Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@martina.se díky, ale člověk asi holt nervozní, když se lidi neozývají.
je mi to jasné.. ale fakt je to bída - lidi nemají peníze, nechce se jim investovat. Pokud máš dům před rekonstrukcí, jde to vždy hůř..
já mám starý dům, v klidném místě, malinký tak akorát a prostě problém ![]()
Mohu poprosit o odkaz? Napíšu ti pár postřehů. Jinak my jsme prodávali nemovitost 14 měsíců.
My prodavali rok. Uz jsem zacala hazet flintu do zita, ze maklerka furt vodi lidi a ho… s toho. Pocit nastvani, beznadeje. Pak jsem se tak vytocila, ze sama jsrm dala inzerat letos v breznu na web bezrealitky ze realitce jsme odmitli podepsat vyhradni zastoupeni tak to slo a za dva dny se mi ozval nas kupec
.
A asi to tak chtel osud, ze on ten nas kupec u nas pry zvonil v lednu a unoru, ze barak videl na realitce a chtel se podivat, tak se vzdycky kdyz u nas zvonil nedozvonil pry jsme nebyli doma.
Az pak jak odpovedel na ten muj inzerat.
Tak zkus taky tu stranku bezrealitky.
Nas cela ta akce cely rok co na tom vsem jedeme stal tolik nervu
.
A my jsme teda bohuzel museli jit pod cenu. Nejake penize co jsme dali do rekonstrukce tam zustaly a nebylo to tisice ale statisice co jsme tam nechali
.
My prodavali stary nama rekonstruovany a sli jsme do novostavby. Kdyz jsme si spocitali kolik jeste dame do oprav stareho tak nam furt vychazelo vyhodneji slevit a jit do noveho.
I kdyz to boli, kdyz si vzpomenem kolik penez v opravach tam zustalo a kolik za to mohlo byt veci. Kdyby jsme neslevili tak neprodame.
Tak situace se má tak, že to nakonec stahujeme z realitky MM a budemem inzerovat sami, nebo dáme malé realitce u nás ve městě, která si nebere takové provize jako MM a cenově by nás to nezruinovalo. Zatím jsem to dala na bezrealitky a podobně.
Snad se někdo ozve.
A jinak mám taky strach, že do toho kupci nepůjdou, protože je na to hypotéka… Ale to má asi spousta lidí, tak nevím, jak prodávají ![]()
Tak držím palce, ať se brzy zadaří dům prodat. Já bych se na něj asi jela podívat, kdybych v té lokalitě hledala ![]()
@RadkaCh Díky
. Manžel už je na nervy. Práce ještě do prodeje domu a máme doma veselo. Snad se to brzo podaří ![]()
@Anonymní píše:
A jinak mám taky strach, že do toho kupci nepůjdou, protože je na to hypotéka… Ale to má asi spousta lidí, tak nevím, jak prodávají
My jsme si vzali uver sebou na novy dum, jen se zmenila zastava.
Sice to trvalo, odhady atd.ale slo to ze my nechteli prijit o puvodni uver.
Jen jsme ho pretahli a budeme refinancovat.
Taky jsme sli nakonec bez realitky, ale najali jsme si poradkyni, ktera rozumi tady tem vecem okolo prodeje, koupi, nejde o rohlik za 3,– takze jsme radeji nekoho nasli i kdyz sami to resime aby nam smlouvy chystala a kontrolovala, aby jsme se nekde neupsali necemu.
@Kelsey A kupujícímu nevadilo, že to tak trvalo? My právě bychom chtěli udělat to samé. Nechceme přijít o to, co jsme už zaplatili a ještě platit pokutu.
Napíšeš mi postup, jak jste to dělali Vy?
A odhad se dělá až na ten nový dům, kam chcete změnit zástavu, nebo ne? Na ten původní jsem myslela, že vychází z toho, kdy se hypotéka brala.
Děkuji za odpověď ![]()
A nešlo by si hypošku navýšit, koupit druhý dům, zastavit i druhou nemovitost a pak hypo umořit z prodeje starého domu? Samozřejmě do té doby byste platili o dost vyšší splátky. My jsme to takhle chtěli udělat původně, ale nakonec se byt prodal zároveň s koupí domu. Vím, že tohle umožňuje Spořka a Unicredit. Najděte si fin. poradce, nechte si doporučit někoho, s kým má nějaký váš známý dobré zkušenosti. On vám s tím vším pomůže, propočítá, navrhne nejlepší postup.
@PetiteFillette To pochybuji, že bychom zvládli finančně a hlavně bychom nedosáhli ani na podmínky banky. Od první hypotéky, co jsme žádali před 6 lety jsme byli oba pracující bez dětí a teď máme děti tři a já jsem na rodičáku, takže asi tak ![]()
@Anonymní píše:
@Kelsey A kupujícímu nevadilo, že to tak trvalo? My právě bychom chtěli udělat to samé. Nechceme přijít o to, co jsme už zaplatili a ještě platit pokutu.
Napíšeš mi postup, jak jste to dělali Vy?
A odhad se dělá až na ten nový dům, kam chcete změnit zástavu, nebo ne? Na ten původní jsem myslela, že vychází z toho, kdy se hypotéka brala.
Děkuji za odpověď
Napis mi prosim do sz. Nechce se mi to rozepisovat tady. To vis ze kupc nemel radost, ale my jsme meli stesti ze nas kupec zna pana od ktereho jsme koupili novy dum. A ten zas zna pani z banky vis takze tak nejak jak se zjistilo ze se znaji tak nastala jakasi duvera. Nase poradkyne rikala ze mame nestandartni postup vse trva, ale hlavne ze jsme dosli k cili. Resili jsme to od toho brezna/dubna do srpna letos papirove zalezitosti.
@Anonymní píše:
Jedinou možnost máš prodat to pod cenou. Ale záleží na mnoha faktorech. V tvém popisu postrádám hlavně velikost pozemku, lokalitu, občanskou vybavenost, dostupnost většího města a spoustu dalších věcí. 50 km do Prahy je daleko, školka, škola 5 km daleko. Jaká je dopravní dostupnost? Autobus, vlak v místě? Jak je to s lékařem, pediatrem, zubařem, poštou, obchody? Na tom všem záleží za kolik a za jak dlouho dům podáš. Pro příklad. My prodáváme dům 3+1,pozemek 2200 m2,atraktivní žádaná oblast v těsné blízkosti Prahy /okr. pha-východ/ v blízkosti D1,vlakové spojení na Prahu každých 20 minut, PID, v místě škola, školka, lékaři, pošta, několik obchůdků. Odhadní cena 4,7 milionu. Nikdy to za tu cenu neprodáme, budeme muset hodně pod cenuNejvyšší nabídka 4 miliony. Zatím to prodáváme sami, nechce se nák dávat realitce 400 tisíc
Zatím
![]()
Nechci malovat čerta na zeď ale pokud je váš barák ve stavu v jakém je, tzn. že nikdy žádný plyn + další dodělávky, tak budete rádi když ho prodáte za 1 milion, kor když je to na místě kde dávají lišky dobrou noc. Jedině snad že by tam chtěl bydlet nějaký nadšený chovatel skotu nebo by to koupil na rekreace nějaký trhlý milionář. Tady u nás se právě za cenu 1,7 prodávají domy s veškerými is a to je tu plná občanská vybavenost a dopravní dostupnost do Brna je na výborné úrovni. ![]()