Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My jsme taky třídenního tvorečka „po:,–(ili“ do autosedačky. Hned v ní usnul a vypadal v ní jako medvídek:o)
v podstatě poloha v autosedačce „vajíčku“ je poloha fyziologická…
Michal se narodil v únoru všude sněhu a náledí… úplně mě mrazilo když jsem viděla maminu co si s třídenním prckem v povijanu usedla na přední sedadlo škody 120 a jela k domovu…
Doufám že autosedačky budou povinné na všech silnicích.
pápá
A ještě na přední sedadlo jo?
![]()
Jinak ty korbičky co e dají poutat do auta jsou třeba Bébé comfortmale mylsím že ta sedačka je lepší. Včera jsem někde četla,jak nějaká maminka psala že koupili autosedačku,která je tda nic moc bezpečná,ale že manžel dobře řídí
Je to samozřejmě každého věc jakou pořídí,ale rozhodně ta nehodovost nezáleží jen na manželovi (nebo řidiči) ale především na těch co jezdí kolem. Můžeme jet s mistrem světa v řízení a napálí to do nás nějakej blb bez řidičáku…
Souhlasím, v dnešní době je risk jezdit autem s mimi na ruce.Já ho tedy vezla v tašce z kočáru, abych ho mohla pořádně zabalit - pěkně mrzlo a auto rychle vystydlo než jsme ho tam dali.
Teď už vozím v sedačce.Sice se mi v ní zdá dost zlomenej, ale očividně mu to neva.
Andělka
Dovolím si hodit sem ještě jeden dotaz - co když mě z porodnice poveze sanitka? Jakože asi jo, protože manžel neřídí… V sanitce je něco na miminka nebo mám počítat také se svou autosedačkou?
Ahojky,
rozhodně autosedačka, jak už tu bylo několikrát napsáno. My jsme měli takovou vycpávku na hlavičku, fusak do autosedačky, malá vypadala jako medvídek, domů jsme to z porodnice měli skoro hodinu a byla moc spokojená.
Jen mě tenkrát docela překvapilo, kolik maminek miminka z porodnice odváželo v náručí nebo korbičce od kočárku, my jsme s autosedačkou byli rarita.
Václavko, já nevím, jestli je vůbec nárok na sanitu z porodnice. Raději se někde zeptej, že Ti jí opravdu dají.
Jana
Proč je autosedačka drastická?- náš Matýsek ji miloval od prvního posazení.
na tom není co řešit, v autosedačce, tatínek si předem nastuduje, jak ji správně připevnit. Můžeš ho tam dát v zavinovačce nebo ho podložit.
JKá jsem sedávala s malým vzadu až donedávna, celou cestu z porodnice probrečel:( na to si musíš zvyknout, až člověk řídí a vzdau dítko řve, těžko se na jízdu soustředí, ale musí se to zvládnout:)
K.
Nejsem si jistá, jestli vás vůbec sanitka z porodnice odveze, ale ani bych na to nechtěla spoléhat, protože to bude otázka než bude volná, můžete čekat hodiny. Rozhodně bych se snažila radši zajistit si odvoz od jiných příbuzných či známých, je to spolehlivější.
Sanitka rozhodně nebud evybavená autosedačkou, pokud neřídí manžel, ty ano? Pokud ne, stejně autosedačku nemáte a budete si ji muset zajistit. Jak řikam, rozhodně bych si to zajistila jinak než spoleh na sanitku.
ano my taky jeli v autosedacce.normalne ho obleca uz nedavej do zavinky-te klasicke myslim, protoze tak bys ho nepripoutala,hlavne pripoutejte at je v bezpeci.a uvidis v autosedacce se detem spi nejlip!i kdyz nemaji v ni byt dlouho neni to dobre na zada-pry-proto taky nechapu proc delaji kocarky s autosedackou???ale to sem nepatri.
Do autosedačky, já ho do ní dala už na oddělení a jemu se v ní líbilo, po chvilce v autě usnul, já s ní doteď dokud jezdí pozadu sedím vzadu, když se mu něco nelíbilo, nebo preventivně se mu v autě pouštěla muzika a i zpívalo a nikdy to nebyl problém, dokonce když jsem šla na gyn. po šestinedělí, tedy prvně jsem ho opouštěla, zvolili jsme jízdu s tatínkem v autě, prostě mě tam vy:,–(ili a jeji něco krátkého zařídit a pak si mě vyzvedli, a vše proběhlo skvěle.
pa
Mia
Vaclavbko, jestli manžel neřídí anebo nemáte auto, tak na sanitu bych nespoléhala, bůhvíjak dlouho bys čekala. V tom případě bych si vajíčko někdepůjčila pokud nemáte a manžel ať dojede taxíkem, ten na vás počká a odveze vás…anebo někdo známý, příbuzný…K.
asi ale nikdo neresi situaci, ze jste bez auto,bez znamych s miminem a sedacku byste si kupovali jen na cestu z porodnice - pokud tedy najkdete nekoho, kdo vas sveze..
ja jsme vezla maleho z porodnice ve fusaku v naruci - neb vse vyse plati a v taxiku sedacku taky nemaji. Jo teorie je dobra vec, ale praxe …
Anonymni, neni nad to se nepodepsat…
Ty opravdu nemas v okoli ZADNE miminko s autosedackou? OPRAVDU? Myslim, ze kazda maminka by ti rada na jeden den autosedacku pujcila, zvlast kdyz se jedna o jednu cestu z porodnice. Opravdu se to nedalo zaridit? To mu se mi teda nechce verit. Nerikej mi, ze nemas pratele s malymi detmi!!!!
No, koneckoncu jde o tve dite, ne o me. Takze si klidne jezdi jak chces… Ale prosim, nerad to nikomu jinemu.
L.
My taky auto nemáme,ale autosedačku jsme využívali i jinak,na podvcozek kočárku,a občas se někam jelo.A navíc i
ačka jde jen půjčit od známých a dokonce někteří taxikáři přivezou i sedačku když si to objednáte ![]()