Jak se chovají vaše děti na návštěvě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25243
14.9.17 13:30

Jinak jakákoliv návštěva, co k nám přijde, nám srovná obývak se zemí (máme tady hračky, zbytek místností teprve děláme). Nacházím v tom výhodu, že to aspoň proberu. Kamarádky holka je taky takový individualista a asociál. Když tady byly, seděla vedle mamky a jen koukala. Vydala asi dvě slova a to vím, že mluví normálně. Jsem ráda za naše živé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.9.17 13:31
@Mindi píše:
@vertunka A kamarádka na vyšetření byla? :lol: Děkuju
:lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
14.9.17 13:35

@Aries6 Můj syn byl taky vždycky zaražený před návštěvou nebo u cizích. Nevidím na to nic špatného. Nikomu tím neubližoval. Některé děti zkrátka potřebují dozrát aby měli potřebu dělat bordel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
14.9.17 13:35
@Anonymní píše:
Jednou jsem byla na návštěvě u mých rodičů.. a syn furt lítal.. běhal.. nic nenechal být.. a máma ; Ježíš to je spratek.. no.. - jednoduché; ještě jednou mu tak řekneš - tak už tady nebudeme.

Jenže oni to právě přede mnou neřekli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.9.17 13:38

Starší potřebuje na rozkoukání tak 5 vteřin :mrgreen: Pak je jak neřízená střela. Ale když jde na návštěvu sama, tak je vzorná a slušně vychovaná. Mladší sedí u mě a hlídá si mě, ale on je větší kliďas než starší.

U prarodičů jsou, ale obě jak rakety. Starší hlučná, víme kde je. Mladší potichu, ale kramaří na nosí úlovky.

Chování v tomhle věku je hlavně podle povahy. A jestli se jim někdo věnuje. Kdyby jsi na ně celou návštěvu řvala a pak je pro jistu přivázala k židli s roubíkem v puse. Tak budou nadávat jak si strašná. Nevšímala bych si toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
14.9.17 13:39

No já si myslím, že to zlobení není.
Asi se jen nudí, vidí, že se bavíš s dospělými, tak si dělají, co uznají za vhodné.

Pokud jsme někde na návštěvě a jsou tam další děti, tak je do konce návštěvy nevidím ani neslyším. Prostě si hrají.
Klukům je necelých 8 a necelých 5.

Když jsem někde, kde děti nejsou, přinesu jim hračky, které vím, že mají nejraději a hrají si sami.

U rodičů už mají v jednom pokoji stabilně hračky, k tomu ještě 3 děti od sestry, podobně staré 7,6 a 3 roky. Tak si taky vyhrají.

Pokud se začínají vztekat, mlátit se, tak nastoupí i dědeček nebo babička a upoutají je čímkoli. Čtení, hraní, povídání. Nikdy, opravdu nikdy, neřeknou, že jsou nevychovaní apod.

Ono je to také na nich, aby je usměrnili, zaujali.
Třeba když jim to řekneš, tak se chytí za frňák. Popros je třeba, ať koupí nějaké hračky, knížky, aby si mohli děti hrát, blbnout.

Přece je nenecháš říkat takové, Tobě nepříjemné, věci.
Držím :palec: :palec: :palec: :palec:.

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12708
14.9.17 13:43

Takhle jak jsi to popsala, to zní jako dva extrémní typy dětí, a když jsme u toho nebyly, tak těžko posuzovat. Já mám jednu holku těžce introvertní, ta je fakt hodná, když si hraje, nemá potřebu u toho hulákat a i tak je u toho spokojená. Druhá dcera je torpédo, ale je fakt, že na návštěvách je to umírněný. Já bych je ale křičet nenechala, jsou to děti, jasně, jen ať si hrajou, ať se smějí, ale nemusej u toho ječet jak na lesy. :nevim: My teď byli v neděli na návštěvě a ta holčička našich kamarádů byla taky strašně uřvaná, ale hrozně, bylo to fakt nepříjemný (a to mám doma dvojčata, takže ticho jak v hrobě tu fakt nemáme, jsem teda na humbuk zvyklá).
Chápu, že tě to mrzí, ale znám pohled i z té druhé strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
14.9.17 13:44
@kontramatka píše:
Nedivím se, že je ti to líto. Možná místo hodnocení povah svých vnoučat by rodiče příště mohli sednout na zem a stavět s nima komín z kostek nebo tak něco. Studené čumáky co hodnotí životy druhých vážně nemusím.

Ba ba, pod tohle se mohu podepsat i já. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
14.9.17 13:52

Určitě nekřičí, učíme je neléz po nábytku, nelítat (hrozí úraz), neskákat dospělým do řeči, všeobecně jsou na návštěvě klidné, neukřičené, neberou si nic bez dovolení… Ale to je výchovou. Doma občas lítají (též krotím), jsou hluční, dělaj bl.biny… Ale to je doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
14.9.17 13:52

Pravdepodobne bude neterinka zvyklá a naučena, jak se chovat v bytě, kde jsou těsně sousedi. Kdezto Tvoje deti ne. Me by taky svihlo, kdyby prisla navsteva a dite zacalo pobíhat a poskakovat, rvat a dupat, od toho je snad hřiště. Pod nami jsou dva byty a takové deti sem nezvu.
Myslim, ze moje deti se chovaji na navstevach v bytě slušně, nejsou zadni asocialove ani utaplici, jen jsou k tomu vedeni od mala. A 2,5 letá si dokaze delsi dobu prohlizet knizky, skladat puzzle, kreslit, hrat si s cimkoliv.

Pokud pocasi a situace dovolí, jsme hodně venku. Ale zivot v bytovem domě ma sva pravidla. Nejde to omlouvat jako na diskuzich zde, chce to taky toleranci k sousedům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
14.9.17 13:54
@Mindi píše:
Ahoj holky, dotaz je celkem jasný. Zajímá mě, jak se chovají vaše
děti na návštěvě u vašich příbuzných a kamarádů? Proč se na to ptám. Včera jsem byla s mojí sestrou na návštěvě i s holkama ( 2roky a 4,5roku)u mojich rodičů. Holky prostě nevydrží sedět, přijdeme, oni chvíli sedí, pak se rozkoukají a začnou pobíhat, skákat, tancovat, smějou se, no prostě je jich všude plno. Sestra má taky dceru (2roky), ale ta je úplně jiná, kam jí posadíte, tam jí najdete. Ona si sedne na gauč, jí, pije a za celou návštěvu se jednou projde po místnosti. Prostě kliďas. No a já celou návštěvu poslouchala : holky nezlobte, příjde na vás čert, šlyšíš, sedni si, atd. Mě ani nepřišlo, že by tak hodně zlobily, asi už jsem zvyklá. Po hodině jsem to vzdala a šli jsme radši domu, jenže když jsem nasedala do auta, tak jsem z okna slyšela rodiče se sestrou, jak říkájí, jak jsou naše holky zlobivý, že neposlouchají a jak je to s nima děsný. No dost mě to mrzelo. Pořád na to musím myslet. :think: Uděla jsem někde chybu, jsou jenom naše děti takový? :(

Tezko soudit. Tobe to treba neprijde, pro nekoho muze byt moc. K hornim sousedum jezdi vnoucata. Treba by rodice taky rekli, ze jen tanci, smeji se apod. Ale podle me delaji neskutecny bugr. Kdyz tu jsou, tak se doma pres ten hluk neslysime. Ano, za me jsou nevychovani. Kazdopadne pomlouvani za zady je pres caru.

• Citovat
  • Upravit
5425
14.9.17 13:55

Ještě bych dodala, vychováváme je tak, jak chceme aby se chovali na návštěvě-zkrátka tak, jak bychom rádi, aby se chovala návštěva u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
14.9.17 13:56
@Jana206 píše:
Pravdepodobne bude neterinka zvyklá a naučena, jak se chovat v bytě, kde jsou těsně sousedi. Kdezto Tvoje deti ne. Me by taky svihlo, kdyby prisla navsteva a dite zacalo pobíhat a poskakovat, rvat a dupat, od toho je snad hřiště. Pod nami jsou dva byty a takové deti sem nezvu.
Myslim, ze moje deti se chovaji na navstevach v bytě slušně, nejsou zadni asocialove ani utaplici, jen jsou k tomu vedeni od mala. A 2,5 letá si dokaze delsi dobu prohlizet knizky, skladat puzzle, kreslit, hrat si s cimkoliv.Pokud pocasi a situace dovolí, jsme hodně venku. Ale zivot v bytovem domě ma sva pravidla. Nejde to omlouvat jako na diskuzich zde, chce to taky toleranci k sousedům.

Naprosto souhlasim. Moc bych si prala, aby i nasim sousedum nekdo vysvetlil, ze mice, odrazedla, zbesile behy, skakani z vysky apod. patri ven.

• Citovat
  • Upravit
4515
14.9.17 13:57

Je to uplne normální. Starší syn byl taky takový klidas, kam jsem ho posadila, tam jsem ho nasla. Druhorozeny je maly ďábel a protoze jsou kluci od sebe dva roky, tak mladší strhává staršího. Od rodičů by me to mrzelo a návštěvy bych omezila ( ja treba nechodim k mym prarodicum, i když bydli kousek ode me, protoze nebudu po detech porad řvát, kdyz si proste hraji )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
14.9.17 13:58
@Mindi píše:
Jenže oni to právě přede mnou neřekli :zed:

Tak tím líp, ne? Co řešíš? Nemusíš s nima to téma vůbec probírat a máš klid. Horší by bylo, kdyby tě konfrontovali a tys musela zaujmout nějakou konfliktní pozici. Klídeček, neřeš neřešitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí