Jak se shodnout na výchově

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32941
10.9.15 13:53

@suricata tak zrovna tohle nepraktikujem. Ale přesně vím, že vysvětlování je v některých věcech na nic, naprosto se to mine účinkem. Aspoň u nás.
Taky pokud dospělý něco omylem vyvede, bývá to jednorázové, nechtěně. U dítěte to aspoň u nás bývá důsledek toho, že ve více věcech předtím neposlechlo. O to vyhrocenejsi pak je reakce dospělého, který to musí likvidovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.9.15 13:54

@suricata ano, proto se snažím děti nebít, taky to tak chápu. A vždycky když jsem jim dala na zadek, tak se ulevilo mně, dítě tím vychovanější rozhodně nebylo. Já to vidím stejně. Když se situace zklidnila. Adama jsem vzala stranou, pořešili jsme to. Dovedla jsem ho ke staršímu, omluvil se mu, pohladil ho tam, kde ho praštil. Muži jsem řekla, že nejsme neandrtálci a mlátit přes hlavu se nebudeme. Trochu jsem doufala, že si to s mladším taky vyříká, já osobně bych se mu taky omluvila, že jsem ho praštila. No, a s tím právě nesouhlasí. já jsem rodič, tak mám právo dítě uhodit. jediný, co z celého hovoru vzešlo, je, že je ochoten je nebít přes hlavu, příště dostane na zadek. prostě to vidíme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.9.15 13:55

@nostress jako komu a jaká? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.9.15 13:57

@Pepinek007 děkuju, tohle jsem chtěla slyšet :) ono to, jak ho znám, asi tak s největší pravděpodobností je, ale já jsem prostě hnidopich. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.9.15 13:58

@Jensina chápu že sis myslela že takhle reagovat nebude, ale bylo to v afektu, stane se, že papinak bouchne. Určitě ho to taky mrzí.
Ono sebeovládání je náročné. Ty jsi nikdy netriskla dverma nebo nemlatila do polštáře? Já teda jo, někdy bohužel tohle není po ruce a vyventiluje se to jinak. Facky nejsou dobře, vyhroti to situaci, ale stane se, že se situace nezvládne. Každý dělá chyby. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.9.15 14:02

@andelka83 já vím dík. :) Právěže já vybychuju často, ale vymlátím se jinde. Tuhle jsem roztřískala kartáč na vlasy o skříňku v koupelně. :oops: No a on je kliďas a vyventiluje se běháním. No a teď to bouchlo takhle a nejsem na to zvyklá, tak mě to vykolejilo. Navíc jsem to potřebovala s někým rozebrat a když jsem to zkoušela, tak jsem se akorát od okolí dozvěděla, že je to vlastně normální a měla jsem ho podpořit a to ve mně působilo, ještě větší rozpor. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
10.9.15 14:03

@andelka83 v tom se rozcházíme, dítě je schopno spoustu následků opravit samo, když mu je dána příležitost, potom je schopno lépe posoudit riziko svých činů. Buduje se zodpovědnost. Navíc spousta rodičů zakazuje i věci, co jsou v přirozenosti dítěte.
Lépe vysvětlit na příkladě, byla jsem venku s maminkou, která vyfešákovala kluka, nesměl mimo chodník, kecaly jsme s maminkou a kluky přitahovala louže, maminka furt okřikovala kluka, nadávala, že zlobí, já jsem jen oznámila, že jestli bude mokrý jdeme domů a špinavé kalhoty vypere. Samo, že oba skočili do vody, můj kluk nedostal, ale místo hřiště pere kalhoty, myslím, že příště už do louže neskočí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
10.9.15 14:06
@Jensina píše:
@nostress jako komu a jaká? :lol:

Psala jsi, že kluk má psychickou zácpu /proč?/, ty se nemůžeš shodnout s manželem na výchově dětí, tak to vypadá na nějakou konzultaci u psychologa, minimálně u syna.Ten jeho problém má jistě svůj důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
10.9.15 14:07
@andelka83 píše:
@Jensina chápu že sis myslela že takhle reagovat nebude, ale bylo to v afektu, stane se, že papinak bouchne. Určitě ho to taky mrzí.
Ono sebeovládání je náročné. Ty jsi nikdy netriskla dverma nebo nemlatila do polštáře? Já teda jo, někdy bohužel tohle není po ruce a vyventiluje se to jinak. Facky nejsou dobře, vyhroti to situaci, ale stane se, že se situace nezvládne. Každý dělá chyby. :nevim:

takže u dospělého jsi schopna to omluvit a chápat, ale u dítěte ne? to dítě to prožívá stejně, brácha ho štval a mu ruply nervy, mrzí ho to, je v afektu a pak ho ještě zmydlí táta, protože ho vychovává.
Jak by ti bylo, kdybys po afektu, kdy tě to štve, že jsi se neovládla, ještě dostala facku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.9.15 14:08

@suricata no můj by tam teda skočil i kdyby ty gate měl prát denně.
My teď bojujeme s utikanim, přes cestu. A tam to teda reším ručně stručně, protože vysvětlování bohužel nefunguje. Dělají si z toho akorát srandu, jedním uchem tam druhým ven. A takových věcí je víc, někdy mám pocit že se umluvim a nic z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
10.9.15 14:10

@andelka83 pořiď holinky 8) víš, co chcu říct, pokud je jeho touha skákat tak velká a vezme ji i s následkama, ok.

utíkání jsem řešila svázáním do kočáru :nevim: stačilo dvakrát a už se drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.9.15 14:11

@nostress příčina psychické zácpy je jinde, tuším kde. Zhoršuje se samozřejmě jakýmkoli stresem, tudíž očekávám, že se teď zhorší, facka pro dítě stres dle mého názoru je. Ale náš vztah s mužem příčinou nejspíše není.

Příspěvek upraven 10.09.15 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.9.15 14:11

@suricata začala bych to řešit už v okamžiku, kdy ho bracha začal stvat. U nás je to otázka tří vteřin, kdy od hraní dojde ke rvačce. Osobně je za tohle nebiju, ale zakrocim slovně, pohrozim, seberu hračky, odtahnu je od sebe, pokusíme se situaci nějak vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.9.15 14:13

@andelka83 jojojo, proto jsem chtěla, aby u nich seděl. No, jenže se mu nechtělo a šel na ten počítač a už to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.9.15 14:15

@suricata holínky máme, bez nich po dešti nelezu ven a fakt mi nevadí, když do nich lezou. když mají normální boty tak prostě dávám pozor, aby tam nalezli.
Kočár nemáme. Prostě musí před cestou zastavit. Bohužel xkrat zastaví, jednou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí