky šance, ale bude to asi dost na dlouho a možná bude vidět rozdíl mezi původním a novým.

Formulář ne, ale je to jakoby formulář, je to loni vyrobené přání, přepsat to nejde, je v tom různě malováno a tak. Tak jsem chtěla jenom v něm smazat a napsat nové věty :think: Takže je to jako furmulář, potřebuji aby tam hodně zůstalo a aby šlo přepsat jen něco a nebylo to poznat a vypadalo to jako předtím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
2.11.12 08:05

@monika32 a nebylo by lepší tu úpravu udělat ještě před scanem? Vzít ten původní, zabělit to, co tam nechceš, vedle si napsat to nové, zvlášt vytisknout a vložit a vlepit to fyzicky do původního? V malování by sis pak třeba jen vygumovala ty drobnosti z přechodu a bylo by to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.11.12 08:08
@janine24 píše:
@monika32 a nebylo by lepší tu úpravu udělat ještě před scanem? Vzít ten původní, zabělit to, co tam nechceš, vedle si napsat to nové, zvlášt vytisknout a vložit a vlepit to fyzicky do původního? V malování by sis pak třeba jen vygumovala ty drobnosti z přechodu a bylo by to.
:think: Hm to by šlo zkusit :palec: Díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová