Neustále na mě Vysí syn 10 měs

24.5.22 10:32

Neustále na mě Visí syn 10 měs

Krásný den všem,

mám velice živého syna (co chvilku neposedí a spánek mu taky moc neříká) a od doby co se začal stavět (cca v 9 měsíci) na mě visí. Ráno se vzbudí s dobrou náladou, pomazlíme se, dáme si snídani (u které taky už neposedí) a pak až do prvního spánku mě visí na nohách a chce chovat. Nic ho nezajímá, chce být jen a jen v náruči, jinak kňourá a řve. Je to pěkně na budku a někdy už mě tečou nervy. Po prvním spánku, to je někdy na novo, až do večera, někdy už je pak v lepším rozmaru a aspoň se pár minutek zabaví u hraček, ale spíš pak vyrážíme ven, neboť si musím vyvětrat hlavu. V kočárku ho to dřív bavilo, ale poslední dobou mívá problém vydržet sedět, pere se s kšírama a chce stát. Ječí a rozčiluje se. Úplně nevím jak na něj? :nevim: :nevim: :nevim: Nemáte někdo nějaký osvědčený trik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
24.5.22 10:48

Bohužel je to úplně normální :nevim: doporučuju víno, čokoládu leuxarin ( pro tebe)

Typy nemám vždy se nějaké období muselo přežít a pak to bylo zase lepší.

• Citovat
  • Upravit
18249
24.5.22 10:52

Vyklopit na dětském hřišti. S dcerou jsem tam v tomhle věku nepachla, se synem je to nutnost :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 11:03

@ludmilaadamkova tak to mě pobavilo :lol: Čokoladu nejím, lexaurin nemám, ale že by to víno :,D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 11:05

@bertoldina to on je venku nejhodnější, to je pravda, ale to bych doma nic neudělala, když bych byla jen na hřišti 8) Je fakt, že kámoška taky tvrdí, že holčička se jí zabaví sama a se synem to měla taky tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 11:06

My jsme to se synem tak měli když byl menší, nemohla jsem ho vůbec nikam položit. Tak jsem si pořídila nosítko a v tom mi i dopoledne spal. A když měl šestou nemoc a horečky a byl chudák úplně hotový a hraní nepřicházelo v úvahu, tak u mě v nosítku strávil pár dní, než se z toho dostal.
Nositko je lepší, než ho tahat v rukou, pokud máš takovou opičku, která na tobě visí. Už je velký, můžeš ho nosit i na zádech. Tak to zkusit toto? Až se nabaží kontaktu s tebou, tak si sám vyletí do světa. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 11:12

@Kristýna_a_Jonášek :palec: jj, nosítko máme a používáme od narození. Teda teď hlavně na turách když vyvádí v kočáře. Vždy chvilku kočár a chvilku nosítko. Problém je, že můj miláček je kus chlapa a má skoro 11 kg a já mám teď obří problémy s atopickým ekzémem tak že, mám kůži po celém těle jako by mě přejela sekačka na trávu. :( Bolí mě mít na sobě i jen tričko…ale až se mě to zahojí a pokud nepřijdu na jiný trik jak ho to odnaučit, asi se to jinak nepůjde no :nevim: Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
24.5.22 11:15
@Kačeřina1 píše:
Krásný den všem,mám velice živého syna (co chvilku neposedí a spánek mu taky moc neříká) a od doby co se začal stavět (cca v 9 měsíci) na mě visí. Ráno se vzbudí s dobrou náladou, pomazlíme se, dáme si snídani (u které taky už neposedí) a pak až do prvního spánku mě visí na nohách a chce chovat. Nic ho nezajímá, chce být jen a jen v náruči, jinak kňourá a řve. Je to pěkně na budku a někdy už mě tečou nervy. Po prvním spánku, to je někdy na novo, až do večera, někdy už je pak v lepším rozmaru a aspoň se pár minutek zabaví u hraček, ale spíš pak vyrážíme ven, neboť si musím vyvětrat hlavu. V kočárku ho to dřív bavilo, ale poslední dobou mívá problém vydržet sedět, pere se s kšírama a chce stát. Ječí a rozčiluje se. Úplně nevím jak na něj? :nevim: :nevim: :nevim: Nemáte někdo nějaký osvědčený trik?

Tohle chce jen vydržet, pokud je venku klidnější, tak chodit ven, vyprdnout se na to, jak to vypadá doma, může pomoct manžel/přítel :) já mám skoro 3-letého, co na mě takhle visí..já ho teda samozřejmě už netahám v náručí, ale od jeho 10 měsíců je to můj ocas a ani teď se ode mě nehne na krok a řve, jakmile se vzdálím, ale teď se to trochu začíná zlepšovat a občas si jde i hrát, aniž bych u něj musela sedět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18249
24.5.22 11:17

@Kačeřina1 S jecici prisavkou se toho stejně moc neudělá. Když přijde muž z práce, je s nimi na hřišti on a já mám čas „něco“ dělat. Nebo o víkendu. Nebo dělá on :D. Ono se to časem zlepší, ale když je dítě akcnejsi povahy, nemá cenu si dávat přehnané cile 8).

@Kristýna_a_Jonášek Oni nechteji kontakt, ale akci, víc vidět,… Dcera byla v nositku spokojená jak blecha do roka a čtvrt, syn by se od půl roku do minuty prokousal ven. Navíc je tezkej :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
24.5.22 11:23
@Kačeřina1 píše:
@bertoldina to on je venku nejhodnější, to je pravda, ale to bych doma nic neudělala, když bych byla jen na hřišti 8) Je fakt, že kámoška taky tvrdí, že holčička se jí zabaví sama a se synem to měla taky tak :nevim:

Základní pravidlo matky „živějšího“ dítěte je: neposlouchat nikdy kamarádky, které vyfasovaly klidnější děti. Už vůbec neposlouchat v tomto směru rodinné příslušníky :zed:

A když má člověk torpédo, tak holt tráví víc času venku a doma to nemá jako že škatulky.

Mně pomohlo co nejvíc splňovat požadavky dítěte. Což zní fakt divně, ale podle mě je to vždycky období, který když člověk přežije (a vyjde dítěti vstříc), tak zase pomine. Byla doba kdy jsem měla dítě několik hodin denně v ruce i v nositku. Pak to postupně přešlo.

Teď se jeví syn jako hodně samostatný - oproti vrstevníkům hodně samostatný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 11:33

@Secado Moc děkuju za příspěvek, udělal mě radost, fakt :srdce: Moje okolí mě odsuzuje, že sem prý moc měkká, že ho mám nechat vyřvat, že mám být přísnější a že je to,,maman,,. Jenže já,,s vyřváním nesouhlasím,, a to že je na mě fixovaný je jasné. Když jsem byla těhotná tak jsme se přestěhovali jinam a tady žiju úplně sama, jen s ním. Mám sice milujícího muže, ale taky hodně zaměstnaného, tak že jsme skoro stále sami dva. Hlídání nemám žádné a když se jednou za čas vidí s babičkou, tak je to fajn, ale sám nechce být s nikým, musím být pořád na dohled. Od začátku se s ním snažím jezdit mezi lidi, aby se otrkal a cestování ho moc baví (dělá opičky i na cizí lidi v autobuse, je hodně společenskej), ALE i když má lidi rád a nebojí se jich…tak stejně musím být stále v dohledu. I odchod na wc, nebo do sprchy kolikrát ořve (když ho teda nevezmu sebou) a to i když je s tatínkem 8o Jinak je to smíšek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 11:43

@Meggiska to ráda slyším, že to mají i jinde tak :) Trošku se mě ulevilo. Kamarádky se kterýma se vídám, to tak s dětma nemají. Kam je položí, tam prostě jsou. Chodí spát večer do svojí postýlky a většinou jim spí celou noc. U nás to tak není, Rarach má večer spostu energie a prostě spát nebude za zlatý prase. Dlouho sem se snažila se ho to naučit, ale pak sem to vzdala. V noci taky pořád potřebuje kontakt a nahradit prso dudákem se taky úplně minulo účinností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
24.5.22 12:05
@Kačeřina1 píše:
@Meggiska to ráda slyším, že to mají i jinde tak :) Trošku se mě ulevilo. Kamarádky se kterýma se vídám, to tak s dětma nemají. Kam je položí, tam prostě jsou. Chodí spát večer do svojí postýlky a většinou jim spí celou noc. U nás to tak není, Rarach má večer spostu energie a prostě spát nebude za zlatý prase. Dlouho sem se snažila se ho to naučit, ale pak sem to vzdala. V noci taky pořád potřebuje kontakt a nahradit prso dudákem se taky úplně minulo účinností.

Tak extrémní separačku, jakou jsme si prošli my, nikdo v mém okolí neměl. Váš syn aspoň dělá opičky na lidi, ten můj snad všechny nesnášel, včetně manžela, který nebyl tak pracovně vytížený jako váš. Věčně řval, od rána do večera, jakmile se mě nemohl dotýkat. Já teda v té době skoro přestala jíst a dokonce skončila u psychologa, věčný řev, nedostatek spánku, udělaly svoje :) a upřímně, ani teď můj syn nespí, v noci se pořád budí, venku si nehraje, celou dobu sedí vedle mě, maximálně na houpačku, když ho budu houpat, jinak ne..a ještě je vzteklý, dokáže se vytočit i sám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
24.5.22 12:09
@Kačeřina1 píše:
@Secado Moc děkuju za příspěvek, udělal mě radost, fakt :srdce: Moje okolí mě odsuzuje, že sem prý moc měkká, že ho mám nechat vyřvat, že mám být přísnější a že je to,,maman,,. Jenže já,,s vyřváním nesouhlasím,, a to že je na mě fixovaný je jasné. Když jsem byla těhotná tak jsme se přestěhovali jinam a tady žiju úplně sama, jen s ním. Mám sice milujícího muže, ale taky hodně zaměstnaného, tak že jsme skoro stále sami dva. Hlídání nemám žádné a když se jednou za čas vidí s babičkou, tak je to fajn, ale sám nechce být s nikým, musím být pořád na dohled. Od začátku se s ním snažím jezdit mezi lidi, aby se otrkal a cestování ho moc baví (dělá opičky i na cizí lidi v autobuse, je hodně společenskej), ALE i když má lidi rád a nebojí se jich…tak stejně musím být stále v dohledu. I odchod na wc, nebo do sprchy kolikrát ořve (když ho teda nevezmu sebou) a to i když je s tatínkem 8o Jinak je to smíšek…

Buď úplně v klidu. Mám to stejně, babičky i kamarádky mám daleko (navíc moji vrstevníci mají už velké děti). Syna hlídá jen manžel. Sama na záchod jsem začala chodit až po 2.roce, ne že by se mě tak dlouho držel, ale protože jsem si nebyla jistá, jestli se za ty 2 minuty nezabije :mrgreen:

Když mu byl 1rok a 9 měsíců, začali jsme chodit do dětské skupiny a mě čekalo obrovské překvapení. Protože moje dítě, ač jedno z nejmladších, bylo úplně nejakčnější. Do té doby jsem si myslela, že je mateřská sice náročná, ale vlastně docela v pohodě. Teprve tam jsem zjistila, že pro někoho je opravdu v pohodě. Jo a syn si mě tam prakticky nevšímal (narozdíl od ostatních dětí, který na maminkach fakt viseli).

A nezapomeň, že máš ještě malinký batole, je přirozený, že chce být s mámou. Bude se to zlepšovat až to přejde :pankac:

Dostala jsem jedinou opravdu dobrou radu od kamarádky: Dělej to, jak to cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
24.5.22 12:14
@Kačeřina1 píše:

Tomu nevěřím. Mně se takhle chlubila známá, že jí syn chodí spát v 6 večer a spí bez přerušení až do 8 ráno. A její manžel pak prokecl, že je syn občas vzhůru až do 23hod.
Celou noc bez probuzení jsem se synem zažila až po 2.roce. A zatím se to stalo párkrát (je mu 2,5)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí