Jak se vám žije mimo Evropu?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2144
26.6.15 13:43
@Emno píše:
@celipipka54Připrav se, že tady od místních - myslim na diskuzi - dostaneš slušnej ceres : ) To bude, zkráceně řečeno, zas jedno Prober se za druhym : ) Možná bys měla nějak upravit téma, ať píšou jen ti, co maj něco konstruktivního k debatě, odrazování, hodnocení, urážení nezájem : )

Napadlo mě to, ale za prvé by se to tady ještě víc rozjelo na téma: Ty jsi admin, že si určuješ pravidla? :lol: A za druhé mi to ani nějak nevadí, počítala jsem i s takovýma reakcema :)

• načítám...
2144
26.6.15 13:44
@martina.se píše:
a didi.. nejlepší je ta panika, co lidi vytváří.. hlavně, ať je o čem mluvit.. pro uprchlíky nejsme atraktivní, odtáhnou dál..
@martina.se píše:
to už tu dávno nebudem :mrgreen: :hug:

Kéž by :kytka:

Příspěvek upraven 26.06.15 v 13:45

• načítám...
831
26.6.15 13:44

@celipipka54

Tak super, rozumim : )

• načítám...
72725
26.6.15 13:47
@celipipka54 píše:
Kéž by :kytka:Příspěvek upraven 26.06.15 v 13:45

věřim tomu.. mám lidi, co se tim zabývají a proto jsem celkem optimista.. pár lidí má teď scvaklé půlky, ale nebude to tak horké :think:

• načítám...
36009
26.6.15 13:48
@celipipka54 píše:
Anglicky se snad domluvíme, navíc máme snad ještě čas se něco doučit. Politické důvody nám neprojdou, s tím ani nepočítám, proto jsem se hned v úvodním příspěvku ptala, jestli je možnost pracovního víza ;)

Pokud mas lukrativní práci, v některých státech k tomu mas i víza. Doporučují aspoň jeden z vás měl hodně dobrý jazyk, hlavně pokud sebou potahnes dítě. Nějaká opravena aj že školy nestačí.

• načítám...
26.6.15 13:48

Jéžiš, ale to je už teda slušná paranoia řešit, jestli se vnučka (tedy se bavíme o době za cca 30 let?) bude vdávat ve 3 letech. Uvědomte si všechny, kde žijete. Jak se tady mění režimy atd. Proč si myslíte, že tu za pár let nebudou vládnout třeba Číňani nebo Rusové? Kde bude EU, jestli bude? Vždyť vše je tak nestabilní. Já osobně momentálně nevidím důvod, proč se hrnout do brutální nejistoty přes půl zeměkoule i s dětma, dělat tam za pár šupů podřadné práce. Znám pár lidí, kteří pracovali a žili roky v zahraničí (i ty, kteří emigrovali za totáče, ať už do Kanady či Austrálie) a momentálně jsou již několik let zpět v ČR a vůbec to nevypadá, že by se jim tu nelíbilo.

• načítám...
2144
26.6.15 13:58

@merde Můžeš mi prosím napsat, co všechno to obnášelo? Myslím teď hlavně papírování v ČR i v zahraničí? A jakýkoli jiný postřeh beru taky :kytka:

@evill Z řečí se tak nějak domluvíme anglicky, ale hodlám se začít učit, abych se domluvila fakt dobře. (Opravdu se nehodláme stěhovat letos) Manžel se učil ve škole německy, tak si něco ještě pamatuje, ale asi to nebude nic extra, v práci používá anglické termíny. Zbytek se mi tady veřejně rozebírat nechce, mohla bych ti napsat zprávu? ;)

• načítám...
Anonymní
26.6.15 14:00

Tak ja se budu za chvili stehovat za velkou louzi. Jinak s partnerem jsme se bavili o porizeni domku na nejakych ostrovech filipiny ci haiti. Jako ceska s ceskou rodinou, bych asi nemela odvahu takhle razantne zmenit zivot. navic absolutne neni jistota jestli k lepsimu :nevim: je velice tezke zit v zahranici a o to horsi, pokud tam clovek neni pod zastitou nejakeho „domorodce“…pokud to ale myslis opravdu seriozne, zamakala bych na jazyku a na svych schopnostech…co muzu nabidnout a o co je v tom danem state zajem. Pripadne se presneji ptala na ambasadach. Ale pozor, ze i kdyz budes mit co nabidnout, budou chtit, aby jsi vystudovala mistni skoly jinak nikdy lepsi praci nedostanes a tyto skoly, prestoze jsou statni, jsou extremne drahe…bohuzel to muze byt az 6mistne cislo. Mimojine ja taky doufam, ze se to vsechno nejak da zpatky do unosnych hranic, jelikoz cr mam moc rada :roll: a chtela bych se tady na trvalo vratit.

• Upravit
2144
26.6.15 14:05
@pikola píše:
Pokud mas lukrativní práci, v některých státech k tomu mas i víza. Doporučují aspoň jeden z vás měl hodně dobrý jazyk, hlavně pokud sebou potahnes dítě. Nějaká opravena aj že školy nestačí.

Děkuju za info :kytka:

• načítám...
2144
26.6.15 14:12
@Anonymní píše:
Tak ja se budu za chvili stehovat za velkou louzi. Jinak s partnerem jsme se bavili o porizeni domku na nejakych ostrovech filipiny ci haiti. Jako ceska s ceskou rodinou, bych asi nemela odvahu takhle razantne zmenit zivot. navic absolutne neni jistota jestli k lepsimu :nevim: je velice tezke zit v zahranici a o to horsi, pokud tam clovek neni pod zastitou nejakeho „domorodce“…pokud to ale myslis opravdu seriozne, zamakala bych na jazyku a na svych schopnostech…co muzu nabidnout a o co je v tom danem state zajem. Pripadne se presneji ptala na ambasadach. Ale pozor, ze i kdyz budes mit co nabidnout, budou chtit, aby jsi vystudovala mistni skoly jinak nikdy lepsi praci nedostanes a tyto skoly, prestoze jsou statni, jsou extremne drahe…bohuzel to muze byt az 6mistne cislo.Mimojine ja taky doufam, ze se to vsechno nejak da zpatky do unosnych hranic, jelikoz cr mam moc rada :roll: a chtela bych se tady na trvalo vratit.

Tak to je mazec :think: Takže je úplně jedno co manžel umí, pokud nemá jejich školu? 8o

• načítám...
56326
26.6.15 14:14
@celipipka54 píše:
@KPKristy My si nikde nechceme žádat o dávky, neboj ;) Manžel si samozřejmě bude muset najít práci a já co nejdřív taky, ale hlavně se nejdřív rozhodnout kam vlastně jet. Pořád prohledávám internet, ale zatím jsem nic nezjistila :think:

A co čekáš, že tam najdeš??
Rozhodnout se musíš podle mě sama a to hlavně v závislosti na tom, jaké jazyky umíte. Bez znalosti nemá smysl o tom vůbec uvažovat. Na nemluvící cizince jaksi nikdo moc zvědavý není. Od tohoto bych se odpíchla a pak hledala vhodnou oblast a teprve pak se zajímala o konkrétní podmínky.
Mám známé na Novém Zélandu, oba Češi, už tam mají i rodinu. Ale přecházelo tomu několik let, kdy už znalí angličtiny tam pracovali na dost podřadných místech (oba VŠ), teprve po několika letech se jim podařilo najít slušnou práci a příslušná povolení k tomu, aby mohli zůstat.
Odpíchla bych se i od toho, jak staré máte děti, jestli i ty umí jazyk, jak se případně popasují s novou školou atd..
Není to jednoduché rozhodování, hodně štěstí :kytka: :mavam:

• načítám...
2144
26.6.15 14:16
@martina.se píše:
věřim tomu.. mám lidi, co se tim zabývají a proto jsem celkem optimista.. pár lidí má teď scvaklé půlky, ale nebude to tak horké :think:

Jak ráda bych tomu věřila. Ale řekni mi, kterej normální člověk si nastěhuje domů někoho, kdo mu zjednodušeně řekne: Podrobím si tě, jinak tě zabiju.
Logický by bylo je sem vůbec nepouštět, ale s touhle logikou pochybuju, že je dokážou ohlídat :nevim: Ale jestli máš jiný informace, sem s nima, budu ti vděčná :D :kytka:

• načítám...
56326
26.6.15 14:19
@celipipka54 píše:
@jenny.fields To právě potřebujeme zjistit jako první, kde na nás vůbec budou zvědaví. Jen nevím jak to zjistit :think: A že není nikde bezpečno, o tom nepochybuju. Všude něco hrozí, to vím. Ale bohužel je dost pravděpodobné, že až budou mé holky dospělé, bude celá Evropa islámská. A jaký by je čekal život? A naše vnoučata, hlavně vnučky. Když si představím třeba tříletou holčičku, která si bere dospělýho chlapa, je mi zle. A když si představím, že je to moje dcera nebo vnučka, otevírá se mi kudla v kapse :pocitac:
Pořád doufám, že to vážně nebude třeba, je to fakt jen únikový plán, ale je potřeba se připravit i na nejhorší. Nechce se mi odtud, tady je sice většina lidí zvyklá nadávat jak se tady máme špatně, ale není to pravda. Naopak se tady máme velice dobře, ale bojím se že to brzo skončí :zed: :zed:

uff, no já ti nevím. Podle mě moc dramatizuješ, přestaň koukat na novu a je vyřešeno :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
72725
26.6.15 14:23
@celipipka54 píše:
Jak ráda bych tomu věřila. Ale řekni mi, kterej normální člověk si nastěhuje domů někoho, kdo mu zjednodušeně řekne: Podrobím si tě, jinak tě zabiju.
Logický by bylo je sem vůbec nepouštět, ale s touhle logikou pochybuju, že je dokážou ohlídat :nevim: Ale jestli máš jiný informace, sem s nima, budu ti vděčná :D :kytka:

nic není tak horké, jak se uvaří ;)

• načítám...
56326
26.6.15 14:24
@celipipka54 píše:
@merde Můžeš mi prosím napsat, co všechno to obnášelo? Myslím teď hlavně papírování v ČR i v zahraničí? A jakýkoli jiný postřeh beru taky :kytka:@evill Z řečí se tak nějak domluvíme anglicky, ale hodlám se začít učit, abych se domluvila fakt dobře. (Opravdu se nehodláme stěhovat letos) Manžel se učil ve škole německy, tak si něco ještě pamatuje, ale asi to nebude nic extra, v práci používá anglické termíny. Zbytek se mi tady veřejně rozebírat nechce, mohla bych ti napsat zprávu? ;)

tak nějak domluvit se anglicky a učil se někdy ve škole německy… to fakt pro nalezení slušné práce v cizině nestačí 8o 8o

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix

• (4.6) + 14 recenzí

King plus