Jak se změnil váš život po třetím dítěti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
14.2.21 08:30

Já třetí chci(nevím, zda se povede).
Ale mám dvě děti už celkem velké a mladšího a zdravého manžela. Takže se mi život změní asi tak, jakos prvním dítětem.
V tvé situaci už bych do toho nešla.
Tvůj manžel je starý a vážně nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
14.2.21 09:14

Jak se změnil? Noooo, byl hezčí ;)

je to krásný jak jsou parta, vymýšlejí všelijaké volovinky…pomáhají si…prostě parta, je to super, doma je prostě veseleji

děkuji nebesům za děti každý den, a když na každý den tak obden

8)

já, takovej mamlas a takový děti šikovný a vtipný a vůbec…díky za ně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.2.21 09:18
@Tinunka píše:
Já bych byla šťastná že mám dvě zdravé děti a chlapa co vás zajistí. Muž nemocný, věk na další mimčo vysoký a píšeš, že ti moc nepomůže, ne nešla bych do dalšího ani náhodou. Užívej toho co máš.

Nepomůže jí, protože mu to zdravotní stav nedovoluje. A zakladatelka si neuvědomuje, že to může být horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.2.21 09:26

Je to sobecké vůči manželovi i vůči mladšímu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
14.2.21 09:45

Bude to asi velmi individuální. Mám 3 děti, rozestupy po dvou letech (a čekám neplánovaně čtvrté, na které se velmi těšíme :mrgreen:). Upřímně jsem si ještě těsně před třetím porodem neuměla vůbec představit, co mě čeká, ale byla jsem pak velmi příjemně překvapená, že to bylo mnohem víc v pohodě, než jsem vůbec mohla tušit. Teď máme tři parťáky (7, 5 a 3), kteří si spolu krásně vyhrají (oceňuji hlavně v této době, kdy jsme hodně spolu doma). Ale mám kamarádku, která má stejné rozestupy a lituje, že s tím třetím měli počkat… každý to má jinak prostě, navíc je i každé dítě jiné. Neexistuje jediný správný přístup pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
14.2.21 10:20

Ve vaší situaci bych do toho zakladatelko nešla. Děti máš ještě malé, ono až odrostou, tak to bude zase jiné a možná i náročnější. Nevíš, jak to bude manžel zvládat a třetí dítě je celkem zátěž, víš jak, ruce máš jen dvě. Ono je hezké ňuňat miminko, i batole je roztomilé, když na to máš povahu. Ale ty děti vyrostou, nároky se změní a najednou může být vše jinak.
Mám také staršího manžela a k mému překvapení jak děti odrostly batolecímu věku, tak to nějak nezvládl a ztratil zájem a snahu. A řeknu ti, mín na krku tři děti je záhul. U vás to sice nemusí dopadnout ztrátou zájmu, ale manželovo zdraví se může zhoršit, nedejbože taky i tvoje. Fakt bych to ve vaší situaci neriskovala.

• Citovat
  • Upravit
18154
14.2.21 20:07
@Anonymní píše:
@blueberryx @topazio @bigl @tereza12345
Nechci otěhotnět hned, ani ne za rok. Chci si mladší užít, jen uvažuji někdy do budoucna. Mateřství mě moc naplňuje a ten pocit, když kojim miminko, ňucham ty miminkovske vlásky…tak prostě mě někdy zamrzí, že už je to naposledy, že už nebudu znovu těhotná, že už znovu neporodim… na druhou stranu uvědomuji si jaké máme štěstí, že máme naše dvě krásné holky, starší dcrea tu mladší zboznuje a je to krásné a je nám takto mooc dobře. Byla to jen má hypotetická úvaha a chtěla jsem znát názory zkušenosti maminek, které tři děti už mají… ano, máte pravdu, asi opravdu bude nejlepší zůstat u dvou, hlavně z důvodu věku a zdraví manžela.

Já jsem ti ale nepsala, že máš zůstat u dvou. Psala jsem, že třetí klidně ano, ale později, až tyto dvě budou samostatné. Jak je to s nemocí tvého manžela nevím, to nemůžu soudit, ale pokud on bude zdravotně i finančně zvládat, tak proč ne, ze nějakých 5 let to klidně zkuste. Teď si užívej toho, co máš a za cca 5 let uvidíš, jak to u vás bude vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí