Jak se starat o partnerovo dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No vy dva se potřebujete domluvit podle toho co potřebují vaši děti, co potřebujete vy a jaké máte možnosti.
S tím ti internet moc neporadí.
Jinak docela spoustu praktické inspirace je třeba v téhle knize.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Záleží na tom, kolik je děti a jak dlouho jste spolu..my po 8 letech už
jsme poměrně sehraní, ale přecijen, některé věci si každý řeší pro
své dítě sám. Já neřeším, jestli si jeho dítě umylo hlavu nebo
potřebuje boty, to si vyřeší muž a já si komplet poresim to svoje. Zas,
když objednávám třeba oblečení, ptám se, co přihodit.
Ale- když je požadavek na lívance, jdou všichni za mnou a když na zábavu,
tak za mužem:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě vase zkušenosti jak se starate o partnerovo dítě. Já mám jedno dítě a partner taky, ale nějak nám nejde fungovat společně. Každý se spíš stará o to své než abychom fungovali jako rodina.
Přijde mi to dobře. Každý má na starost svoje dítě. Záleží, jak jsou děti velké a jaké mají k druhému a k sobě vztah. Bydlíte spolu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zakladatelka
Moje dítě má 8 a jeho 7. Každý se své sprchuje sám, dává mu jídlo.
do školy si jdeme každý pro své přitom jeden je může vyzvednout
společně. Jsme spolu necelý rok soužití v jedné domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
S dětmi máme pěkný vztah jen si připadám že jsme rozdělení a nevím jak to dát dohromady
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě vase zkušenosti jak se starate o partnerovo dítě. Já mám jedno dítě a partner taky, ale nějak nám nejde fungovat společně. Každý se spíš stará o to své než abychom fungovali jako rodina.
Bydlíte spolu? Partner má dítě ve své péči, ve střídavce, nebo jezdí na víkendy? Mluvili jste o tom? Jak to myslíš, že se každý stará o to své?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:žijete spolu? Nebo jen střídavka? Každý dáva jídlo tomu svému? Tak jak vařím oběd, večeři…tak pro všechny nee? To i nakupujete jídlo každý zvlášť??
Zakladatelka
Moje dítě má 8 a jeho 7. Každý se své sprchuje sám, dává mu jídlo. do školy si jdeme každý pro své přitom jeden je může vyzvednout společně. Jsme spolu necelý rok soužití v jedné domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Moje dítě má 8 a jeho 7. Každý se své sprchuje sám, dává mu jídlo. do školy si jdeme každý pro své přitom jeden je může vyzvednout společně. Jsme spolu necelý rok soužití v jedné domácnosti.
Ty jo, to je fakt divnej model. Místo toho, abyste si práci rozdělili
(např. jeden vaří večeři, druhý vyzvedne děti), tak žijete jak single
vedle sebe. Co zábava, víkendové aktivity?
Jako normálně bych za ním přišla a řekla: „Hele, drahý, tohle je
nesmysl. Navrhuji dělat denně stejnou večeři pro všechny, kdo a kdy se
domluvíme, do školy taky pro ně nemusíme lítat oba, jednou je vyzvedneš
ty, jednou já.“
Jste to ještě neřešili nebo jak? Kdyby se k tomu neměl to změnit, já
osobně bych nadále nechtěla předvádět dítěti tuhle parodii na
rodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tofifea píše:
Ty jo, to je fakt divnej model. Místo toho, abyste si práci rozdělili (např. jeden vaří večeři, druhý vyzvedne děti), tak žijete jak single vedle sebe. Co zábava, víkendové aktivity?
Jako normálně bych za ním přišla a řekla: „Hele, drahý, tohle je nesmysl. Navrhuji dělat denně stejnou večeři pro všechny, kdo a kdy se domluvíme, do školy taky pro ně nemusíme lítat oba, jednou je vyzvedneš ty, jednou já.“
Jste to ještě neřešili nebo jak? Kdyby se k tomu neměl to změnit, já osobně bych nadále nechtěla předvádět dítěti tuhle parodii na rodinu.
Přesně tak! K nám jezdí manželová dcera jen na víkendy…ale třeba v ten pátek pro ní jedu já, nebo to mám prostě blíže z práce pro ní sjet. Oběd vařím pro všechny…muž ji nevaří zvlášť. Prostě i ty víkendy fungujeme jako rodina, jako jeden celek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Tak to je opravdu divný model. Vždytˇtohle by šlo krásně sladit. Ale předpokládám, že to tak chce partner že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Děti bych vyzvedávala dohromady, jen dala vědět, že jsme doma S jídlem bych se asi nějak rozumně
střídala. Dnes vařím já, zítra ty. Vařit pro všechny by pro mě bylo
rozhodně jednodušší než čekat, až někdo doklohní něco v kuchyni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
S dětmi máme pěkný vztah jen si připadám že jsme rozdělení a nevím jak to dát dohromady
Sednout si a navrhnout střídání se? Aby ani jeden z vás neměl pocit, že se stará víc než ten druhý. Zodpovědnost a rozhodování bych nechala na vlastním rodiči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Chtělo by si to sednout a domluvit se.
Jak psaly ostatní, musí být hrozně vysilující, když oba jezdíte do i ze
školy, oba extra vaříte.
Koupat se snad už zvládají sami, ne?
Takové ty výchovné věci bych klidně nechávala jen na rodiči daného
dítěte (tresty, úkolování a podobně), ale ty provozní věci jsou
rozhodně jednodušší společně.
Nedovedu si představit, že by mi partner řekl, že mi nevyzvedne syna ze
školy, nebo mu neudělá snídani, když já už odcházím do práce, protože
je to můj syn a né jeho.
Ano, beru to trochu jako nadstandard, uvědomuji si, že mu za to chci
poděkovat pokaždé, ale zároveň tak trošku očekávám, že podobná
vzájemná výpomoc je prostě ve vztahu samozřejmá)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Russet píše:
Sednout si a navrhnout střídání se? Aby ani jeden z vás neměl pocit, že se stará víc než ten druhý. Zodpovědnost a rozhodování bych nechala na vlastním rodiči.
Myslím že i v tom rozhodování se budou muset nějak domluvit…ono jsou to stejně staré děti a dám jen příklad… jedno může být venku do 17hodin, druhé do 18hod… to dobrotu dělat nebude… i povinnosti doma by měli mít stejné… atd… je to fakt o komunikaci a zakladatelka by si měla sednout s partnerem a nějak to nastavit vše rozumně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Máme vzít do Řecka kočárek pro 3,5 leté dítě?
- Jak povzbudit vnímání tělesných potřeb u malého dítěte
- Dítě (5let) chce si vše dělat po svém - chytrý? ADHD?
- Jak vaříte s dítětem?
- Dítě žárlí na mladší
- Roční dítě pláče když...
- Jak se bude Vaše dítě jmenovat?, Knappová
- Je pro vás první dítě víc, než to druhé ?