Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berry4 píše:
Co je to za volovina, že se nesmíš stříknout? A pokud sis ji koupila, tak to už mi vůbec hlava nebere. Bohužel radu nemám, jen se nestačím divit. A co takhle jít za vedoucím obchodu? Tam se to nedá vyřešit? Mají tam někde výslovně ceduli, že se stříknout nesmíš?
takže u nápojů ba měla být cedule nepít? u potravin nejíst atd? ona si tu voňavku nekoupila použila zboží které nebylo testovací a nezaplatila ho, čímž ho znehodnotila… ty by sis koupila použité zboží?
Zajimave nazory, jenze podivejte se na to i z druhe stranky. Je rozdil koupit si dzus za 50 kc a doma zjistit, ze mi nechutna, tak to vyhodim, ale kdyz si koupim parfem za nekolik tisicovek, aniz bych predtim vyzkousela, jak voni jen proto, ze tam neni testr, neni preci moje vina? Pokud v obchode maji vonavky, musi mit k tomu i testry, pak se nedivte, ze tohle delame
A zvlastni, tohle vas desne pobourilo, ale to, ze jisti blbecci nakousnou rohlik nebo jim spadne na zem a vrati to mezi ostatni rohliky a vy si to pak koupite, vas nepoburuje? Je to tez znehodnocene zbozi a to tezko zjistite, kdyz jste u toho nebyli… ![]()
Jejich problem ze nemaji testry…ale pokud to nemelo vicko tka byhc to za testr povazovala a odvolala se na to ze to jiz pouzite bylo jako testr!
Jako a neni problem si pak koupit nepouzitou zezadu
ja byhc si bez testru nekoupila vonavku..co kdyby mi smrdela?
Predpokladam ze to byla lacinejsi vonavka a ne parfem. Kdyz tam neni tester tak to nebudu zkouset a ani kupovat. Evidentne prodejce setri protoze nedodal par lahvicek na zkouseni. Dnes mas kopu obchodu kde muzes koupit stejne zbozi tak si mohla jit nekam jinam. Pokuta je hodne vysoka ale kdyz uz si ji zaplatila tak to si akceptovala svuj prestupek a uz se nemuzes odvolat.
@Jari1989 píše:
Zajimave nazory, jenze podivejte se na to i z druhe stranky. Je rozdil koupit si dzus za 50 kc a doma zjistit, ze mi nechutna, tak to vyhodim, ale kdyz si koupim parfem za nekolik tisicovek, aniz bych predtim vyzkousela, jak voni jen proto, ze tam neni testr, neni preci moje vina? Pokud v obchode maji vonavky, musi mit k tomu i testry, pak se nedivte, ze tohle delameA zvlastni, tohle vas desne pobourilo, ale to, ze jisti blbecci nakousnou rohlik nebo jim spadne na zem a vrati to mezi ostatni rohliky a vy si to pak koupite, vas nepoburuje? Je to tez znehodnocene zbozi a to tezko zjistite, kdyz jste u toho nebyli…
Ještě jsem neviděla v supermarketu parfém za několik tisícovek..I kdyby stál stovku a já ho chtěla očuchat, tak jdu tam, kde mi to umožní. Když si chci koupit sýr za 600 taky jdu do sýrárny, kde mi dají ochutnat a který chutná ten koupím
. Když nejdu na jisto a nevím co chci kupovat, půjdu tam kde mi vyjdou vstříc. Taky si nekoupím v supermarketu sýr za litr beztoho aniž bych věděla jak chutná - když zrovna nemají ochutnávku a mám smůlu, můžu jít jinam
. Nevím co na tom nechápeš
.
@Jari1989 píše:
Zajimave nazory, jenze podivejte se na to i z druhe stranky. Je rozdil koupit si dzus za 50 kc a doma zjistit, ze mi nechutna, tak to vyhodim, ale kdyz si koupim parfem za nekolik tisicovek, aniz bych predtim vyzkousela, jak voni jen proto, ze tam neni testr, neni preci moje vina? Pokud v obchode maji vonavky, musi mit k tomu i testry, pak se nedivte, ze tohle delameA zvlastni, tohle vas desne pobourilo, ale to, ze jisti blbecci nakousnou rohlik nebo jim spadne na zem a vrati to mezi ostatni rohliky a vy si to pak koupite, vas nepoburuje? Je to tez znehodnocene zbozi a to tezko zjistite, kdyz jste u toho nebyli…
tak se na to zkus podívat z druhé stránky ty. koupíš si za několik tisícovek parfém a on je použitý. kdyby se ti nastříkal každý tak si ho půlku asi taky nekoupíš že? přece není normální použít zabalenou věc a pak jí nekoupit ať stojí korunu nebo deset tisíc…
@paola white píše:
tak se na to zkus podívat z druhé stránky ty. koupíš si za několik tisícovek parfém a on je použitý. kdyby se ti nastříkal každý tak si ho půlku asi taky nekoupíš že? přece není normální použít zabalenou věc a pak jí nekoupit ať stojí korunu nebo deset tisíc…
ale mi ukaz cloveka co si koupi parfem co je v obchode bez vicka nehlede na to ze je videt ze tam chybi…takoveho neznam ![]()
@Kallkapa ja to chapu moc dobre, ucila jsem se rok prodavackou a vim, ze testry k tomu dostavaji a to, ze si to bud rozkradou mezi sebou nebo to nekdo slohne v obchode, neni muj problem. Kdybys vedela, ceho jsou lidi schopni a ty si to po nich kupujes, tohle jedno striknuti by ti pripadalo jako prkotina
Deji se horsi veci nez tohle, radsi si koupim vonavku, ze ktere nekdo jednou strikl nez proslej zelenej salam, ktery musely prodavacky pred otvirackou ocistit a podobne veci ze? ![]()
@Crystal87 píše:
ale mi ukaz cloveka co si koupi parfem co je v obchode bez vicka nehlede na to ze je videt ze tam chybi…takoveho neznam
a to že tam chybí víčko tě opravňuje to použít??? pokud lahvička není označená tester tak je to prostě zboží jako každé jiné ať vypadá jakkoliv a neslouží k volnému užití zákazníky! pokud si chci voňavku ovonět tak buď požádám prodavačku nebo jdu někam kde mi to umožní.
@paola white je to jednoduchy, na vonavkach vetsinou vidis, jestli byl pouzity nebo ne a ja si taky neberu hned prvni co je v regalu, ale ty uuuuplne zadni ![]()
@paola white píše:
a to že tam chybí víčko tě opravňuje to použít??? pokud lahvička není označená tester tak je to prostě zboží jako každé jiné ať vypadá jakkoliv a neslouží k volnému užití zákazníky! pokud si chci voňavku ovonět tak buď požádám prodavačku nebo jdu někam kde mi to umožní.
a neopravnuje? tady to tak funguje nebo aspon to proste tak vidam v obchodech, ze to je jsou testry i bez toho oznaceni.
@paola white píše:
Asi takhle, není normální použít zabalenou věc, na druhou stranu, pokud jsou v regálu zabalené a u toho stojí jeden bez víčka, jak píše zakladatelka, tak já bych to chápala taky jako tester, i kdyby na něm ta cedulka nebyla, protože z logiky věci k tomu určený je. To je to samé, jako pokud bude v krámě nakrájený sýr a u něj párátka, tak to taky chápu jako ochutnávku, i když u toho nebude cedule.
A v tomto uvedeném případě bych pokutu nezaplatila…
Já si myslím, že nelze motat jídlo s kosmetikou.
Přijde mi normální, když si chci koupit parfém, nebo třeba vůni do bytu, že zkusím, jak voní.
Název mi to totiž nevypoví, jestli mi bude, či nebude sedět, já teda nevím, zkouším běžně vůně, i tam, kde není tester - prostě první lahvička běžně bývá na zkoušení a nikdo mi nikdy nevynadal, neupozornil, že nesmím a to opodál běžně sojí sekuriták, nebo se pohybuje pordavačka…
Oblečení si mám taky právo vyzkoušet, riskuju, že rifle mělo přede mnou x lidí, to stejné boty.
V důsledku - to mám být jako zákazník potrestaná za to, že prodejce neumožní vyzkoušení si produktu a když chci vědět, co vlastně kupuju, ještě mi napaří pokutu a přitom třeba o 2 ulice dál je to běžná věc?
Kdo teda má být potrestán? Zákazník?
@Jari1989 píše:
@Kallkapa ja to chapu moc dobre, ucila jsem se rok prodavackou a vim, ze testry k tomu dostavaji a to, ze si to bud rozkradou mezi sebou nebo to nekdo slohne v obchode, neni muj problem. Kdybys vedela, ceho jsou lidi schopni a ty si to po nich kupujes, tohle jedno striknuti by ti pripadalo jako prkotinaDeji se horsi veci nez tohle, radsi si koupim vonavku, ze ktere nekdo jednou strikl nez proslej zelenej salam, ktery musely prodavacky pred otvirackou ocistit a podobne veci ze?
Tady přeci nejde o jedno stříknutí ale o to, že to dělá spousta lidí. Potom se z jednoho stříknutí stane několik prázdných voňavek a ztráta pro obchod. Já nevidím nic divného na tom, že nemá supermarket testery na všechno zboží co nabízí
Možnost ochutnat či ozkoušet máš ale musíš jít na místa k tomu určená..V parfumerii Ti dají očuchat parfém, v sýrárně Ti dají ochutnat sýr, ve vinotéce Ti dají ochutnat víno.. atd. atd. Pokud možnost zkusit nemám a bylo by mi líto peněz tak věc prostě nekoupím, nebo koupím věc osvědčenou..
. Pokuta tisíc kč je možná přehnaná, na druhou stranu, jak jinak tomu zabránit. Už v této diskuzi vidíte, že spousta lidí to bere jako samozřejmost, že přijdou otevřou voňavku - či hned několik, protože potřebují najít tu, která jim voní a stříkají a stříkají..
. PS : salámy nekupuji, a šunku si dělám doma
![]()
Juj tak to já bych snad měla i sedět už
zkouším pořád a nebudu pbjíždět celé město kvuli tomu, abych našla jednu prodejnu, kde je ten určitý parfém, vonavka označen štítkem tester. A když kupuju tak snad vidím, jestli je tam vonavky pul nebo je celá ![]()