Jak si hrát s batoletem venku?

24.5.22 10:58

Jak si hrát s batoletem venku?

Ahoj maminky,
ráda bych se zeptala na nazory/ rady/ zkušenosti, co děláte s dětmi venku?
Se synem (18 měsíců) jsme začali chodit ven, jakmile se udělalo hezky.
Spíš ho nechávám, ať si chodí, kde ho to zajímá a já ocáskuji za ním, aby se mu něco nestalo. Pak ho tahám od různých nepořádků, jako třeba kaluže, kanály, ptačí trus atd… Přijde mi, že by asi potřeboval trochu nějaký program, ať se víc zabaví, ale když ho chci vzít dělat bábovičky, tak mi zdrhá :D Na houpačce vydrží, ale tam ho zase nechci nechat hodinu. Jinak skluzavka a podobné atrakce ho moc neberou.
Přiznám se ale, že někdy mě to moc nebaví a chtěla bych, aby to byla zábava pro oba. Říkám si, že pro něj asi bude největší zábava objevovat svět a že prostý fakt, že si může tapat všude kolem, je pro něj dostatečná hra
Co myslíte, máte to taky tak?
Máte nějaké tipy, co s prckem venku?
Děkuji předem a přeji pěkný den všem maminkám a jejím malým prdolkům :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pitaya1
24.5.22 11:03

Jezdili jsme na výlety do přírody, na různé rozhledny, zříceniny, v Praze jsme prošli všechny věže - bavilo ho lizt do schodů. Prokladali jsme to chvílí na hřišti, ale sedět ceky den na písku a dělat bábovky by mě nebavilo.

• Citovat
  • Upravit
10461
24.5.22 11:40

@Kristýna_a_Jonášek Naše v tomhle věku (a ještě dlouho potom) nejvíc bavila kombinace voda/písek plus klacky, kameny listí, a autíčka. Pokud mě dítě ke hře nechtělo, nevnucovala jsem se, nechala jsem je objevovat. Nechala jsem je cákat v kalužích, hrabat se v hlíně, vyloženě jsem je odtahovala jen od odpadků. Chodili jsme ven téměř za každého počasí, 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
24.5.22 11:41

Kanály a kaluže nejsou nepořádek, od kterého je treba dítě tahat. Je to ta nejlepší zábava. Do kanálu házet kamínky nebo po nich skákat, hledat je na chodníku a dělat závody od jednoho k druhému… a kaluže, to snad netřeba vysvětlovat, ty baví děti každém věku, chce to jen správně oblečení a doma pak teplý čaj. Tak spokojený dítě dlouho neuvidís. Jinak ho vem na hřiště a tam uvidíš, co ho bude bavit. Na písek vem bagr, po klouzacce může pouštět sisky a na té houpačce ať klidně je hodinu, neboj se, že by ho to tak dlouho bavilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
24.5.22 11:55

Ja buď děti vypustila na hřišti a ať si dělají co chtějí, nebo sme jeli někam cíleně na výlet, třeba do zoo, nějakeho farmaparku, Dinoparku apod, když bylo hnusně tak třeba dovnitř na výstavu atak. Jen tak courat za batoletem tempem pár metrů za odpoledne mě nikdy nebavilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
24.5.22 12:03

Tak já syna brala na hřiště, do lesa, na zahradě má pískoviště a nějaké hračky a jinak kromě ptačího trusu/jiného trusu a mrtvých zvířat, jsem ho nechala hrabat úplně ve všem. Dneska má 2 roky, už se nehrabe v ničem a jen se ptá „co to je?“ a dle odpovědi to pak zkoumá nebo ne. Kaluže jsou super zábava :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 12:16

Díky moc všem za odpovědi, občas jen potřebuji ujistit, že je u nás vše normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
24.5.22 12:20

Babovicky jako takovy ho mozna nebavi, ale kdyz to bude moci patlat s vodou? Auticka do toho/duplo panacci? Vzit treba pruhledny krabicky, trychtyr, neco z kuchyne. Kazdy den obmenit rekvizity.

Cmarani kridami, nakreslit panaka a skakat. Nakoupit levnou plastelinu a kombinovat s tim - kytky, kaminky, pisek.

Do kaluzi urcite holinky, skakat a placat se! Viizdet do nich odrazedlem, delat koleje, stopy - a zas se paradne kombinujou s kridami:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
24.5.22 12:57

Já mám k 17m dceři ještě 2m kojence, takže pokud se zabaví sama, jsem ráda. Nechávám jí chodit, kudy chce. Učím jí (zatím marně :zed: ), že nesmí lézt do silnice. Když pršelo, do kaluže jsem jí úmyslně postavila a měla jsem vystaráno na hodinu :lol:, pak mi do ní spadla po hlavě a úplně se vymáchala a musela jít převlékat. Od té doby bohužel nepršelo :cert:. Chodily jsme na hřiště, to ale prozatím ruším, protože leze na všechny konstrukce a já nejsem schopná jí tam uhlídat. Třeba vyleze po žebříku na tu plošinu před skluzavkou, ale je schopna se zřítit na druhé straně, nehledě na tu skluzavku samotnou, mívají dojezd vysoký jako dcera sama a to prostě neustojí. Takže v rámci prevence konfliktů a scén zatím hřiště ne ne :D. Ale jí baví i jen tak chodit, já za ní běhám s kočárkem. U mých rodičů na vesnici je to lepší. Na zahradě se hrabe v písku, pomáhá mi sázet, zalévá rostliny i sebe, má tam křídy, houpačku, podědenou plastovou sekačku. Schováva se do tújí. Chodí mi na petržel, co vzešlo, skoro všechno snědla :cert: Leze na plot a kouká na kolemjdoucí, popeláře, motorky atd. Děláme kolo kolo mlýnský.

• Citovat
  • Upravit
2377
24.5.22 18:30

Já právě beru dítě ven, abych si s ním nemusela hrát, protože venku se zabaví samo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí