Jak se stát lepším člověkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
9.4.18 13:10
@Anonymní píše:
@Janli Muzes to popsat trochu vic prosim? L.

Kineziologie je forma terapie, kdy na základě tvých svalových reakcí pozná terapeut, kde máš zasunuté bloky. Ty ti pomůže odstranit.

• Citovat
  • Upravit
90
9.4.18 13:12

Ahoj! Mám taky představy o tom, jaká bych chtěla být, jak bych chtěla být lepší - ale jsme jenom lidi, všichni máme své chyby a nějakou snahou o dokonalost si připravujeme často jen další a další zklamání.
Já sama jsem došla k závěru, že vlastní síly mi nestačí k tomu, abych byla vyrovnaná či šťastná. Možná chvíli ano, ale život mi připraví další „překvápko“ a jsem zase někde jinde…
Nevím, jestli Ti poradí psycholog, asi jak který, ale určitě bych hledala cestu, jak být sám sebou, přijmout se prostě taková, jaká jsem. S tím, že někoho prostě „nemusím“, že mě rozčiluje tak, že se nedokážu ovládnout…
Dál už ale pro mne existuje asi jenom duchovní cesta, přes objevení Někoho, kdo mě miluje, takového, jaká jsem, kdo mi je každý den silou a oporou…takže asi neporadím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
9.4.18 13:39
@Anonymní píše:
@Emimin7 Děkuji za reakci. Mám skvělou práci, krásnou rodinu, svoje zájmy, já jsem ve SVÉM životě relativně spokojený člověk. Tohle asi není cesta, kterou hledám. Štve mě, že nedokážu mít radost ze štěstí druhého, i když by to i mně pomohlo žít lépe. Nějak se vnitřně přenastavit. Nevím ani, jak to vysvětlit. L.

Doporučuje se začít nebo končit den tím, že si budeš v duchu říkat, za co jsi ve svém životě vděčná (ať už za lidi ve tvém životě nebo věci či okolnosti) a myslet na to, snažit se to prožívat - klidně v posteli. Jako každodenní rituál. To postupně pomáhá přenastavit psychiku. Fakt, že máš vše, co je potřeba k spokojenému životu, ještě neznamená, že to tak budeš prožívat. Můžeš být ale vděčná i za relativně negativní věci, které tě nějak posunuly ve vývoji. Zkus si na to téma něco vygooglit :-)

Jinak bych přemýšlela, co je na té osobě tak zvláštního, že zrovna ona v tobě vyvolává takové pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.18 13:53

Znám docela dobře, jestli chceš, napiš mi SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.19 11:06

Oživuji diskuzi. Máte někdo tip jak změnit své myšlení? Jak být pozitivní?
Jak žít přítomností a neunikat do budoucnosti se strachem a vnitřní nejistotou?
Jde mi o to, že jsem trémista a hodně přemýšlím. Jak se vyvarovat myšlenkám, kdy si třeba řeknu, o dovolené určitě budu zase nemocná a proležím ji v posteli. Nebo pouhý strach vzít si poprvé v životě neschopenku, s myšlenkami, co na to řeknou kolegyně? Mmt mi nic nechybí, přesto bývám občas podrážděná. Povedlo se někomu z vás se změnit? A jak? Přemýšlím nad psychologem, ale budu ráda i za vaše rady, děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
29.10.19 11:19
@Anonymní píše:
Jde mi o to, že jsem trémista a hodně přemýšlím. Jak se vyvarovat myšlenkám, kdy si třeba řeknu, o dovolené určitě budu zase nemocná a proležím ji v posteli. Nebo pouhý strach vzít si poprvé v životě neschopenku, s myšlenkami, co na to řeknou kolegyně? Mmt mi nic nechybí, přesto bývám občas podrážděná. Povedlo se někomu z vás se změnit? A jak? Přemýšlím nad psychologem, ale budu ráda i za vaše rady, děkuji. :kytka:

Hodne lidí zmeni svuj nahled pote, co museli vyresit skutecny problem. Ne ze bych ti to přála. Moje babicka porad vyhrozovala rakovinou, pak ji dostala, pomohli ji a byl klid :nevim: a hypochondr ma na hrobe napsano: „ja jsem vam to rikal“. Kazdy je nekdy podrazdeny a nejisty. Me bylo blbe hlasit v praci ze dne na den home-office, ac jsem na nej mela nárok. Souvisi to se sebeduverou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.19 11:23
@PaníKadrnožková píše:
Hodne lidí zmeni svuj nahled pote, co museli vyresit skutecny problem. Ne ze bych ti to přála. Moje babicka porad vyhrozovala rakovinou, pak ji dostala, pomohli ji a byl klid :nevim: a hypochondr ma na hrobe napsano: „ja jsem vam to rikal“. Kazdy je nekdy podrazdeny a nejisty. Me bylo blbe hlasit v praci ze dne na den home-office, ac jsem na nej mela nárok. Souvisi to se sebeduverou

Ano, to máš pravdu. Já už jeden životní problém řešila a můžu říct, že jsem se i posunula. Bývalo to se mnou horší. Sebevědomí zdravé určitě nemám :? Proto chci navštívit psychologa. Nechci jen přežívat, ale žít a být spokojená.

• Citovat
  • Upravit
2776
29.10.19 11:28
@Anonymní píše:
Jde mi o to, že jsem trémista a hodně přemýšlím. Jak se vyvarovat myšlenkám, kdy si třeba řeknu, o dovolené určitě budu zase nemocná a proležím ji v posteli. Nebo pouhý strach vzít si poprvé v životě neschopenku, s myšlenkami, co na to řeknou kolegyně? Mmt mi nic nechybí, přesto bývám občas podrážděná. Povedlo se někomu z vás se změnit? A jak? Přemýšlím nad psychologem, ale budu ráda i za vaše rady, děkuji. :kytka:

Ahoj, nevím jestli Ti to k něčemu bude, ale mě mohla kniha - Miluj svůj život -Louise L. Hay. Je to úžasná knížka!
Něco málo o knize:
„Své tělo můžete uzdravit tak, že vydáte pozitivní energii při práci se svou myslí. Autorka vysvětluje, jak limitujeme své myšlení a názory a tím vytváříme ve své hlavě zárodky a příčiny nemocí. Kniha nás vede k pozitivním změnám v našem myšlení a vytváří prostředí, které nám dovolí prožít kvalitnější a hodnotnější život. Myšlenky a slova, která vyslovíme, náš život totiž tvoří. “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
29.10.19 19:19
@Anonymní píše:

Zkus měnit negativní na pozitivní. Jako třeba místo: o dovolené budu určitě nemocná si říct: o dovolené budu určitě zdravá. Perfektně si jí užiju. :kytka: Ale neříkej si nebudu nemocná, protože to prohlášení musí být kladné.

Říkej si: já to zvládnu, já to dokážu… obavy má určitě každý, ale jde o to se tomu moc nepoddávat. Dále doporučuju najít si pozitivní věci i na takových těch negativních, kdy se Ti něco nedaří. Jsou situace, kdy to moc nejde, ale nebude jich moc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.19 20:02

@Černá vdova Dekuji moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
29.10.19 20:19
@Anonymní píše:
@Černá vdova Dekuji moc :kytka:

Nemáš zač.
Bude to fuška, ale výsledek stojí za to. :kytka:
Je teda zajímavé sledovat, jaké myšlenky se člověku honí přes den hlavou. A ani tak nejde o obsah jako o to, jestli jsou ty myšlenky pozitivní nebo negativní.

• Citovat
  • Upravit
7989
29.10.19 20:30
@Anonymní píše:

Ahoj, holky pisou pravdive, ale nejdůležitější je mit se ráda a větší sebevědomí ziskat je docela těžké, takže krom psychologa bych ti doporučila i nejake osobnostni kurzy na sebepoznani, mozna poznas nejakou stranku sveho zivota, kterou neznas. Kolem me byly vzdy uzasné ženy, kolikrat jsem zkoumala, proc jsou tak úspěšne, oblibene. Vsechny byly usmevave, srdecne, poctive a láskyplne, a vsechno, co delaly, tak delaly pro radost svou nebo druhých. RADOST je pro život nejdůležitějši. Těšit se na neco, na nekoho, mit radost z malickosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová