Jak se zachovat? K druhému dítěti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.5.18 08:15

Anonymně protože muž tady občas chodí a nechci, aby veděl, že o něm píšu. Jeho maminka měla prvního muže se kterým má dvě děti a on si našel jinou.. rozvedli se a ona si pak našla jiného a vzali se. Měli spolu dítě (mého muže) a ten její bývalý muž, když bral děti na dovolenou bral i malého. Když dětem něco koupil, koupil i malému. Nedávno jsme mu byli s mužem i na oslavě narozenin i s jeho byvalou manželkou a jejím manželem. Vycházejí spolu moc dobře. Ale to asi hodně rodin tak nemá.

• Citovat
  • Upravit
44228
27.5.18 08:40

Me spíš prekvapuje, ze zakladatel tak dobře vidí do finanční situace bývalé zeny a jejiho partnera :nevim: Oni nechodí do práce, sedí účelově doma na dávkách? Podle me to můžou být lidé schopni zaopatrit své dítě v rámci širšího průměru. Pokud má zakladatel nadstandardní příjmy, má hodnoty a vnímání toho, co je potřebné, lehce posunute. Pokud jsou v rodině všeobecně dobré vztahy, nevidím důvod, proc obcas neprilepsit i sourozenci svého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
27.5.18 08:49
@Bohouzek píše:
S moji ex už nějakou dobu nejsme a každý máme svůj život, rozvod byl trochu dost ostrý, ale nakonec vše funguje fajn a naše horké hlavy se uklidnili.

No ale bývalka se rozhodla mít další dítě - jo fajn přeju jí to. Jen nevím jak se mám zachovat já. Já vydělám relativně hodně peněz a syn má vše. Od oblečení po dovolené a výlety. Ale bývalka nemá skoro nic avím jak to druhé dítě bude sedět doma a ptát se mami proč bracha jezdí všude a já jsem pořad doma… A proč má vše a já ne - a podobně…
Ano mě to může být úplně jedno, ale není a nechci v dítěti vyvolat nějaký pocit méněcennosti…

Velice rád slyšel názor ostatních jak se zachovat.

:roll: :roll: Ježiši a jak ty to víš?? Dítě ještě neni na světě a ty už víš, na co se bude ptát a že bude trpět nouzí??
Bejt tebou, tak se starám o to, co mám a zbytek nechám na rodičích. Nebo to už si nesmí exka pořídit dítě nikdy, protože ty máš hodně peněz, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
27.5.18 08:52
@Bohouzek píše:
Taky to nechápu a jen mě zajímají názory ostatních.

Můj názor je, že ti do toho nic neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
27.5.18 08:55

Já nevím, proč toto vůbec resite.Dite má svého otce, který s nimi nimi žije. Tedy kompletní rodinu.Tim to končí.
Vzchopit se musí rodiče toho malého.
Pokud si chcete vzít s sebou na vylet/dovolenou toto dite, tak samozřejmě můžete.
Jen aby se pak nestalo, že vám bude jako braska „pribaleno“ pokaždé.
Já bych se do toho vůbec nepletla a už určitě ne s pocitem litosti, který z úvodního příspěvku cítím.

• Citovat
  • Upravit
27.5.18 09:08
@Terezxx píše:
Co bude sourozenec malý, financovala a výletovala bych jen se svým synem. Později, až by syn projevil třeba zájem, že chce sourozence sebou na výlet, vzala bych oba. Si hodný, ale dávej pozor, aby toho ex nechtěla zneužívat. Určitě bych nekupovala oblečení, atak. Za mě je sourozenec to nejvíc, co můžeš dítěti dát, ale všechno má své hranice. Pro tebe se nemění nic. Občasný výlet nebo pak dovolená druhého nerozmazlí, ale určitě si to užijete víc :kytka: Navíc taky souhlasím, že druhý bude mít doma tatínka, toho zase třeba bude závidět tvůj syn. Ten každodenní kontakt. Vše má své pro I proti.

Souhlasim s timto vcetne rad. Mimichodem, v detstvi jsem mela vse, na co jsem si vzpomnela, ale rodice spolu nebyli a vymenila bych dovolene a materialni veci za stastne rodice pohromade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
27.5.18 09:11

:potlesk: tak za to ti tleskám, že takhle přemýšlíš. Tak pokud by ti to nevadilo, můžeš ho občas brát s sebou třeba na nějaké výlety…Je to jen na tobě a pokud jsi tak úžasně velkorysý, tak ti do toho nemůže nikdo kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.5.18 09:14
@MP Evik píše:
To druhe ma rodice a budou mu to muset vysvetlit, syna bych neomezovala, potom druhem ti nic neni. Je to hold zivot, ze nekdo ma vic a nekdo min…

To je sice pravda ale na toto nejsou malé děti zralé a nedivila bych se, kdyby to mezi nimi vyvolalo vzájemnou nenávist. Od otce je to velmi hezké, že ho to nenechává chladným a má starost i o to druhé dítě. Byť by mě to štvalo, asi kdybych byla při penězích, byla bych vstřícná i k druhému dítěti. My teď řešíme něco obdobného. Máme děti v pěstounské péči a jeden z kloučků má zajímající se prarodiče. Nechce se nám vysvětlovat, že jeden je má a druhý má jít stranou, protože je cizí klouček. Buď ho přijmou také, nebo bude sekec mazec a budu k setkávání laxní. Včera jsem totiž říkala mladšímu, že ho chce vidět babi s dědou a starší mi řekl, že se na babi a dědu také těší. Nemůžu mu přeci říct, že na něj se neptali a má sedět doma na zadku, zatímco s mladším půjdem na návštěvu. Je to také blbá situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.5.18 09:17
@Danulinka16 píše: :potlesk: tak za to ti tleskám, že takhle přemýšlíš. Tak pokud by ti to nevadilo, můžeš ho občas brát s sebou třeba na nějaké výlety…Je to jen na tobě a pokud jsi tak úžasně velkorysý, tak ti do toho nemůže nikdo kecat.

Myslim, ze muze. Vlastni otec toho ditete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.5.18 09:17
@Sworley píše:
Můj názor je, že ti do toho nic neni.

To mi připomíná přísloví: Nehas, co tě nepálí. Není to moc pěkné přísloví, byť se ho někdy vyplatí dodržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
27.5.18 09:19
@srpen89 píše:
Myslim, ze muze. Vlastni otec toho ditete ;)

Jasný. Ja myslela spíš tady ženský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.5.18 09:36
@Jana206 píše:
Me spíš prekvapuje, ze zakladatel tak dobře vidí do finanční situace bývalé zeny a jejiho partnera :nevim: Oni nechodí do práce, sedí účelově doma na dávkách? Podle me to můžou být lidé schopni zaopatrit své dítě v rámci širšího průměru. Pokud má zakladatel nadstandardní příjmy, má hodnoty a vnímání toho, co je potřebné, lehce posunute. Pokud jsou v rodině všeobecně dobré vztahy, nevidím důvod, proc obcas neprilepsit i sourozenci svého syna.

Vás nezajímají Vaše děti a co se kolem nich děje? :think: Mě teda tohle zajímá dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.5.18 09:42
@Sworley píše: :roll: :roll: Ježiši a jak ty to víš?? Dítě ještě neni na světě a ty už víš, na co se bude ptát a že bude trpět nouzí??
Bejt tebou, tak se starám o to, co mám a zbytek nechám na rodičích. Nebo to už si nesmí exka pořídit dítě nikdy, protože ty máš hodně peněz, jo?

Bohužel jste to vůbec nepochopila. Tak ja to trochu vysvětlím, jak se bude cítit dítě které nemá nic jen hračky, mámu a tátu. A jeho brácha, má dovolené u moře, drahé oblečení, počítač…
Bude strašně happy :cert: a jen to udělá pocit méněcenosti a dlouho to nebude chápat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
27.5.18 10:02

@Bohouzek tak buď mu to sponzoruje nebo to neřeš, nic jiného asi není, ne? Navíc ještě pár let to bude dítěti fakt putna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
27.5.18 10:13
@Bohouzek píše:
Bohužel jste to vůbec nepochopila. Tak ja to trochu vysvětlím, jak se bude cítit dítě které nemá nic jen hračky, mámu a tátu. A jeho brácha, má dovolené u moře, drahé oblečení, počítač…
Bude strašně happy :cert: a jen to udělá pocit méněcenosti a dlouho to nebude chápat.
..

:lol: :lol: Prokristapána… Takže si měla bývalka nejspíš najít nějakýho pracháče a bylo by to cajk. No už se nedivim tomu ostrýmu rozvodu. Mam dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí