Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
…po porodu mame tolik prace a starosti s miminkem,ze nas partner,pritel ci manzel a jeho potreby se odsouvaji na druhou kolej" ten se potom citi sam,zanedbavan a pokud toto obdobi trva dyl zacne trpet skoro depresemi..
Nevim zda je to tim ze veskerou lasku a cit davam me 5mesicni dceri,nebo roli novopEcene maminky,ale na partnersky vztah(milovani) nemam vubec pomysleni.mYSLIM ZE par mesicu po porodu je to vcelku normalni,ale 5 mesicu neni moc?
Ma nekdo stejny problem??? nebo ho mel???a JAK JSTE ho VYRESILI??
JE TO NORMALNI PO 5MESICICH PO PORODU??
DIKY ZA ODPOVEDI… ![]()
Mám tenhle problém už 6 měsíců…
Neporadim.....
Snad jen dát miminko do kočárku a poslat babičky na dlóuhou procházku, pak by se možná po mé dlouhé horké koupeli nějaká touha dostavila…
Ale babičky tak se vypindávat u kafe a zdržovat od práce- ven ani heverem !! ![]()
Takže ani u nás sex nehrozí ![]()
NiKi
tak další no:o))
občas je mi manžela líto
jenže já mám ted problém že na mě začínají přicházet chute - ale v 4 nebo v 5 ráno když vstávám k malýmu a trochu se proberu.o))) no takže to řešíme tak že manžu občas vzbudím… nechápu proč to na mě přijde v tak nekřesťanskou hodinu.o) ale jsem ráda že aspoň někdy protože tak půl roku od porodu absolutně nic… tak se nechám překvapit… ještě kojím tak to třeba bude částečně i tím
tak pá
![]()
ok,tak nejsem sama,chce se to poohlidnout po nejakem prirodnim afrodiziaku!
jinak mam strach ze statistiky,docetla jsem se ze obdobi ve kterem muzi nejvic podvadi je kdyz jejich zeny koji deti!to je ale sprosty…
snad je to jen blbost…
pro nikina
jo to babicka-tchyne by silela radosti kdybych ji lindu nechala,jenze muj pritel pracuje do 15hod,i v sobotu z prace je tak silene unavenej ze do 17hod usne,a jeho chivle na trochu neznosti se dostavi kolem 22hod. a to ja jsem tak unavena ze spadnu do postele a odpocivam… v nedeli jsme radi ze vypadneme z mesta do nejakeho parku..
linda pres den naspi asi hodinku,navic je tak aktivni a zacne se hned nudit ze cely den jsem v pohybu..
hold neni to jednoduchy byt zenska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kdyz me pripada tak sobecky ze ti chlapy dokazou zarlit na vlastni deti?!no jo vzdyt oni jsou taky prece takove vyrostle deti,ted uz vim proc je priroda" ta silna matka priroda rodu zenskeho…
pro maka
myslim ze i kdyz je to v tak nepraktickou ranni dobu,tvuj manza je urcite rad!a vubec neresi kolik je hodin
ach jo
ahoj Ajo,
já neznam taky horšího zabijáka sexu než únavu a péči o mimi..
copak chuť by byla, my se sexu taky věnujeme daleko míň než „před dítětem“, ale musím říct, že náš vztah miminko hodně poznamenalo ve smyslu kladném. a sexu ještě bude.. minimálně jednou, až budeme zase chtít mimi ![]()
Ne vážně, já myslím, že to není tak horké, tak z toho nebuď smutná. Myslím, že tohle řeší každá první mamka..:D
Radka
Ach jo,
i u mě je to tak, naprosto. Jako by sex ani neexistoval. Chudák manžel, zdá se ale, že má zatím pochopení.
No snad bude líp ![]()
K.
Jo je to tak ![]()
Myslím si že je to tím neustálým koloběhem kolem miminka a věčné, nekonečné práce v domácnosti - nezbývá jaksi energie.Žena na mateřské pracuje intenzivně 24 h denně. Prý je to i hormonama v období kojení na to už tu byla spousta diskusí.
A miminko pro nás v určitém ohledu musí být přednější - to bysme jinak nebyly mámy.
Myslím že je důležité někdy z toho stereotypu vypadnout třeba s kámoškou na kafe večer na chvilku(místo kafe doma což vždycky sklouzne řeč zase na děti), s manželem sami na večeři, nebo chodit do nějakého kurzu jeden večer v týdnu (něco co jste vždycky chtěly dělat a neměli čas), chodit cvičit nebo tak. Prostě uvědomit si že nejsem jen máma ale taky ženská.
ALE NENÍ TO LEHKÉ!!!!!!!
Ahoj.
Já osobně takový problém nemám, ale kamarádky ano. Po konzultaci dospěly k závěru, že to není jenom vysílení z péče o miminko, ale hlavně kojení a tím hormonální změny v těle.
Já jsem bohužel nekojící. Po porodu - tak 5,6 týdnů jsem měla neskutečné chutě - myslela jsem, že budu maniak. Pak se to ustálilo a kromě občasné bolesti (manžel už ví jak na to
) jsme myslím v pohodě. Mimi spí celou noc a ve svém pokoji, takže pokud je nálada …
Všechno chce svůj čas.
Beruška
![]()
ja vim,ale ten muj je uplne prdlej,mysli si ze to neni normalni a ze se mi uz nelibi apod. hrozne trpi a nenecha si to vymluvit
tak jsem se docetla ze CELER povzbuzuje,OREGANO,TIMIAN,MUSKATOVY ORISEK JE PRY hodne ucinny prave pro zeny
GINGER-to by mel byt zensen koren,vanilka a cokolada..
tak si uvarim neco poradne korenenèho a uvidim…
Když píšete o těch chutích, tak mě chytla hrozná chuť na sex těsně po porodu, asi první dva dny to se mnou cloumalo. ![]()
Pak nastoupila únava z péče o mimi a nalitá prsa, takže šmitec ![]()
NiKi
Hmmm, tak já jsem měla taky největší chutě v šestinedělí.. Pak už zbyla jen únava…
Ale asi to bude opravdu hormanama při kojení (ono to kojení je i tak pro organismus celkem vyčerpávající), takže mě se sexuální apetýt začal vracet až jsem přestala koji (cca v roce malého Ríši). Teď už je to zase OK, ale bylo mi manžela fakt líto… Snad už mu to teď zase vynahradím (a sobě taky!!).
Zdravím všechny a nebojte se - sexu si ještě užijete dosytosti!!
Gábina + malý Ríša (16m)
Holky, vydržte!
pár měsíců po porodu to taky nebylo nic moc, ale postupně se to zlepšovalo a teď si připadám nadrženější než v pubertě ![]()
Manžel už pomalu přestává zvládat
… Přeháním, ale fakt je to teď dost supr, ale v Ondrově půl roce to ještě zdaleka tak růžové nebylo..
Ahoj, u nás s tím taky bojujeme, ale čím je malej větší a líp spinká, tím je to lepší… Ale i tak jsem asi hrozná manželka, jelikož mě osobně se fakt nechce skoro vůbec, musím se děsně přemlouvat, ale když se přemluvím, zase je to o hodně lepší než před porodem
Takže si říkám, že až půjde malej do školy, třeba to bude lepší než za mlada ![]()
No ale musím říct, že jednu chvíli z toho byla taky docela velká manželská krize, manža má v tomhle směru docela velký apetit a byl z toho úplně mimo, připadal si jak sexuální loudil a já jsem pořád usínala ještě před dopadem do postele… A čím víc jsme o tom mluvili, tím to bylo horší, chce to spíš jednat ![]()
No, každopádně jsem před několika dny vyhrála sázku o ArginMax pro ženy k Vánocům, tak uvidíme, snad zabere aspoň jako placebo ![]()
Neházej flintu do žita,
Věrka