Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím Vás. Mám dotaz ohledně ukončení smlouvy s jedním operátorem, přechod k druhému a s tím souvisejícím převodem telefoního čísla. Připadám si totiž, jakoby si ze mě už dělali legraci.
Cca za 8 dní mi končí smlouva u O2 a já chci přejít k T-mobile, s nímž jsem už v pondělí podepsala smlouvu a kód pro přenos čísla pro O2 s tím, že to tam mám co nejdříve donést (protože pak trvá i 14 dní, než se O2 čísla vzdá), nejpozději však do 10ti dnů. Tak si tak dnes jdu na pobočku 02 s tím, že to tam konečně ukončím a 02 paní mi strašně ztrápeně říká, že ten kód si ode mně ještě nevezme, že musím přijít až v den ukončení smlouvy, jinak bych platila pokutu za předčasné ukončení smlouvy…To je opravdu běžný postup, nebo ze mě jen dělala vola??? Navíc díky tomu pak nestihnu tu 10ti denní lhůtu, kterou mi poskytl nový operátor a budu si muset jít pro nový kód…Nebo budu muset podepisovat celou smlouvu? Mám pořád tak nějak pocit, že si ze mě někdo udělal dobrej den ![]()
Prevod jsem jeste nedelala, ale vim ze pokud by jsi to ukoncila jen o 1 den opravdu tam sankce je a to 2500 radim vyckat do dne ukonceni a pak zazadat o novy kod..
No na O2 jsou děsný č..ci, to teda jo
Já dělala před rokem ten přenos čísla, ale z rámcový smlouvy od zaměstnavatele, takže tam jsem platila u O2 400,– prý za přenos. T mobil nic nechtěl. Mno možná to byla pokuta za ukončení, kdo ví. V tomhle ti teda neporadím. Moje zkušenost je, že každej zaměstnanec na pobočce tvrdí něco jiného a navrch se zeptá, jestli od nich nechci náááhodou internet nebo co to tenkrát nabízeli.
Hele, ještě bych zavolala na O2 infolinku a nechala si to vysvětlit ještě jednou.
Ahoj, ja toto budu budu take resit, bohuzel az v cervnu ![]()
A ano, kod si od tebe vezmou az v den ukonceni smlouvy, nebot jinak platis sankce za predcasne ukonceni.Ted presne nevim tu castku, ale vim, ze je to nekolik stovek korun za kazdy nedodrzeny mesic, ci den. Proste silena palka, ktera se nikomu samozrejme nevyplati. A pan u O2 mi take sveril jednu duolezitou informaci. Pokud neukoncis smlouvu do 10dnu od skonceni stavajici smlouvy, tak se ti automaticky prodluzuje na 2 roky.Pro me to byl dost sok…
Děkuji za reakce… začíná mi z toho běhat mráz po zádech. Deset dní od vypršení smlouvy? Tak o tom nemám vůbec tušení.
U O2 už ví, že odcházím, dokonce mi volala paní z toho jejich ukecávacího oddělení a snažila se mě zahltit milionem informací a neodolatelných nabídek, což se jí nepodařilo. Ale o tomto mi nikdo neřekl, a to jsem se už na info lince ptala, jak to mám udělat. Samozřejmě mi asi řekli pěkné bludy…Žádné písemné vypovězení jsem jim ještě nedala, brala jsem to v rámci toho přesunu čísla a neprodloužení smlouvy…Začínám mít pěkný vztek…
@Solvejg píše:
Děkuji za reakce… začíná mi z toho běhat mráz po zádech. Deset dní od vypršení smlouvy? Tak o tom nemám vůbec tušení.U O2 už ví, že odcházím, dokonce mi volala paní z toho jejich ukecávacího oddělení a snažila se mě zahltit milionem informací a neodolatelných nabídek, což se jí nepodařilo. Ale o tomto mi nikdo neřekl, a to jsem se už na info lince ptala, jak to mám udělat. Samozřejmě mi asi řekli pěkné bludy…Žádné písemné vypovězení jsem jim ještě nedala, brala jsem to v rámci toho přesunu čísla a neprodloužení smlouvy…Začínám mít pěkný vztek…
Je to v obchodnich podminkach, ktere samozrejme nikdo necte. Nicmene pan na prepazce byl na tolik slusny, ze me na to upozornil, ze az v cervnu budu chtit koncit, at si na to dam pozor.
Jo mela jsem to stejne, platila jsem pokutu 250 kc za mesic, takze 2500, ale stejne se vyplatilo ![]()
Tak jsem se ještě dnes byla na kyslících zeptat, jak je to s tím ukončením smlouvy. Ptala jsem se ve dvou O2 pobočkách, protože už jim nějak nevěřím…no na obou říkali, že ten kód přijmou až dnem vypršení smlouvy a když chci číslo převést k jinému operátorovi, tak žádnou výpověď dopředu nepodávám (jen kdybych chtěla číslo úplně zrušit)…to až ten poslední den cosik podepíšu) Tak snad to tak opravdu je, jinak bych musela mít dva puašály
![]()
Nyní v rodině přecházíme pod rámcovou smlouvu k T-mobile. Celkem 7 lidí. Jediný, kdo má problém, je O2. Mám s nimi smlouvu na dobu neurčitou, ale pořád mi tvrdí, že je dvouměsíční výpovědní lhůta. Stojím si za svým a chci přenos čísla do 10 dnů, jak mám nárok. Bohužel zatím to vypadá bledě. Takže uvidíme. Každopádně se chci zeptat, zda v noci v den přenosu musím mít mobil s původní kartou zapnutý? Nebo mám mít vloženu novou kartu? Díky za info.
@ddddenisaaa píše:
Nyní v rodině přecházíme pod rámcovou smlouvu k T-mobile. Celkem 7 lidí. Jediný, kdo má problém, je O2. Mám s nimi smlouvu na dobu neurčitou, ale pořád mi tvrdí, že je dvouměsíční výpovědní lhůta. Stojím si za svým a chci přenos čísla do 10 dnů, jak mám nárok. Bohužel zatím to vypadá bledě. Takže uvidíme. Každopádně se chci zeptat, zda v noci v den přenosu musím mít mobil s původní kartou zapnutý? Nebo mám mít vloženu novou kartu? Díky za info.
O2 nechtějí poustet. Já měla v telefonů novou sim. Jinak přenesení trvalo cca 10 dnů
T-mobil je stejna svolosc pakaz no jak to nazvat proc ji odesli odklonili z USA asi i kdyz i kdyz to nedela tak okate jako O2. O2 jeji administratori delaji bez skruptuli investistigaci personalnich PC mam zaznam ze sveho firewalu co ma nejaky zparchantely hosmaster O2 vytezovat muj pocitac ze. T-mobil puvodne Radiomobil se etebloval pripravna faze na MV CR 1995 v budove tusim ekonomicke sekce MV CR na Zizkove Praha kdo asi ze. V roce 2003 jsem byvale manzelce tehdy jeste manzelce predal predplacenou SIM s tim ze si prevede smlouvu na svou osobu bezne falsuje muj podpis zjisti jsem v dokumentaci napr. na rejstrikovem soude. Misto toho za soucinosti s T-mobil pacha dluhy a podvody odposlech me osoby protikorupcni policie minimalne v 2007 na T-mobil cislo dobijeci SIM. V roce 2007 mam potvrzenou vypoved predplacene SIM ze znackove prodejny T-mobil Na narodni v Praze. Obdrzel jsem predzalobni upominku T-mobil na pakatel asi 38000 kacek jeste ze nechteji zlocinci z T-mobil de fakto organizovana skupina eura hezky den. ![]()
Ahoj prosím vás chci přejít k O2 od T-Mobilu na předplacenou kartu, dnes sem zašel do nejbližší O2 prodejny a tam mi řekli že si musím koupit kartu která stojí 401-,KČ a mít ČVOP tak sem volal na tu jejich linku a tam mi operátorka řekla že ta karta stojí 99-,KČ a není tam kredit tak sem se na tu prodejnu vrátil a zase mi řekli že karta stojí 401-,KČ, tak sem pak napsal na jejich facebook a tam mi odepsali že karta nestojí 401 ani 99 ale pouze 1-,KČ na kartě nemá být kredit a přenos si mám sám udělat přes sms tak sem potřetí
, opět šel na tu samou prodejnu a tam zase opět mi řekli že to tak není že karta sice stojí 1-,KČ ale musí se na tu kartu dobít 400-,KČ kredit jinak že ten přenos nejde udělat opět sem psal na jejich fb a tam mi odepsali že mám jít na jinou prodejnu ale že i na téhle prodejně tu kartu mají a kredit si dobíjet nemusím, já nevím ale nechci znovu zbytečně chodit do prodejny aby mi tam kecali nesmysli, tak se vás ptám jestli někdo z vás má s touhle kravinou zkušenost?, docela si ten přechod začínám i rozmýšlet jestli i po 4. mi budou kecat zase blbosti tak je už asi někam pošlu
díky moc.
@Jan19 píše:
Ahoj prosím vás chci přejít k O2 od T-Mobilu na předplacenou kartu, dnes sem zašel do nejbližší O2 prodejny a tam mi řekli že si musím koupit kartu která stojí 401-,KČ a mít ČVOP tak sem volal na tu jejich linku a tam mi operátorka řekla že ta karta stojí 99-,KČ a není tam kredit tak sem se na tu prodejnu vrátil a zase mi řekli že karta stojí 401-,KČ, tak sem pak napsal na jejich facebook a tam mi odepsali že karta nestojí 401 ani 99 ale pouze 1-,KČ na kartě nemá být kredit a přenos si mám sám udělat přes sms tak sem potřetí, opět šel na tu samou prodejnu a tam zase opět mi řekli že to tak není že karta sice stojí 1-,KČ ale musí se na tu kartu dobít 400-,KČ kredit jinak že ten přenos nejde udělat opět sem psal na jejich fb a tam mi odepsali že mám jít na jinou prodejnu ale že i na téhle prodejně tu kartu mají a kredit si dobíjet nemusím, já nevím ale nechci znovu zbytečně chodit do prodejny aby mi tam kecali nesmysli, tak se vás ptám jestli někdo z vás má s touhle kravinou zkušenost?, docela si ten přechod začínám i rozmýšlet jestli i po 4. mi budou kecat zase blbosti tak je už asi někam pošlu
díky moc.
Sim karta stojí 1-,KČ, sama jí mám normálně by ti jí měli v O2 vydat bez kreditu, pokud máš ČVOP? tak ti ten přenos udělají normálně na prodejně, pokud ho nemáš dají ti jen kartu za tu zaplatíš korunu a pak si pošleš zdarma sms ve tvaru: Prenos cvop telefonní číslo které chceš přenášet napřiklad: Prenos cvop 603 603 603 a odešleš to na číslo 999 111, jinak ještě dodám že tu sms si musíš poslat z té karty co sis koupil v O2, takže tu kartu musíš normálně vložit do telefonu a poslat to s toho, já od O2 asi odejdu poslední dobou začali dělat potíže hlavně když na mě chtěli udělat podvod s paušálem aspon že už to mám z krku pokud by ze sim kartou dělali stejně problémy napiš normálně na O2 at do té prodejny zavolají a oni ti tu kartu pak dají nemlžou tě nutit aby sis nabil kredit za 400 a ten přenos normálně jde udělat i bez kreditu ![]()