Jak probíhá dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12868
29.9.11 21:33
Lucyus12 píše:
Tak to taky čučím 8-o Aby případně měli jednou moje děti dluhy po dědečkovi, protože já se jich zřeknu 8-o To jsem fakt netušila…

Ježiši, nic takového nikdo nenapsal

1. dluhy se dědí do výše nabytého dědictví
  2. odmítnutí dědictví se udělá prostřednictvím soudu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
29.9.11 21:34

Jo takže když já odmítnu, tak to přejde na děti, a pak musím ještě k soudu jo? já myslela že dojdu k notáři on řekne bla bla, já taky a jdu :nevim: to mám radost teda :zed:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
29.9.11 21:36

Děkuji za odpověď, než dopíšu už je to vysvětleno :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.11 21:36

No tak to doufám, že žádný dluhy neměl. :zed: Ještě soud, to by mě teda vážně potěšilo. :roll:

• Citovat
  • Upravit
15326
29.9.11 21:37
Anonymní píše:
No tak to doufám, že žádný dluhy neměl. :zed: Ještě soud, to by mě teda vážně potěšilo. :roll:

Přečti si, co jsem psala na konci první stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.11 21:39
makina píše:
Anonymní píše:
No tak to doufám, že žádný dluhy neměl. :zed: Ještě soud, to by mě teda vážně potěšilo. :roll:
Přečti si, co jsem psala na konci první stránky.

Už jsem si to přečetla. :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3337
30.9.11 09:38
mag píše:
Lucyus12 píše:
Tak to taky čučím 8-o Aby případně měli jednou moje děti dluhy po dědečkovi, protože já se jich zřeknu 8-o To jsem fakt netušila…

Ježiši, nic takového nikdo nenapsal

1. dluhy se dědí do výše nabytého dědictví
  2. odmítnutí dědictví se udělá prostřednictvím soudu

No já jsem nějaká opožděná :oops: :oops: :oops: Než mi to dojde, tak tu rozpoutám dohady :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxxxxxxxxx
15.11.11 18:27

dedictvi a dluhy

ahojky.zemrel mi otec.nechal tady po sobe 5 deti.nikdo dedictvi nechtel,3 z deti se ho zrekli.matka meho otce si prala at se toho nezrikame.v dedictvi byl majetek v hodnote 92.000 ale dluh 250.000.+pojistky na 300.000.pojistka se delila mezi vsech 5 deti,pry se nevztahuje na dedictvi.mabi mi rekla ze ja a sestra nic platit nebudeme,ze to zaplati za nas.pry se ze zakona plati pouze dluh ve výši majetku,ale dnes po nas chteli veritele celich 250.000,muzu vam rict ze jsem na nervy,jsem samozivitelka na matersky se 2 malima detma.poradi mi nekdo jak to doopravdy je?jestli budu platit celych 250.000 nebo jen 92.000 coz je vyse zdedeneho majetku?

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
15.11.11 18:41
xxxxxxxxxx píše:
ahojky.zemrel mi otec.nechal tady po sobe 5 deti.nikdo dedictvi nechtel,3 z deti se ho zrekli.matka meho otce si prala at se toho nezrikame.v dedictvi byl majetek v hodnote 92.000 ale dluh 250.000.+pojistky na 300.000.pojistka se delila mezi vsech 5 deti,pry se nevztahuje na dedictvi.mabi mi rekla ze ja a sestra nic platit nebudeme,ze to zaplati za nas.pry se ze zakona plati pouze dluh ve výši majetku,ale dnes po nas chteli veritele celich 250.000,muzu vam rict ze jsem na nervy,jsem samozivitelka na matersky se 2 malima detma.poradi mi nekdo jak to doopravdy je?jestli budu platit celych 250.000 nebo jen 92.000 coz je vyse zdedeneho majetku?

Věřitelé po tobě nic chtít nemůžou, musí své pohledávky přihlásit do dědického řízení, jenom to zkouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxxxxxxxxx
15.11.11 19:02

no dedicke rireni uz probehlo,ale notarka a byvala soudkyne rekly ze se to prave plati jen do výše majetku coz sporitelna popíra.ja nevim co mam delat kdyz budu muset zaplatit tech 250.000 :zed:

• Citovat
  • Upravit
1078
15.11.11 19:51

dluhy se dědí pouze do výše zděděného majetku, nic neplaťte a obraťte se na tu notářku, která vyřizovala dědické řízení
Dědictví je souhrn majetku i dluhů a na dědice přechází vždy společně. Dle § 470 občanského zákoníku dědic odpovídá do výše ceny nabytého dědictví za přiměřené náklady spojené s pohřbem zůstavitele a za zůstavitelovy dluhy, které na něj přešly zůstavitelovou smrtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxxxxxxxxx
15.11.11 20:28

moc dekuji,koukam ze tady jsou lepsi pratele nez mam v profilech.jsem moc rada za kazdou radu ci odpoved Jana :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.19 16:20

Ahojte,
nevíte jak to je když zdědí část nemovitosti nezletilé děti?
Manžel zemřel a měli jsme spolu byt na hypotéku. Takže jeho polovina bude moje moje a dětí. Když budu chtít prodat budu rozhodovat i za děti? Navíc když je tam dluh v podobě hypotéky…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová