Jak si zvyknout na sousedy?

Anonymní
26.9.22 20:48

Jak si zvyknout na sousedy?

Bydlíme celý život v malé vesničce úplně na konci a až do letoška jsme tu neměli ani žádné sousedy, když si jedni umanuli že vedle nás postaví dům. Jelikož je jejich dům vyšší než náš, vidí nám do zahrady kde jsme měli oázu klidu. Byli jsme zvyklí že můžeme chodit po zahradě třeba i nazí a rázem je po soukromí. Nemůžeme si na to zvyknout. Je mi z toho smutno :,( Jak se s tím mám vyrovnat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
26.9.22 20:50

Umanuli :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 20:51

Úplně normálně. Mě soused ze spoda buší do podlahy smetákem, ať tu snad ani nechodíme, že ho všechno ruší. Buďte rádi za dům na skoro samotě :roll:

• Citovat
  • Upravit
24744
26.9.22 20:51

Tak zvyknout se dá na všechno. S tím jste asi museli počítat, že tam nebudete věčně sami, pokud nemáte vlastní pozemek veliký jako ranč v Dallasu. Ostatní lidi taky chtějí bydlet ve svém domě no. A stavba vždy podléhá nějakému povolení, které se musí předem vyběhat.

Příspěvek upraven 26.09.22 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.9.22 20:52

Jestli je už postaveno, všechno odsouhlasené a podle „úřadů“, tak nic moc. Ale jsou lidi, kterým za barákem vyrostou bytovky třeba z 50 bytama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
26.9.22 20:53
@Anonymní píše:
Bydlíme celý život v malé vesničce úplně na konci a až do letoška jsme tu neměli ani žádné sousedy, když si jedni umanuli že vedle nás postaví dům. Jelikož je jejich dům vyšší než náš, vidí nám do zahrady kde jsme měli oázu klidu. Byli jsme zvyklí že můžeme chodit po zahradě třeba i nazí a rázem je po soukromí. Nemůžeme si na to zvyknout. Je mi z toho smutno :,( Jak se s tím mám vyrovnat?

A myslím si, že sousedé opravdu budou mít jiné věci na práci než pořád pozorovat vaši zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
26.9.22 20:58

Nechali jsme si narust stromy. Do bazenu plavky neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 21:04
@lucad77 píše:
Tak zvyknout se dá na všechno. S tím jste asi museli počítat, že tam nebudete věčně sami, pokud nemáte vlastní pozemek veliký jako ranč v Dallasu. Ostatní lidi taky chtějí bydlet ve svém domě no. A stavba vždy podléhá nějakému povolení, které se musí předem vyběhat.Příspěvek upraven 26.09.22 v 20:52
Pro povolení přišli až když měli skoro postavíno, že prý nevěděli že ho do nás budou potřebovat.
@lucad77 píše:
Tak zvyknout se dá na všechno. S tím jste asi museli počítat, že tam nebudete věčně sami, pokud nemáte vlastní pozemek veliký jako ranč v Dallasu. Ostatní lidi taky chtějí bydlet ve svém domě no. A stavba vždy podléhá nějakému povolení, které se musí předem vyběhat.Příspěvek upraven 26.09.22 v 20:52

O žádném povolení stavby se nám nikdo ani nezmínil.

• Citovat
  • Upravit
27264
26.9.22 21:06

Já tě chápu, žijeme v bytovce. Pokaždý, když se nám tu mění sousedi, tak trnu hrůzou. Naposledy to bylo v pohodě, o paní ani nevíme, je slušná, ale taky jsme tu měli takový…no prostě…
Teď dostala sousedka nad námi výpověď a my čekáme co bude a doufám, že bude klid. Představa, že mi zase nad hlavou dupe stádo slonů, vyje celý dny pes, případně jsme zjistili, že se někdo napojil na společnou elektřinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 21:08
@lleennttiillkkaa píše:
Já tě chápu, žijeme v bytovce. Pokaždý, když se nám tu mění sousedi, tak trnu hrůzou. Naposledy to bylo v pohodě, o paní ani nevíme, je slušná, ale taky jsme tu měli takový…no prostě…
Teď dostala sousedka nad námi výpověď a my čekáme co bude a doufám, že bude klid. Představa, že mi zase nad hlavou dupe stádo slonů, vyje celý dny pes, případně jsme zjistili, že se někdo napojil na společnou elektřinu…

Rozumím ti. Z toho bych měla snad i deprese. Já tu žiju přes padesát let a teď si mám zvykat na tohle.

• Citovat
  • Upravit
24744
26.9.22 21:09
@Anonymní píše:

Tak to povoluje stavební úřad a při stavbě musí být vyvěšeno na přehledném místě. A píšete, že přišli pak za vámi dodatečně, co přesně jste měli schválit? A schválili jste jim to, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
26.9.22 21:12
@lleennttiillkkaa píše:

Znám. Podle mě v bytovkách a v panelácích je to se sousedy ještě horší než v domech. Tam může člověk aspoň zalézt do svého dovnitř, ale v bytě neuteče prakticky nikam. Leda ven, ale to by pak ten byt mít ani nemusel. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
26.9.22 21:12
@Anonymní píše:
? co to je za ptakovinu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 21:17
@matkabagristy píše: ? co to je za ptakovinu.

No to není žádná ptákovina. Zkrátka stavěli bez povolení. Až když měli hrubou stavbu přišli za náma pro podpisy. A co jsme jako měli dělat? V rámci dobrých sousedskcýh vztahů jsme jim to podepsali, stejně bysme s tím už nic neudělali. Dostali prý nějakou pokutu od stavebního protože se do toho vložil starosta a tím to zhaslo.

• Citovat
  • Upravit
27264
26.9.22 21:17
@lucad77 píše:
Znám. Podle mě v bytovkách a v panelácích je to se sousedy ještě horší než v domech. Tam může člověk aspoň zalézt do svého dovnitř, ale v bytě neuteče prakticky nikam. Leda ven, ale to by pak ten byt mít ani nemusel. :roll:

My naštěstí k těm bytům máme i zahrady, což je super a troufám si říct, že máme tu nejlepší, protože nesousedí s žádnými sousedy, pouze se společným prostorem.
Na druhou stranu já jsem držka prořízlá, takže jsem všechny pejskaře v baráku naučila, že po svém miláčkovi si z toho společného prostoru ty fufínko seberou. Kdo nepochopil hned, na toho jsem použila lehký nátlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová