Jak se přihlásit k dani z nemovitosti

3701
9.2.23 11:36

Jak se přihlásit k dani z nemovitosti

Dobrý den,
Rodiče na mně a na manžela na podzim minulého roku přepsali zahradu s malou chatou. Vlastnici jsme tedy už my a musím se teď nějak přihlásit na finanční úřad kvůli dani z nemovitosti že? Máte někdo prosím zkušenost? vůbec nevím co a jak, co je k tomu třeba atd.
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20917
9.2.23 11:42

https://www.dorinasebikova.cz/…nemovitosti/

jinak přes portál občana a portál FU to byla naprostá brnkačka a otázka pár minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
9.2.23 11:45

Nooo, mělo to být do konce ledna. Tak teď bych asi naklusala na finanční úřad s omluvami a jestli by poradili, co by se teď dalo dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36077
9.2.23 13:15

Prodej si přiznání. Stačí jeden z vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
9.2.23 13:53
@JancaS84 píše:
Prodej si přiznání. Stačí jeden z vás.

A rodiče taky. Oni si musí ty nemovitosti zase odhlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21675
9.2.23 15:30
@SarkaNovo píše:
Dobrý den,
Rodiče na mně a na manžela na podzim minulého roku přepsali zahradu s malou chatou. Vlastnici jsme tedy už my a musím se teď nějak přihlásit na finanční úřad kvůli dani z nemovitosti že? Máte někdo prosím zkušenost? vůbec nevím co a jak, co je k tomu třeba atd.
Děkuji moc

Probudila jsi se pozdě, termín pro daňové přiznání byl na konci ledna. Vezmi papíry k převodu, aktuální výpis z katastru nemovitostí a jdi s tím na finanční úřad, ať ti poradí postup. Počítám, že podáš nějaké dodatečné přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
9.2.23 15:34

I s původními vlastníky jdi na finanční úřad, měli by ti poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
9.2.23 19:51

Já furt měla za to že je to do konce února. Tak to tam musíme dojet teda.
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21675
9.2.23 21:09

@SarkaNovo ne, daňové přiznání dáváš do konce ledna a platí se to do konce května. Byl toho na konci ledna plný internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21675
9.2.23 21:11

Ale fakt se nic neděje. Mě kolikrát i volali z finančáku, že jsem zapomněla nahlásit změnu, že mi to teda pošlou na mail vyplněné, abych si to jen zkontrolovala a poslala :mrgreen: několikrát jsme měli změny v katastru u pozemků kvůli pozemkové úpravě a navazujícím věcem a já to úplně vypustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1365
9.2.23 21:29

Dokonce ledna máš podat přiznání. Šli jsme na úřad pomohli nám vyplnit. A do května uhradit. A rodiče by mi správně úřad informovat o prodeji/přepisu, aby jim tu daň neposlali k úhradě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák