Jak si užít spánek s miminkem

447
2.10.20 22:54

Jak si užít spánek s miminkem

Ahoj, jsem z toho fakt smutná, mám 11 měsíční holčičku a od narození spava jen v postýlce hrozne ji chci mít na spaní vedle sebe ale ona neni nikdy v klidu pořád lozi všechno zkoumá, usne jedine v postýlce. Chtěla bych usínat vedle ní, držet ji flašku s mlékem vidět jak usíná ale to asi nejde, na posteli nemáme žádné zabrady (byly by potřeba že všech stran) ani nevím jak a co bych tam dala kde bych to sháněla…jak to můžu vyřešit :,(

Druhá věc je nošení mám ji pořád má rukách a je hrozně těžká jaká je nejlevnější varianta pomůcky na nošení ročního miminka?

Mam pocit ze o něco přicházím… Měla to některá z vás stejne? A fakt nejsem zvědavá na Vaše krásne příběhy jak jste si byli s miminkem blízke… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
2.10.20 22:57

@Ga Briela Brala bych to tak, že každé dítě potřebuje něco jiného. A že to, že teď dává přednost vlastní postýlce, nemusí platit za týden.

Zrovna dnes si mně kamarádka stěžovala, že syn jí najednou vyžaduje u uspávání, že to vůbec nedělal a sám spal v postýlce. A teď se musí přitulit. Takže nezoufej. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
2.10.20 23:14

No upřímně já už se trochu těším, až dvojky odrostou a půjdou do vlastní postele. Protože stejně po uspání odcházím, spát jdeme několik hodin po nich, a to noční okopávání, spaní jak paragraf a škubání vlasů zas taková romantika není. Zatím je ale tak nechávám kvůli kojení nad ránem, jsem líná k nim vstávat.
A aspoň sundat bočnici a dát si postýlku k posteli nejde? Tak to máme my a druhé dítě mezi sebou. Zábrany neřešíme, i když je uděláme v polštářů a peřin, tak to stejně přelezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
2.10.20 23:15

A na nošení nosítko, na bazaru seženeš za pár stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.10.20 23:22

@Ga Briela… a jak to mate pres den, mazlite se? prituli te se? ja to mam s prvorozenym tak nejak obdobne. byl o 2 mesice drive, v zivote se neprisla, nechtel moje doteky, jedine, kdy me vzal na „na milost“ bylo vecerni usinani ve spolecne posteli, druhorozeny uplny opak, ten je dotykovy „pejsek“. s obouma dodnes usinam v posteli, to ze kdysi prvorozeny provadel pri usinani to same - pomahalo mi jej pritahnout k sobe a povidat starodavne ci novodobe rikanky pro usinani :mavam: btw. dodnes neznam krasnejsi pocit usinat / probouzet se v oblezeni dvou svistat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.10.20 23:25

Pokud je dcerce příjemnější usínat v klidu své postýlky, tak bych se jí nesnažila přeučovat na něco jiného jenom pro svoje vlastní potěšení. Všichni chceme spát tak, jak je nám to pohodlné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.20 23:37

U nás první dcera usínala také v postýlce, sama od sebe od narození bez problémů, kolem 2 roku jsme přešli na klasickou postel a měli jsme navíc problém s tím, že nikoho nechtěla v posteli, takže jsme jí nemohli pořádně uspat, takže možná si pak vzpomeneš jak hezky usínala v postýlce sama, časem se naučila spát s námi, ale už se nikomu nechtělo jí zase nosit do postele a tak nám to vydrželo až skoro do 7let, kdy už bylo v postelích opravdu těsno, takže já jsem opravdu vzpomínala na doby postýlky. Ted máme druhou už dvouletou, tu jsem začla uspávat v posteli kolem roku a, chvilku jí ta zvědavost taky vydržela, ale časem se naučila, že si lehnem a spinká se, takže většinou spí do 10min.
Tak třeba si to vynahradíš s tím druhým miminkem. Já mám pocit, že teprve ted to hrozně utíká a, že to nestíhám ani vstřebávat to hezký a to blízký, první je už ve škole a tak je dost poviností, že chvílema to druhý prtě ani nestíhám tak prožít jak bych chtěla. S nosítkem nemám zkušenost, dřív jsme vyrostli než jsem takovou věc stihla vyřešit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12624
3.10.20 07:40

Ne nikdy jsem nemela trauma, ze dite nespi vedle me..Pohadka, pusa a haji..Byla jsem rada, ze mam klid a dite to nikdy nevyzadovalo, usnul ve sve postylce jako drevo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
3.10.20 09:44

8o tak na tahání si kup nositko, do 2tis seženeš bazarové na fb. A stím spaním, to by mě nenapadlo že to někoho může trápit. Já jsem ráda že holku dám do postýlky a spí… Lepší než ji pak preucovat na vlastní.

• Citovat
  • Upravit
32915
3.10.20 09:50

Na nošení nosítko, už batoleci, šátkové. Já jsem nosila většinou od pár týdnů v šátku a od půl roku v nositku. A všechny tři děti mi spaly v posteli. Nejmladšímu je 20 měsíců a teď na podzim snad půjde do své postele. Buď ráda, že malá je v postýlce spokojená. U nás je akorát na odkládání hraček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
3.10.20 11:52

Tak nějak nechápu proč sis ji nedala do postele už jako miminko když po tom tak toužíš a řešís to až v jejím roce když už je zvyklá na svoji postylku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová