Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Hm, díky, tudíž poprosím o smazání diskuze.-)
Proč? Pěkný domek, ale brala bych ho spíš k rekreaci (bez vodovodu)
@blecha72 díky, ale moc o publicitu nějak nestojíme
. Je tady krásný bydlení. Fakt klid, ticho. Příjemní sousedi. Manžel těžce souhlasil, že bychom teda šli někam jinam, ale kvůli práci by kývl. Tak jsem zvědavá, jak dopadneme.
Predali sme si dom sami. Dali sme regulárny inzerat na sreality.cz zaplatili 4 300, - na mesiac. Chce to dobre fotky a pekne,, rozprávanie "k inzerátu. Dum bol v hodnote niekoľkých miliónov, spise tá drahšie skupina, ale 2 mesice a bol prec. ![]()
@blecha72 píše:
Proč? Pěkný domek, ale brala bych ho spíš k rekreaci (bez vodovodu)
To záleží na vodě. Já vyrostla v domě se studnou bez vodovodu a ta vodovodní voda mi prostě nechutná. Takže jestli tam je dobrá voda, tak je to bájo.
Spíš víc lidí odradí ten nepřítomný plyn. Každýmu se nechce topit v kotli růčo. Ale domek se mi jinak mc líbí, jen jsou tam ještě potřeba nějaký úpravy a ty by právě dokázalo pokrýt těch 120.000,– za tu provizi ![]()
@RadkaCh píše:
To záleží na vodě. Já vyrostla v domě se studnou bez vodovodu a ta vodovodní voda mi prostě nechutná. Takže jestli tam je dobrá voda, tak je to bájo.
Spíš víc lidí odradí ten nepřítomný plyn. Každýmu se nechce topit v kotli růčo. Ale domek se mi jinak mc líbí, jen jsou tam ještě potřeba nějaký úpravy a ty by právě dokázalo pokrýt těch 120.000,– za tu provizi
Mně zas nechybí plyn, ale máme novostavbu s podlahovým topením na elektřinu. Ale u téhle stavby by mně to taky chybělo.
Jedinou možnost máš prodat to pod cenou. Ale záleží na mnoha faktorech. V tvém popisu postrádám hlavně velikost pozemku, lokalitu, občanskou vybavenost, dostupnost většího města a spoustu dalších věcí. 50 km do Prahy je daleko, školka, škola 5 km daleko. Jaká je dopravní dostupnost? Autobus, vlak v místě? Jak je to s lékařem, pediatrem, zubařem, poštou, obchody? Na tom všem záleží za kolik a za jak dlouho dům podáš. Pro příklad. My prodáváme dům 3+1,pozemek 2200 m2,atraktivní žádaná oblast v těsné blízkosti Prahy /okr. pha-východ/ v blízkosti D1,vlakové spojení na Prahu každých 20 minut, PID, v místě škola, školka, lékaři, pošta, několik obchůdků. Odhadní cena 4,7 milionu. Nikdy to za tu cenu neprodáme, budeme muset hodně pod cenu
Nejvyšší nabídka 4 miliony. Zatím to prodáváme sami, nechce se nák dávat realitce 400 tisíc
Zatím ![]()
@RadkaCh @blecha72 @krtek7489
Voda je z kopané studně. Před rokem byly dělané dva rozbory a voda je skoro jako kojenecká a je fakt vynikající. Studna pořád plná, min. 6 metrů.
Plyn je nad vesnicí a asi ho sem nikdy nenatáhnou. Dle slov starosty se to do tak malé vesničky nevyplatí.
Pozemek je asi 450 m2. S tím, že je to mezi dvěma budovami a za domem. Jinak je možnost dokoupit za velmi výhodnou cenu pozemek asi 1300 m2 asi za 50kč/m2. Je to ale pozemek spíše pro chovatelské účely.
Jinak je okolo spoustu přírody.
Základní občanská vybavenost je těch 5 km, kde je školka, škola, obchod, úřad, vlak. Ve vesnici jezdí autobus buď přímo do Prahy, nebo do většího města 15 km kde je většina lékařů a nemocnice.
Jinak 7 km jsou obchody jako tesco, billa, lidl a taky jsou tam nějací lékaři a ostatní obchody.
@krtek7489 Tak to je docela darda slevit až tak moc ![]()
Omlouvám se za odkaz. Podle mne je problém, že je to „chalupa“ a taky v té ceně - je dost rozdíl, jestli stojí 1,82 milionu, nebo o 10% méně.
Zkuste dát ten inzerát na bezrealitky a sreality a uvidíte. ![]()
Kadžá nemovitost má svého kupce. Jen se někdy hledá dlouho
Pokud potřebujete prodat rychle, tak vám opravdu nezbyde nic jiného, než hodně slevit z ceny. My jsme teď dům kupovali a vím, že cena, kterou si majité stanovili, byla nereálná a nikdy by ho za ni neprodali. I když dům je bezvadný, není v lokalitě, o kterou by každý stál. Oni na prodej nespěchali, spíš naopak, přesto slevit museli ![]()
Na druhou stranu, jsme prodávali byt ve stejné době, inzerát jsem dala pouze na bezrealitky.cz a zájemci se jen hrnuli. Za měsíc byl prodaný. Jenže je pravda, že je byt nový a v atraktivní lokalitě. A z ceny jsem slevila taky - protože jsem ji nadsadila. Přesně z tohoto důvodu. Lidi slyší na slovo SLEVA. Zkus cenu nadsadit a k inzerátu uvést, že při rychlém jednání jste ochotní o ceně jednat.
A řeknu ti, že jsme dům hledali více než rok, ale inzeráty, u kterých chyběly detailní fotky všech místností a podrobný popis, včetně výměr, přesný popis místa, kde dům stojí, většinou včetně č. p., jsme rovnou zavírali a nestáli ani o prohlídku.
@PetiteFillette Jojo, to je fakt, že mi byly sympatičtější inzeráty, kdy jsem z fotek úplně věděla, jak dům vlastně vypadá a jen jsem ho už chtěla vidět fyzicky. Nestála jsem o negativní překvapení. Taky jsem si u každého domu na googlu prohlížela okolí.
Tak jsem si ten inzerát taky našla. Řeknu ti pár postřehů, co mě napadlo, jako potenciálního kupce..
Všude na fotkách je moc věcí. Všechno odklidit, aby nebylo vidět. Čím víc krámů, tím menší místnost vypadá a pozbývá na „kráse“. Hračky, kola, krabice na skříních, krámy na ledničce, oknech, koupelnové potřeby. Na fotce jídelního koutu je vidět odrbaná (vlhká?) zeď. Fotky polorozpadlých chlívků, nebo co to je a neupraveného půdního prostoru - pryč. Fotka stavení, na které je vidět olupující se omítka - pryč. Naopak jsou moc hezké fotky okolního prostředí, rybník, celkový pohled na stavení.
Nepřítomnost plynu by mě osobně nevadila, ale chtěla bych slevu, abych si mohla pořídit pořádnej moderní kotel.
Když jsme hledali, tak by nás možná tento dům zajímal a asi bychom se podívat přijeli. Ale tuto cenu bychom za něj nezaplatili. Ten milion a půl už možná jo.
Ještě mě napadá, zkus si pozvat inspekci nemovitosti - já jsem za ni platila sice 12,5tis (jako kupec), ale odhadli a vyčíslili mi všechny vady, které dům má. Kdyby toto měl některý dům, ve kterém jsme se byli podívat, rozhodně by mě už jenom tím zaujal. Kdyby ses chtěla podívat, na kolik by to vyšlo vás, tady si to můžeš spočítat http://www.nemoinspekt.cz/.
Občanská vybavenost 5 km vzdálená je dost, znamená to každodenní odvoz dětí do školky, školy, kroužků…
Edit, už jsem to našla. Pořídila bych nové fotky interiéru-chybí mi tam kuchyňská linka, wc, uklidila bych vše z povrchů- působí to neuspořádaně.
Příspěvek upraven 16.09.14 v 10:46
@PetiteFillette Díky za postřehy. Ono je to dost těžké s tím focením a vyklízením
. Je nás v domě dost a manžel na něm pořád pracuje. Teď dokončuje dětský pokoj.
Na focení jsem se snažila vyklidit co šlo, ale vím, že by bylo potřeba to udělat ještě lépe.
Taky jse problém, že jedna mísnost je úplně zaskládaná našimi věcmi a poslední místnost je připravena na rekonstrukci a to mi fakt nepřišel vůbec hezký pohled.
My můžeme jít na na cenu 1,6 mil. Méně ne. To by nám zase nepokrylo naše výdaje spojené se stěhováním, placením daně za nemovist atd.
Ale tak přijde mi, že ta cena je snad adekvátní. Před 5 lety byl odhad na barák 1,7 mil. Kč. My udělali hned střechu, okna, dveře, vyměnili bojler, čerpadlo ze studně, koupili kotel. Takže min. 400 tis. jsme do něj vrazili.
A ta hospodářská budova má také novou střechu.
Ale díky moc za rady ![]()
Koupelna tam vyfocená je, ale vlastně spíš jenom vana - já bych víc ocenila fotku celého prostoru koupelny. Kuchyň si myslím, že jsem tam zahlídla jenom rožek - ta byla taky jedna z nejdůležitějších věcí, kterou jsem jako kupec chtěla u nemovitostí vidět, pravda.
Ale ty škaredé hospodářské místnosti bych tam opravdu nedávala. Stačí ten pohled na celý komplex, kupec vidí, že tam to stavení je a může si to přijít prohlídnout. Půdu taky nemusí vidět hned na poprvé..
Je pravda, že když ty fotky takto upravíš, tak nejspíš budeš mít víc zájemců, kteří se ale třebas už podruhé neozvou ![]()
@Anonymní píše:
@PetiteFillette Díky za postřehy. Ono je to dost těžké s tím focením a vyklízením. Je nás v domě dost a manžel na něm pořád pracuje. Teď dokončuje dětský pokoj.
Na focení jsem se snažila vyklidit co šlo, ale vím, že by bylo potřeba to udělat ještě lépe.
Taky jse problém, že jedna mísnost je úplně zaskládaná našimi věcmi a poslední místnost je připravena na rekonstrukci a to mi fakt nepřišel vůbec hezký pohled.
My můžeme jít na na cenu 1,6 mil. Méně ne. To by nám zase nepokrylo naše výdaje spojené se stěhováním, placením daně za nemovist atd.
Ale tak přijde mi, že ta cena je snad adekvátní. Před 5 lety byl odhad na barák 1,7 mil. Kč. My udělali hned střechu, okna, dveře, vyměnili bojler, čerpadlo ze studně, koupili kotel. Takže min. 400 tis. jsme do něj vrazili.
A ta hospodářská budova má také novou střechu.Ale díky moc za rady
Panáček a papírová krabice s nepořádkem na parapetu, papírová krabice na skříni, nějaké podložky vedle telky…