Jak se odvolat proti pokutě?

8.8.12 10:35

jak se odvolat proti pokutě??

Ahoj, chtěla jsem se informovat nebo zistit jak se odvolat proti pokutě… byla jsem v tescu, a chtěla jsem vonafku tak jsem si stříkla abych zistila jak voní nechtěla jsem jí když jsem šla zaplatit nákup tak si mě odchitl hlídač a řekl že jsem se na voněla.. zavolal policii… a ta mi za to dala pokutu 1000kč… jsem pražanda a vím že v praze se normálně nastříkáš vuni která ti voní, a pak si jí koupíš.. jelikoš ted jsem v Jirkově, a za jeden střik vonafky jsem dostala pokutu… jak se odvolat??? hlídač mi řekl že tam nemají testr ale, ty vonafky byly bez víček… prosím o nějaké názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8566
8.8.12 10:40

No.. já se teda takto v obchodě nestříkám a samotnou mě točí když si člověk koupí napůl vystříkanou toaletku :mrgreen: - ale to je vedlejší.

Na tvém místě, bych si na upozornění securiťáka, že ses stříkla voňavkou, onu voňavku koupila - bylo by to zřejmě levnější než pokuta a ještě bys měla voňavku. Takhle zpětně nevím.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
8.8.12 10:40

@Irena Panggrácová Za to se dává pokuta 8o :?: Čučím jak blázen. Vždyť, jak jinak zjistit, jak ta vůně voní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
8.8.12 10:42

Přesně nevím, jestli to funguje stejně jako na silnici, ale tam pokud tu pokutu zaplatíš a dostaneš bloček, tak už se odvolat nemůžeš, zaplacením si souhlasila.
Pokud s tím člověk nesouhlasí, tak nesmí nic platit, řekne, že s tím nesouhlasí a ať to pošlou do správního řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
8.8.12 10:43

A čím odůvodnily tu pokutu? Jakej jsi podle nich udělala přestupek? Jinak jak tu padlo když už jsi ji zaplatila tak jsi s ní „souhlasila“ a asi už nic nenaděláš… :nevim:

Příspěvek upraven 08.08.12 v 10:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
8.8.12 10:44

@Katrinka Jedině sepsat odvolání proti této pokutě s řádně podanými argumenty a čekat co se bude dít..jinak fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.8.12 10:44

Co je to za volovina, že se nesmíš stříknout? A pokud sis ji koupila, tak to už mi vůbec hlava nebere. Bohužel radu nemám, jen se nestačím divit. A co takhle jít za vedoucím obchodu? Tam se to nedá vyřešit? Mají tam někde výslovně ceduli, že se stříknout nesmíš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
8.8.12 10:45

Nijak. zřejmě jsi dostala blokovou pokutu. čímž jsi uznala přestupek a souhlasilap uloženou pokutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
8.8.12 10:47
@Katrinka píše:
@Irena Panggrácová Za to se dává pokuta 8o :?: Čučím jak blázen. Vždyť, jak jinak zjistit, jak ta vůně voní :nevim:

No já myslím, že tam musí být napsáno tester abys mohla použít. Některé voňavky testry nemají. U nás to třeba střídají, že každou chvíli má testr jiná vůně vždy max tři současně. Lidi ale stříkají i těma neoznačenýma, takže musíš „flakón“ překontrolovat než ho koupíš, jestli tam ještě něco zbylo :). Litr je dost přehnaný, já teda z toho úvodního příspěvku nepochopila, jestli si tu pokutu zaplatila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
8.8.12 10:49

Slysim o necem takovem poprve, ovsem k testovani jsou snad testery. U levnych vonavek vzdycky nejsou, ale to neznamena, ze snimi budu zachazet jako s testerem.Take zboznuji jit si koupit rasenku nebo lesk na rty, neotevreny aby obcas clovek hledal se svickou.

• Citovat
  • Upravit
123
8.8.12 10:51

Myslim, ze proti pokute uz nic nenadelas, ale pripada mi to prehnany 1000 kc za striknuti. Ja bych je servala za to, ze tam nemaji testry, jak jinak mas vedet, jak to voni? Kdyz vybiram deo nebo parfem pro manzela a nemaji testry, tak si tez striknu z neotevrenyho a doted mi nikdo nic nerekl :D Dela to vic lidi, tak se za to nestydim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
8.8.12 10:52
@berry4 píše:
Co je to za volovina, že se nesmíš stříknout? A pokud sis ji koupila, tak to už mi vůbec hlava nebere. Bohužel radu nemám, jen se nestačím divit. A co takhle jít za vedoucím obchodu? Tam se to nedá vyřešit? Mají tam někde výslovně ceduli, že se stříknout nesmíš? :think:

To je jakoby si chtěla aby tam měli výslovně ceduli, že se z coca coly nesmí napít pokud si jí nekoupí :). K tomu jsou ochutnávky stejně jako u voňavek testry. Nevím, proč se všichni zrovna u těch voňavek tak podivují, vždyť je to stejné jako u potravin, pudrů atd atd. Nikdo si přece nechce koupit věc už použitou. Každý pudr taky nemá testr a znamená to, že otevřete nové balení aby jste si zkusily přepudrovat nos? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
8.8.12 10:55

Já si teda voňavky v obchodech nekupuju, ale spíš kdybych viděla v regále voňavku bez víčka, tak bych ji považovala za tester. Já osobně bych si voňavku která nemá víčko ani nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
8.8.12 10:56

Jojo, na voňavce musí být přímo napsáno, že se jedná o tester. Jinak je to stejné, jako bys použila jakékoliv jiné zboží. Když chceš vědět jak chutná džus, tak si přeci taky neucucneš v obchodě :lol: Ta pokuta mi příjde přehnaná, ale nic s tím asi nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
8.8.12 11:01

Přece pokud tam nebyl tester tak nemáš co rozdělávat novou voňavku a střítat se s ní? :pocitac: to je jako by sis kousla do rohlíku a pak ho hodila zpět že ti nechutná… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová