Jak se projevuje alergie na mléko?

948
15.12.05 13:40

Jak se projevuje alergie na mléko?

Pěkný den maminy,

mohla by mi některá z vás, která se potýká s problémem alergie na mléko, popsat, jaké byly první příznaky a v kolikátém měsíci?

Děkuji sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
342
15.12.05 14:00

Ahojky Sany,

moje starší holčička má alergii na KM,a vlastně první projev byl asi po příchodu z porodnice.Měla jsem šílenou chuť na mlíko a pila ho dost…a malá dostala průjem,koliku…

Ale jako z jejího jídla se o objevilo až po příkrmech…zčala jsem v 8 měsíci na noc dávat UM,sice HA ale stejně…v tu dobu začaly taky jogurty a tak.Já,poučená matka, se po každém novém příkrmu pídila po vyrážce…a nikterak mě neznepokojovaly průjmy,stolička 6× denně,z toho těžké opruzeniny…vždyť při kojení taky kakala často…

Pak jsem si přečetla jeden článek,který popisovat přesně tyhle příznaky,a vy:,–(ila úplně mléko.Koupila Nutrilon Pepti (pro alergiky s prokázanou alergií na KM),a najednou bylo úplně po problémech…no a krevní testy mojí diagnózu potvrdily.

Takže jsme bez mlíčka,ale za půl roku nás čeká zátěžový test,uvidí se,jestli se malá alergie nezbavila…je to hodně časté.

Jinak vařím z ovesného mléka,na sojové může být zkřížená alergie,ještě bývá v tmto případě na vejce,ale ta se nám naštěstí vyhnula :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
15.12.05 14:25

Ahoj.

My už to máme snad za sebou.

Radimek se narodil v 35tt, mléko se nespustilo a byl od počátku na UM. Nebyl důvod pro HA mléka - žádná alergie v rodině. Prospíval výborně, prdíky měl (ale to má moc dětí), žádné vyrážky, zvracení, průjem … jen drobné problémky jako rýmečky, pčikání, potničky… Po 4 měsíci jsme začali s příkrmy.
Po 6 měsíci se najadnou osypal a po 14 dnech musela být nasazena kortikosteroidní mast. Nikdo netušil z čeho. Testy nakonec ukázaly na ABKM - mírnější varianta. Následovalo nasazení Nutrilonu Pepti, zákaz mléčných výrobků a alergická režimová opatření.
Po měsíci nebylo po vyrážkách - zarudlé fleky po bříšku a zádíčkách, které se slévaly v jednu vrstvu - ani vidu ani slechu. Za další dva měsíce následovaly kontrolní testy, a protože se stav výrazně zlepšil, zátěžový test na běžné UM za jednodenní hospitalizace v nemocnici. Dopadl dobře.
V současnmé době musím být velmi opatrná při zavádění nového, ale může UM i výrobky z mléka - jogurty, již máslo a tvaroh (od 1 roku) …

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rea
99
15.12.05 14:54

Ahoj,

u nás to bylo tak, že jsem ve 3měs.zkoušela dát UM. A cca za 2 hodiny to vždy vyzvracel. Praktická dr. se mě snažila neustále přesvědčovat, že to je refluxem. Nakonec jsem pak už jen kojila a neexperimentovala. Asi v 7měs.jsem zkusila HA od Hippu a to je jediný mlíko, který snáší. V tý době jsme konečně vyrazili i na alergologii a testy z krve přímo neprokázali alergii, zato mu zjistili pořádný reflux- no to je vedlejší. Závěr zněl zkoušet postupně, do budoucna by s kravským mlíkem nechtěl být problém. Nic moc jsem teda nezkoušela, byla jsem ráda, že je syn vklidu a nezvrací. V roce jsem mu dala omylem přesnídávku v který bylo 3% tvarohu a celý to vyzvracel. Teď je mu 1 1/4 roku a nevadí mu tvrdý sýry, chystám se na měkký:) Nevím, co jsi přesně potřebovala vědět, tak jsem se trochu rozepsala.

Rea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
15.12.05 16:22

Ahojky,malej měl problémy od 6 týdnů kdy byl plně kojen.do mm se to dostává ze stravy matky.Zprvu žádné příznaky,ale ty se projeví nejdříve za 3 týdny kdy je střevní sliznice zcela narušena(malé změny se neprojeví)Poté bolesti bříška,průjem zelený,špenátový a aby toho nebylo málo tak krvavá vlákna.Jezdili jsme po všech vyšetřeních,ale testy byly negativní.V těchto případech se doporučuje zcela vynechat mléčnou bílkovinu ve stravě matky a po odeznění příznaků ji znovu pomalu zařazovat do jídelníčku.Zatím jsme bez potíží,ale tohle vše jsme prodělali.Je na tom dobré to,že může do 1 roku vymizet.Měj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
15.12.05 17:46

Ahoj,
Adámek má alergii na KM a i na vaječný bílek.
Od asi 2 měsící má ekzém na rukách (no z druhý strany dlaně, nevím teď jak se tomu říká) a nohách (nárt), občas v záhybech pod koleny a loktech, který se o trochu zlepšil, ale stále ho má a to je ještě pořád kojen.
Tak jsem asi v jeho 10 měsících přemluvila dětskou, aby nám dala doporučení na alergologii, tam nám zjistili již zmíněné alergie, předepsali Nutrilon Pepti. A dál to s náma moc řešit nechtěj, protože hladina z krve byla jen zvýšená, ne nějak ekstrémně vysoká.
Ekzém se nám stejně moc nezlepšik, když ho nemažu mastičkou, tak to nemá moc pěkné. Uvidíme, jak se to změní, až přestanu kojit, přeci jen se úplně mléku a vajíčku nevyhnu. A u malého se to dá lepe vysledovat až bude jíst jen potraviny, které dám přímo jemu.
To jsem se nějak rozepsala, nebudu vás tady už zatěžovat svýma úvahama.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
15.12.05 19:04

Všem moc děkuji, po novém roku zajdu k dr. a proberu to s ní, alespoň jsem něco vyzvěděla a budu ještě malou bedlivě sledovat.

Mějte hezké Vánoce

sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.12.05 19:12

prujem?

Holky, prosim, mam podotazecku. Pisete, ze deti mely prujem, ale jak se pozna prujem u nekolikatydenniho kojeneho miminka? Podle barvy? Nebo konzistence? Diky, Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
15.12.05 20:05

HOlky, tak jste mě teda odcela postrašili. Když bylo naší Zuzce 2 měsíce, strávili jsme týden v nemocnici kvůli hlanovité, zelené stolici s nitkami krve a nic nezjistili (z krve a moči)..... tehdy jsem pila hodně mléka. Teď má 18 měsíců a exém má teda docela pořádný, kortikoidní mastičku máme a ani ta nezabírá pořádně, dost ji to svědí a škrábe si to po spánku až do krve a dosud nás na alergologii nikdo neposlal. Ach jo, asi si to budeme muset vydupat.
Můžete mi prosím některá napsat, jak takové vyšetření vypadá?

Děkuji Mája a Zuzínek olezlínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
15.12.05 20:39

Ahoj holky,odpovím vám dohromady.U několikatýdenního mimi se průjem pozná tak,že je špenátově zelená stolička,ne světle zelená-ta je prý v normě.S viditelným hlenem,nebo je explozivní(stříká).No a kté druhé,já jsem po porodu zečala pít hodně mlíka(na mlíko) no a za chvíli se u malýho projevily problémy,který jsem popsala.Byly jsme na interně,chirurgii,sonu,odběru krve a moče.Vše bylo ok,ale problémy přetrvávaly.Přestala jsem jíst i pít vše co ml.bílkovinu obsahovalo(je skoro ve všem,je třeba číst složení)a problémy skoro vymizely.Doktoři nám řekli,že to je nezralostí zažívání,ale já si myslím svoje.Opravdu je lepší udělat to,že se to vynechá a po nějaké době znovu pomalu začne.Testy z krve jsou prý velmi nepřesné.Nyní je malýmu 9 měs.a jíme příkrmy a mléku se vyhýbáme a je ok.Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
16.12.05 10:32

Maja - nevím, jaký myslíš přesně vyšetření. Nás na alergu prohlídli, jak u dětské a vzali malému krev z ruky, tam jak berou dospělému. A pak jsme čekali jen na výsledky. A to bylo veškeré vyšetření.

Ale třeba intolerance laktózy se z krve nepozná, to by se muselo dělat vyšetření ze střev, nebo tak něco. Přesně to nevím, tak to radši nebudu rozepisovat.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.05 11:29

// Pro AMAZANKA01 //

Ahoj,
popsala jsi přesně i náš stav. V současné době jsme úplně vy:,–(ili jogurty, ale pořád dávám ráno Sunar a večer rýžovou mléčnou kaši Sunarka nebo Nutrilon. Od vysazení jogurtu se častost stolice upravila a opruzeniny nejsou žádné. Ale pořád nekadíme bobky, není to sice stolice jakoby průjmová, ale bobky se výjimečně objeví jenom po mrkvi a rýži.

Dětská doktorka nás na alergologii poslat nechce (jinak je ta dr. super), takže nevím, jaký je přesně náš stav.

Chtěla bych se Tě proto zeptat, jestli je nutné přejít na HA mléko a nemléčné kaše?

Můžu dávat malé jiné mléčné výrobky - chléb s máslem, lučinou?

Díky, díky, díky
Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
16.12.05 14:57

Míšo,Andulka taky neměla vyložené průjmy…jen hodně kašovitou a hlavně častou stolici.

No HA mlíčko to nezachrání,to je v podstatě takové šidítko…musela bys přejít na Nutrilon Pepti,nebo Nestlé Alfaré (to se ale nedá pít)…obě dvě jsou to mlíčka pro děti,co už alergii na mléko mají (ty HA mléka mají být jako prevence…u nás nanic)

Ale určitě vy:,–(it cokoli mléčného,včetně másla,sušenek s mlíkem (chce to číst obaly)…

No,a pokud se stav upraví,tak budeš vědět,že ta alergie tam zkrátka je…a pak už jí jen potvrdí z krve…ale směrodatné jsou stejně potíže,krevní testy jsou u takhle malých dětí jen orientační.

A co se týče průjmu u kojenců…prostě voda s hlenem,může být i krev (nitky)…ale nemusí být zelená,to opravdu ne…koliky,opravdu velké prdíkové bolení…prostě to poznáš :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
3.6.11 10:40

chtěla bych oživit diskuzi.malá je od 2.měsíce na UM mléko HA-měla to teda hlavně jako prevenci.měla citlivou pokožku občas nějakou vyrázku tak doktorka doporučila aspon pro začátek mléko HA. ted má malá 6měsíů a kousek a zkusila jsem už obyč.UM 2. předtím než jsem ho zavedla jsem malé zkusila asi 3× dát mlíčko s kaší od nestlé jak to bude snášet.to bylo v pohodě takže jsem přešla na UM obyč.ted ho má třetí den a má osypaná záda.takové malé červené tečky po celých zádech tak že by to bylo s toho mléka? myslíte že to může být alergie na mléko??mělo by smysl opět přecházet na UM HA nebo už by to nemělo smysl? jak dál postupovat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.6.11 12:43

ahoj … ja sama mam alergiu na mlieko,hned ako ma mamina porodila som musela kvoli tomu ostat v nemocnici este 3mesiace kym prisli nato co mi v skutocnosti je …mlieko doteraz moc nesmiem,mozem sice jogurty,syry,ale nie vo velkom mnozstve a casto :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí