Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím maminky,
svůj dotaz začnu popiskem věci, které můj manžel říká cingálka. Jedná se o starou vánoční ozdobu, kterou má manžel spojenou s Vánoci. Vypadá jako vánoční stromeček, ale na špičce má vrtulku se zvonečky, myslím
. Vedle stromečku stojí svíčky, ty se zapálí, vrtulka roztočí a pak to zvoní. Asi to není moc přesné, ale snad jste si udělaly představu. Chtěla bych mu udělat radost a pokusit se to sehnat, ale nejdřív musím vědět, jak se to jmenuje. Předem děkuji za odpovědi.
S pozdravem Rudolka
Teda, tak my to máme doma, ale taky netuším, jak se to správně jmenuje..
![]()
JOOOO! To mame u babicky, stare uz asi sto let, pri zadnych Vanocich to nesmi chybet!!!
Rikame tomu „cinkatko“…
![]()
Pokud vím, tak v obchodech se tomu říká „andělské zvonění“. Aspoň loni to tak bylo, když jsem to kupovala.
Vím přesně, co máš na mysli, ale jak se to jmenuje, nevím. Měla to babička a mně se to hrozně líbilo. Pátrala jsem na netu a našla tohle: http://www.napady-darky.cz/…-svicen-sobi
a do vyhledávače jsem zadala: svícen, který se roztočí teplem svíčky, tak zkus pohledat
Hanule píše:
Ten stromeček se už neprodává, jen starý, za těžké peníze
Ty jo, to jsem ani nevěděla, jakej máme doma poklad.. ![]()
My jsme tohle taky meli doma,nasi to stale maji,vzdy to na vanoce nesmelo chybet na stole,rikali jsme tomu cinkatko ![]()