Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, jak si vedete přečtené knihy? V databazeknih nebo booxy? Nebo na to máte nějaké vlastní seznamy? Když posloucháte audioknihy nebo film, vedete je jako přečtené?
Nijak. Taky se mi stalo, že jsem si v knihovně vzala 2× stejný román 🤣. Zjistila jsem to doma, až jsem se začetla, že to znám.
Používám Goodreads. Audioknihy neposloucham, ale asi bych si je jako přečtené nevedla, a film mě nikdy nenapadlo považovat za přečtenou knihu.
@Salorka od dob čtenářských deníků si žádný seznam nevedu, ale děda na to má notýsek, stejně jako další na knihy, které má v knihovně, sepsáno podle abecedy ![]()
GoodReads
audio knihy neposlouchám, ale kdyby ano, zaznamenávala bych si je jinak, nepovažuji je za četbu v pravém slova smyslu. Film je úplně jiná kategorie, to bych do toho vůbec nemíchala
@Salorka píše:
Holky, jak si vedete přečtené knihy? V databazeknih nebo booxy? Nebo na to máte nějaké vlastní seznamy? Když posloucháte audioknihy nebo film, vedete je jako přečtené?
Co si pujčuji knihy v knihovně tak se občas zeptám knihovnika at se mrkne zda to už nemám, i když tet to je horší, protože chodím do dvou knihoven ![]()
Knihy si nepůjčují ale kupuji nebo si je přeji jako dárek. Pamatuji si které z těch co mám jsem přečetla a které ještě ne…
Nijak, ale ještě v 26 jsem si psala čtenářský deník. Třeba se k tomu jednou vrátím, momentálně to není na pořadu dne, a ani teď moc nečtu.
Databáze knih, tam si eviduju vše, co jsem přečetla, hlavně tedy eknihy, jinak si knihy kupuji a hned přečtu. Audioknihy mam maximálně na spaní, jinak mě uspavaji
filmy nějak evidují na csfd, ale hodně se mi změnil vkus a najít pro mě fakt dobrý film je velmi náročné ![]()
Používala jsem databázi knih, ale protože čtu spoustu knih v původním znění, které u nás ještě ani nevyšly a tudíž v databázi knih nejsou, jsem přešla na Goodreads a tam zůstávám.
Já nijak. Chvíli jsem zaznamenávala na booxy, ale jelikož jedu knihu za knihou, tak mě to přestalo bavit
Knihy si nepůjčuji, ale kupuji, takže je mám všechny doma…Moje miláááááškyyyy ![]()
Na databázi knih. Audiokniha je samozřejmě plnohodnotná kniha, takže ano.
Film není kniha, to je zpravidla úplně něco jiného.