Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj nemužu se zbavit t-mobile pořád chtějí pomě jen peníze simkartu nemám hodně dlouho a pořád mi prodlužují smlouvu co mám dělat nemám na to peníze a už tam mám nejaký dluh. jsem neštastná protože jsem ráda že mám peníze pro dítě prosím o rady
Ahoj. Jakmile ti bude končit doba na kterou jsi to uzavřela tak měsíc před tou dobou napsat ukončení smlouvy. Jinak pokud to neudělaš tak automaticky prodlužují. Dřív to jde ukončit snad jen spí úmrtí, zbavení svéprávnosti prostě nejde. Zavolala bych si na infolinku a tam bych se zeptala jak nejlépe postupovat. Nebo alespoň na tu dobu než to půjde zrušit snížit tarif.
Zavolat a udělat scénu, na ně nic jiného neplatí - normálně zavolej na infolinku, řekni že to chceš zrušit, že sinmkartu dávno nemáš, žídné prodloužení smlouvy si nepodepsala a nazdar, když to nepůjde po dobrém začni vyhrožovat - že na ně podáš tr. oznámení za podvod atd., zabírá to…
![]()
@Irena Panggrácová píše:
Ahoj nemužu se zbavit t-mobile pořád chtějí pomě jen peníze simkartu nemám hodně dlouho a pořád mi prodlužují smlouvu co mám dělat nemám na to peníze a už tam mám nejaký dluh. jsem neštastná protože jsem ráda že mám peníze pro dítě prosím o rady
Pokud nedáš výpověd písemně tak smlouva se automaticky prodlužuje stím jsi souhlasila když jsi to podepisovala. Pokud simkartu nemáš to je nezajímá takže buď- si udělej novou stím samým číslem -pokud jsi číslo změnila s osobních důvodů. Přepiš si na ní jiný číslo všechno jde řešit, ale poprvé se uzavírá smlouva u tmobile na dva roky a pokud nedáš dva měs. před koncem té doby výpověd automaticky se ti to prodlužuje. hlavně si teďka udělej aspoň ten nejlevnější tarif co jde.. Paušály jsou za trest. po 5 letech jsem si dala kredit odešla od tmobilu a jsem vysmátá…
@_Kaczenkaa_ píše:
Zavolat a udělat scénu, na ně nic jiného neplatí - normálně zavolej na infolinku, řekni že to chceš zrušit, že sinmkartu dávno nemáš, žídné prodloužení smlouvy si nepodepsala a nazdar, když to nepůjde po dobrém začni vyhrožovat - že na ně podáš tr. oznámení za podvod atd., zabírá to…![]()
ale oni žádnej podvod neudělali ![]()
@_Kaczenkaa_ Jo, souhlas. Já měla smlouvu na dobu neurčitou, ta se dá zrušit hned, ale ztratily (schválně?) tu mojí výpověď, takže se to táhlo. Takže všechny papíry schovat, můžou se hodit a u mě nakonec taky pomohly nepříjemný telefonáty na infolinku. Chudinky operátorky, ty v tom jsou nevinně…
Byla to sice jen maličkost, ale byla jsem z nich dost na nervy.
Jo jo, mě taky končila smlouva minulý měsíc a automaticky mě ji prodloužili, což jsem nevěděla. Myslela jsem si, že mi to dají zpět na Twist. A ještě mi to převedli na uplně jiný tarif, abych jim platila víc peněz. Musíš napsat písemnou výpověď smlouvy. Buď zajít do prodejny nebo já to posílala mailem. A to ještě mají 30ti denní výpovědní lhůtu než Ti to ukončí. Mezi tím mě aj volala baba a nabídla mi takové výhody, že bych mohla volat od rána do večera a pořád mě přemlouvala, ale já se nenechala zviklat. Za mě T-mobile už nikdy. Nikdy jsem s něma neměla dobrou zkušenost.
@Supermanka
Tak ono když podepisuješ smlouvu na 2 roky a pak NIC!!! nepodepíšeš tak kde jako vycucali to prodloužení, který Ty nechceš?! Já jsem to takhle udělala, zabralo to…
No pokud od nich nemas treba dotovanej telefon podminenej na ty dva roky co podepisujes smlouvu tak to normalne zrusis..dojdi di na pobocku a zrus..ja to tak udelala uz nekolikrat u nekolika operatoru..proste sem tam napochodovala s tim ze druhej operator nabizi lepsi podminky a ukoncila..problem byl pouze kdyz sem mela dotovany telefon s podepsanou smlouvou na dva roky…tam chteli zaplatit ten telefon pri ukonceni…jinak nikdy nic.
@_Kaczenkaa_ píše:
@Supermanka
Tak ono když podepisuješ smlouvu na 2 roky a pak NIC!!! nepodepíšeš tak kde jako vycucali to prodloužení, který Ty nechceš?! Já jsem to takhle udělala, zabralo to…
Mají to v těch podmínkách co jsou milimetrovým písmem, že pokud před uplynutím 2 let nedáš písemnou výpověď tak ti to prodlužují na další rok automaticky. Já dělám chytrou, ale já si to zjištovala minulej rok když jsme tmobile rušili a už nikdy chtěla jsem být u nich, ale že si dám kredit a ti zmetci mi dali tak nevýhodnej kredit, že jsem od nich odešla k vodafone na kredit teď mám volání za 3,5 to všech sítí nabíjím si kredit a jsem spokojená.. ![]()
@mikitaa píše:
No pokud od nich nemas treba dotovanej telefon podminenej na ty dva roky co podepisujes smlouvu tak to normalne zrusis..dojdi di na pobocku a zrus..ja to tak udelala uz nekolikrat u nekolika operatoru..proste sem tam napochodovala s tim ze druhej operator nabizi lepsi podminky a ukoncila..problem byl pouze kdyz sem mela dotovany telefon s podepsanou smlouvou na dva roky…tam chteli zaplatit ten telefon pri ukonceni…jinak nikdy nic.
Jenže třeba dostala bonus v podobě levného volání to nemusí být jen telefon
tmobile je na tohle nejhorší..
Ahoj, zřejmě to bude jako u O2, takže tak těch 6 týdnů před ukončením smlouvy poslat písemnou výpověď.
@_Kaczenkaa_ taky jsem nikdy nic nepodepisovala (nejedná se teda o mobil, ten mam na kredit, ale o internet, je to vlastně to samé) a pokaždé si musím hlídat, kdy mi smlouva skončí, abych jim tam zavolala, zahrála divadlo jak chci od nich odejít, aby mi nenavýšili cenu, takže mi opět nabídnou tu výhodnou a já u nich zůstávám. Mělo by to být i ve smlouvě napsáno, že po uplynutí bude automaticky obnovena a dneska už se to dělá běžně ať je to jakákoliv firma. Nedávno jsem blbec přestoupila skrz plynárny, podepsala jsem smlouvu na 2 roky a poté mi bude opět obnovena (bez upozornění), takže si musím hlídat její ukončení, abych dala výpověď a přešla k jinému dodavateli. Většinou takto prodlužují opět na rok a jde od nich odstoupit až za ten rok co ta smlouva bude končit.
@Irena Panggrácová píše:
Tady si najdi jaký máš tarif a podle toho se ti to automaticky prodlužuje:
T-Mobile
Pro mladé: BAV SE, BAV SE s Mých5
(smlouva se automaticky prodlužuje o 1 rok, podmínky odstavec III, bod 2)
Tarify Přátelé: Přátelé 300 až 900
(smlouva se automaticky prodlužuje o 2 roky, podmínky odst. 11)
Tarify Grand: Grand, Grand Plus
Tarify Tým: Tým 500 a 900
Tarify Firma: Firma 3 000 až 18 000
(smlouva se automaticky prodlužuje o 2 roky, podmínky odst. 20)
V podmínkách T-Mobilu vypadá zmínka o automatickém prodloužení následovně: „V případě Účastnické smlouvy uzavřené na dobu určitou 24 měsíců či 36 měsíců je Účastnická smlouva po uplynutí sjednané doby jejího trvání automaticky prodloužena s aktuálně zvoleným tarifem o dalších 24 měsíců nebo v případě, že již zvolený tarif nebude nabízen, se standardním aktuálně nabízeným nejbližším tarifem o dalších 24 měsíců.“
Holky, já bych se jim na to ani nevypr… Já to prostě udělala tak jak píšu, výhružky, řev, scény a jak to šlo najednou zrušit a funguje to takhle u O2, T-mob. i Vodafonu… Takže za mě řvát a nenechat se odbýt… ![]()