Jak prodat autovrak v depozitu?

914
11.1.14 20:55

Jak prodat autovrak v depozitu?

Dobrý večer, prosím o radu (možná spíš otázka na Vaše muže :)) Máme auto, které je nepojízdné a dali jsme ho do depozitu. Nyní se našel kupec. Stačí napsat kupní smlouvu a hotovo, nebo je třeba auto opět přihlásit a pak zaevidovat na nového majitele? Nebo stačí donést na dopravní inspektorát pouze snmlouvu o prodeji :think:

Moc děkuji za případnou pomoc. Kupec přijede už ráno a tak to musím přes noc sesmolit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
11.1.14 20:58

Já si tedy myslím, že je třeba auto vytáhnout z depozitu aby bylo možné ho odhlásit a poté přehlásit na nového majitele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.1.14 21:06

Tak oprava… Teď jsem mluvila s manželem…

To auto má technickou?

Jinak auto co je v depozitu prodat lze, ale je třeba napsat plnou moc na změny v evidenci vozidla na toho kupující aby s tím mohl manipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
11.1.14 21:08

Není potřeba vytahovat z depozita, kupovali jsme a taky byly doklady v depozitu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
11.1.14 21:10

@MarB Kupní smlouvu a plnou moc, pokud to už víc nechceš řešit. Jo a bacha na to, tu plnou moc to chce formulovat obecně, aby na ní bylo možno provést jakoukoliv změnu v evidenci vozidel. Druhá možnost je odhlásit to auto na nového majitele, to jde i v depozitu a pak netřeba ta plná moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
11.1.14 21:11
@werunkaw123 píše:
Tak oprava… Teď jsem mluvila s manželem…

To auto má technickou?

Jinak auto co je v depozitu prodat lze, ale je třeba napsat plnou moc na změny v evidenci vozidla na toho kupující aby s tím mohl manipulovat.

Teď bych nerada kecala ale kupovala jsem auto před měsícem (ne v depozitu ale normálně pojízdné) a plná moc platí pouze pokud bude auto spadat pod stejný MÚ jako spadá nyní. Dostala jsme plnou moc na manipulaci s vozidlem (odhlášení) a na úřadě jim to nestačilo - pouze pokud by byl bývalý majitel ze stejného města :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.1.14 21:13

Zrovna mi to tady chlap vysvětluje a ona to teda zrovna žádná sranda prodávat takhle auto… Záleží zda to auto si kupující kupuje na ježdění nebo třeba na náhradní díly, jelikož auto bez technické se nedá vytáhnout z depozitu a tím pádem se nedá ani přepsat… Z čehož vyplývá, že prodat se dá, ale stále bude vedené na zakladatelku a ona bude muset platit depozitiv, kde se jí po cca 5 letech ozvou a budou chtít vyjádření a ona bude na mrtvém bodě.. Nebude moci papíry zrušit jelikož nebude mít auto, které by musela nechat ekologicky zlikvidovat…

Beru teda tu horší variantu když píše, že je to autovrak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.1.14 21:16

@Almira-Alm Mám vzkázat, že je to blbost :mrgreen: Chlap kupoval auto z Trutnova a Domažlic a normálně to šlo ;) a prej když jsou rozumní tak jim stačí jen kupní smlouva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
11.1.14 21:20

@werunkaw123 to auto naštěstí má technickou udělanou a to docela čerstvě. Koupili jsme ho pro syna a on ho minulý týden zrušil :pocitac: A teď ho prodáváme na náhradní díly… @j.a.n.i1 takže bych ho mohla zítra prodat na kupní smlouvu a v týdnu dojít přehlásit na nového majitele? @Almira-Alm jo to je asi fakt, je potřeba, aby byl ze stejného kraje s tou plnou mocí :think: Tak a teď jsem z toho jelen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
11.1.14 21:20

@werunkaw123 Hmm.. Tak je ale potřeba na to nespoléhat na 100%. Já kupovala auto v Neratovicích a hlásila v Havlíčkově Brodě a měla jsme plnou moc a kupní smluvu a i přes naléhání mě poslali pryč, že takhle to nefunguje a šlo by to jen kdyby byli bývalí majitelé taky z HB. Musela jsme odeslat TP do Neratovit, tam to odhlásili a dovezli zpět :roll: Takže teoreticky to jde ale ne všude jsou toho schopní :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
11.1.14 21:21

@ježibaba123 a jak jste pak postupovali s přihlášením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.1.14 21:24

@MarB Tak pokud má technickou tak je to prý dobrý.. akorát nový majitel si musí to auto na podvale tedy odvézt na evidenčku aby ho mohl přespsat na sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
11.1.14 21:25

@Almira-Alm to je tedy fakt divné :nevim: manžel koupí do roka pár aut z celé čr a nikdy s tím u nás v Lbc neměli problém… ani s kupní smlouvou ani s plnou mocí, normálně se vše bez problémů převedlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
11.1.14 21:26

@Almira-Alm Tak to je samozřejmé, že se to odhlášení musí udělat v místě bydliště toho původního majitele, ale klidně si to na tu plnou může udělat ten nový majitel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
11.1.14 21:27

@werunkaw123 Bez předchozího odhlášení starého majitele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák